Divorț cu cântec în Rusia/Cea mai bogată femeie din Rusia anunță că divorțează după ce soțul ei s-a aliat cu Ramzan Kadîrov împotriva unei afaceri în care apare numele lui Putin

Divorț cu cântec în Rusia/Cea mai bogată femeie din Rusia anunță că divorțează după ce soțul ei s-a aliat cu Ramzan Kadîrov împotriva unei afaceri în care apare numele lui Putin

Tatiana Bakalciuk, cea mai bogată femeie din Rusia, a anunțat miercuri că divorțează de soțul ei după ce acesta a apelat la ajutorul liderului cecen Ramzan Kadîrov pentru a se opune unei afaceri care are binecuvântarea președintelui Vladimir Putin, relatează The Moscow Times .

„Pot confirma începerea procedurilor de divorț”, a anunțat ea într-un mesaj video publicat pe canalul ei de Telegram marți noaptea.

Bakalciuk este fondatoarea Wildberries, cel mai mare retailer online din Rusia. O fostă profesoară de limba engleză acum în vârstă de 48 de ani, ea a fondat Wildberries în 2004, în timp ce era în concediu de maternitate.

Agenția Bloomberg estimează averea ei la 8,07 miliarde de dolari. Tatiana Bakalciuk a fost unicul proprietar al Wildberries până în 2019, dar la sfârșitul anului respectiv a transferat 1% din companie soțului ei, Vladislav Bakalciuk.

Potrivit presei ruse, el s-a ocupat de gestionarea activităților operaționale ale companiei, vânzări, marketing și achiziții Wildberries.

După anunțul Tatianei privind divorțul, Vladislav Bakalciuk a declarat pentru agenția RIA Novosti că cei doi nu au un contract prenupțial și că averea familiei va trebui împărțită în două. Cuplul are 7 copii.

Întrebată despre acest lucru, Tatiana Bakalciuk nu a dorit să facă comentarii, amintind doar că soțul ei deține doar 1% din Wildberries.

Divorț cu cântec în Rusia

Ea a anunțat că a intentat divorț la câteva ore după ce liderul cecen Ramzan Kadîrov a publicat o înregistrare video cu o discuție asemănătoare unui interviu cu soțul ei.

În înregistrarea respectivă Kadîrov a jurat să „o întoarcă pe Tatiana familiei și să protejeze o afacere legitimă”.

Kadîrov și Vladislav Bakalciuk au acuzat în timpul discuției lor că Russ Group, o firmă de publicitate, a „confiscat” Wildberries „sub pretextul unei fuziuni”.

Wildberries și Russ Group au anunțat luna trecută că vor fuziona pentru a crea o platformă comercială comună care va fi numită RWB. Tatiana Bakalciuk urmează să fie directorul general al noii companii, în timp ce Robert Mîrzoyan de la Russ Group va fi directorul de operațiuni.

Cea mai bogată femeie din Rusia a anunțat o afacere bizară

Presa de business a considerat anunțul bizar din cauza prezentării tranzacției ca o fuziune între doi parteneri egali. Wildberries este o companie de aproximativ 20 de ori mai mare comparativ cu Russ Group și anul trecut a avut o cifră de afaceri de aproape 10 ori mai mare.

Site-ul independent The Bell a sugerat că crearea RWB ar putea face parte din redistribuirea de active a Rusiei pe timp de război, fiind cunoscut faptul că Kremlinul a premiat oameni de afaceri fideli.

„Aceasta este o preluare evidentă și nerușinată”, a acuzat marți Ramzan Kadîrov.

The Moscow Times comentează că opoziția sa la tranzacție este neașteptată având în vedere că el este unul dintre cei mai fideli aliați ai președintelui Vladimir Putin, care și-a exprimat sprijinul pentru afacere.

De ce apare numele lui Vladimir Putin în discuțiile despre divorț

Potrivit relatărilor din mass-media rusă, crearea RWB ar fi fost prezentată de Bakalciuk și Mîrzoyan lui Putin ca o modalitate de a crea „cea mai mare rețea de plăți bancare și sistem de plăți în ruble din lume”.

Ținta ar fi crearea unei platforme care să ajută Rusia să ocolească plățile prin sistemul internațional SWIFT, din care a fost tăiată după declanșarea invaziei în Ucraina. În același timp, pe partea de vânzări RWB țintește să fie un concurent pentru giganți mondiali ca Amazon, Alphabet sau Alibaba.

„Știu că frâiele acestui proces de raid sunt în mâinile fraților Levan și Robert Mîrzoyan, precum și a altor câtorva caucazieni bine-cunoscuți”, a mai acuzat Ramzan Kadîrov marți, referindu-se la etnia armeană a celor doi.

Deși nu a intrat în detalii specifice, Kadîrov a adăugat că nu poate ignora „o fraudă la o astfel de scară” și că va „merge până la capăt” pentru oprirea ei.

Întrebat miercuri despre comentariile sale, purtătorul de cuvânt al Kremlinului Dmitri Peskov a răspuns că administrația prezidențială nu se implică în „probleme de familie și mai ales în relații de afaceri”.


Citește și:

populare
astăzi

1 „Să vă fie rușine! Mori de foame sau ce?” / O rusoaică de lângă Belgorod a surprins forțele armate ruse în timp ce îi jefuiau casa

2 „Doamne-ajută să nu-mi iau nicio țeapă!” / Experiența spirituală trăită de Mircea Bravo la Eforie Nord

3 Asta e Rusia, oameni buni... Un fost prizonier de război ucrainean descrie torturile la care a fost supus timp de aproape doi ani în închisorile din c…

4 Bărbat din Cluj, păcălit prin „metoda șmen”. A rămas fără 2.000 de euro după ce un necunoscut l-a abordat pe stradă, în plină zi

5 „Ați vrut agitație? / Iat-o!” Cum au complotat ofițeri FSB ca să semene discordie în Statele Unite