Djokovici, prăbușire zgomotoasă la US Open: Nole, bătut în turul III, în fața unei premiere negre după 7 ani

Djokovici, prăbușire zgomotoasă la US Open: Nole, bătut în turul III, în fața unei premiere negre după 7 ani

US Open 2024 devine, treptat, un coșmar pentru organizatori! Pentru că jucătorii mari, cu priză la public, cei care sunt capabili să vândă biletele, părăsesc competiția pe bandă. Mai întâi, a fost eșecul suferit de Carlos Alcaraz (Spania, 21 de ani, 3 ATP) în turul II, acum a venit înfrângerea lui Novak Djokovici (Serbia, 37 de ani, 2 ATP) în turul III.

Novak Djokovici. FOTO: Arhiva Adevărul

Novak Djokovici. FOTO: Arhiva Adevărul

În noaptea de vineri spre sâmbătă, marele campion sârb a fost doborât, după patru seturi, de australianul Alexei Popyrin: 4-6, 4-6, 6-2, 4-6. Partida a durat 3 ore și 20 de minute.

Rezultatul-bombă aduce mai multe borne negre în dreptul lui Djokovici, campion olimpic, în acest an, la Paris:

*El nu mai fusese învins, la New York, atât de repede din 2006! Atunci suferise ultima sa eliminare, în turul III. Apoi, până la eliminarea prematură de acum, el adunase 10 finale la US Open dintre care patru câștigate (2011, 2015, 2018, 2023).

*E pentru prima dată din 2017 încoace, când Nole încheie un sezon fără vreun trofeu major. În acest an, el a părăsit Australian Open în semifinale, a cedat la French Open în sferturi, a fost bătut la Wimbledon în ultimul act, iar acum a venit eșecul de la US Open, în turul III.

Djokovici, profund dezamăgit de jocul său

După eșecul cu Alexei Popyrin, al treilea suferit în fața australianului, Nole a venit la conferință și, potrivit Eurosport, a explicat cauzele acestei înfrângeri. Iată „radiografia“ sârbului:

*Trebuie să-l felicit pe Alexei și echipa sa. El a jucat mult mai bine și a meritat să câștige astăzi. Pentru mine, sincer, pentru felul în care m-am simțit și am jucat de la începutul turneului, turul al treilea e un succes. A fost unul dintre cele mai proaste niveluri de tenis pe care le-am arătat vreodată, iar nivelul la serviciu a fost de departe cel mai rău.

*Nu poți câștiga dacă joci pe o suprafață rapidă ca aceasta fără serviciu, fără a câștiga puncte ușoare, dacă ai un procentaj foarte scăzut la primul serviciu, faci atât de multe duble greșeli. Mai ales împotriva unor băieți care sunt într-o formă grozavă precum Alexei, care servește la un nivel uriaș, care te încurcă mult în game-urile tale de serviciu. Da, a fost un meci oribil din partea mea.

*Am încercat o mulțime de lucruri și, uneori, aceasta e o problemă, faptul de a te îndepărta de fundamentele jocului tău. Pierzi bazele tenisului tău. Pierzi mobilitatea, sincronizarea, ritmul, totul, fie că e vorba de serviciu sau orice altă lovitură. Cele trei meciuri pe care le-am jucat aici au fost o luptă extraordinară la nivel mental, pentru că nu jucam nici măcar aproape de cel mai bun nivel al meu. Nu e OK să fiu așa, să nu mă simt bine fizic și mental. E un Grand Slam, dar n-am reușit să-mi găsesc jocul. Nu vreau să analizez asta chiar acum. Planul meu a fost să-mi îmbunătățesc tenisul zilnic, dar n-am reușit asta.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Dobânzi cămătărești, de 180% pe an, impuse de magistrați statului român, fiindcă întârzie plata salariilor câștigate de un judecător care s-a pensiona…

2 E disperare mare, Rusia își retrage mercenarii „Brigada Ursul” din Burkina Faso și îi trimite să lupte în regiunea Kursk

3 Nicole Kidman spune că scenele erotice din noul ei film au făcut-o să se întrebe „Ce am făcut?”

4 Condamnat în România, Sorin Oprescu se lăfăie în Grecia, la restaurante de lux

5 Momentul în care un urs atacă o mașină pe Transfăgărășan. Animalul mușcă geamul unui pasager