Dmitri Medvedev, fostul premier al Rusiei, avertizează că SUA se vor prăbuși ,,într-un război civil iminent”

Dmitri Medvedev, fostul premier al Rusiei, avertizează că SUA se vor prăbuși ,,într-un război civil iminent”

Fostul premier Dmitri Medvedev, un apropiat al președintelui rus Vladimir Putin, susține că Statele Unite se vor prăbuși într-un „nou război civil iminent”, avertizarea fiind făcută în contextul alegerilor din acest an din America, notează Newsweek.com.

Medvedev prezice că SUA se vor prăbuși ,,într-un război civil iminent”. FOTO: AFP

Medvedev prezice că SUA se vor prăbuși ,,într-un război civil iminent”. FOTO: AFP

Jurnaliștii publicației americane ,,Newsweek.com” notează că, într-un mesaj pe Telegram, Dmitri Medvedev, actualul vicepreședintele Consiliului de Securitate și fostul premier și președinte al Rusiei, a vorbit despre climatul politic actual din SUA și despre alegerile prezidențiale din 2024, în care fostul președinte Donald Trump, candidatul Partidului Republican, se va confruntai cu vicepreședinta Kamala Harris care a câștigat nominalizarea prezidențială democratică după ce Biden s-a retras din cursă pe 21 iulie.

„În ciuda actualei administrații, Donald Trump a amenințat că va ridica sancțiunile împotriva Rusiei. Dar o va face cu adevărat, dacă va fi ales? Nu, bineînțeles că nu. Cu toată bravada sa aparentă de „outsider”, Trump este în cele din urmă un insider al establishmentului. Da, este un narcisist excentric, dar este și un pragmatic. Ca om de afaceri, Trump înțelege că sancțiunile afectează dominația dolarului în lume. Cu toate acestea, acesta nu este un motiv suficient pentru a organiza o revoluție în Statele Unite și a merge împotriva liniei antirusești a celebrului Deep State (stat profund), care este mult mai puternic decât Trump”, a menționat Dmitri Medvedev.

„Dar ce ziceți de Harris? Nu ar trebui să vă așteptați la surprize din partea ei. Este neexperimentată și, potrivit dușmanilor ei, pur și simplu stupidă. Vor fi pregătite pentru ea discursuri frumoase și corecte, răspunsuri la întrebări pe care le va citi de pe un teleprompter în timp ce râde contagios. Au existat sancțiuni împotriva URSS-ului pe tot parcursul secolului XX și au revenit la o scară fără precedent în secolul XXI. Deci, sancțiuni pentru totdeauna sau mai bine zis, până când SUA se vor prăbuși în timpul unui nou război civil iminent. Până la urmă, Hollywood face filme despre asta cu un motiv”, a conchis fostul prim-ministru al Federației Ruse.

Într-un răspuns oferit pentru ,,Newsweek.com”, purtătorul de cuvânt al lui Donald Trump, Steven Cheung, a atacat-o pe Harris, afirmând că: „Putin a susținut-o pe Kamala Harris pentru că știe că ea va fi o persoană ușor de influențat de Rusia.”

Nu este prima dată când Medvedev prezice un asemenea scenariu, venind cu un asemenea avertisment în data de 4 iulie. Atunci, reprezentantul Kremlinului a afirmat că există paralele între Războiul Civil American și climatul politic actual din SUA, sugerând un război civil.

Într-un mesaj pe Telegram din luna iulie, Dmitri Medvedev a recunoscut semnificația Zilei Independenței Americii, dar a comparat Războiul Civil American cu conflictul în curs din Ucraina, avertizând asupra climatului politic din SUA.

Medvedev este în centrul atenției de la începutul războiului din Ucraina pentru declarațiile sale frecvente pe rețelele de sociale, precum apeluri pentru lovituri nucleare asupra membrilor Organizației Tratatului Atlanticului de Nord (NATO) până la sugestii că Moscova nu are altă opțiune decât să-l elimine pe liderul ucrainean Volodimir Zelenski, diversele declarații ale lui Medvedev nefiind luate în serios de Departament de Stat al SUA.

„Știm acum să nu luăm în serios declarațiile lui Medvedev. Aceasta este o prostie standard a Kremlinului”, a scris, într-o reacție pentru sursa media citată, un reprezentant al Departamentului american.

Noțiunea unui război civil în SUA a fost adusă în discuție anterior și de alți oficiali ruși. În decembrie 2023, în timpul unei apariții la televiziunea de stat, Sergei Markov, un cunoscut analist politic pro-Putin și fost consilier al liderului rus, a spus că o astfel de dezvoltare ar fi benefică pentru Moscova, ducând în numai o ,,săptămână” la încheierea conflictului din Ucraina.

„Știm că, dacă începe cu adevărat ceva în America, războiul civil din Ucraina se va opri o săptămână mai târziu. Zelenski și Zalujnîi vor veni până aici... Ei ar merge la intermediari și ar spune: Să punem imediat capăt la tot asta”, a menționat analistul politic al Kremlinului.

De la declanșarea războiul Rusiei contra Ucrainei în februarie 2022, țările occidentale au impus sancțiuni asupra Moscovei, fiind vizate persoane, afaceri și instituțiile guvernamentale ruse. SUA au extins treptat sancțiunile, președintele Joe Biden, emițând un decret în luna decembrie care permite Statelor Unite să sancționeze direct băncile străine care facilitează tranzacții semnificative pentru Rusia. Washingtonul a amenințat că va bloca astfel de bănci care fac afaceri cu firme ce sprijină industria de apărare a Rusiei din sistemul său financiar, potrivit sursei media.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Să vă fie rușine! Mori de foame sau ce?” / O rusoaică de lângă Belgorod a surprins forțele armate ruse în timp ce îi jefuiau casa

2 „Doamne-ajută să nu-mi iau nicio țeapă!” / Experiența spirituală trăită de Mircea Bravo la Eforie Nord

3 Asta e Rusia, oameni buni... Un fost prizonier de război ucrainean descrie torturile la care a fost supus timp de aproape doi ani în închisorile din c…

4 Dezbaterea televizată Kamala Harris - Donald Trump: „O luptă de cuțite într-o cabină telefonică”. Ce spun ultimele sondaje

5 Un avertisment care dă fiori... „Ordinea mondială este sub cea mai mare amenințare de la Războiul Rece încoace”