Directorul general al Digi, Serghei Bulgac, urmărit penal în calitate de suspect pentru dare de mită și spălare de bani
Directorul General (Chief Executive Officer) al Digi, Serghei Bulgac, a fost înștiințat în mod oficial de DNA cu privire la efectuarea urmăririi penale față de acesta în calitate de suspect, în legatură cu săvârșirea infracțiunilor de dare de mită și spălare de bani, potrivit unui comunicat al companiei de telecomunicații remis Bursei.
"La data de 16 mai 2017, domnul Serghei Bulgac, directorul general (Chief Executive Officer) al societății și al RCS & RDS S.A., a fost înștiințat în mod oficial cu privire la efectuarea urmăririi penale față de acesta în calitate de suspect, în legatură cu săvârșirea infracțiunii de spălare de bani. Posibilitatea întâmplării acestui lucru pe parcursul desfășurării anchetei DNA a fost anticipată și adusă la cunoștința investitorilor în cadrul Prospectului", se spune în document.
Digi precizează că a fost adus la cunoștința investitorilor de către societate în cadrul prospectului de ofertă publică inițială din data de 26 aprilie 2017 și în cadrul amendamentului la prospect din data de 8 mai 2017, faptul că "Direcția Națională Anticorupție din România a înștiințat în mod oficial la data de 5 mai 2017, actuali și foști membri ai conducerii societății RCS & RDS S.A., filiala principală a Societății, cu privire la efectuarea urmăririi penale față de aceștia, în calitate de suspecți în legătura cu săvârșirea infracțiunilor de dare de mită și spălare de bani, în legatură cu un contract de asociere în participațiune încheiat în anul 2009 între RCS&RDS SA și Bodu SRL, având drept obiect un ansamblu pentru evenimente de dimensiuni mari aflată în București și la data de 8 mai 2017, RCS & RDS S.A., cu privire la efectuarea urmăririi penale față de aceasta în calitate de suspect, în cadrul anchetei în curs cu privire la aceleași fapte".
"Societatea continuă să coopereze deplin în cadrul anchetei și consideră că RCS & RDS SA și actualii și foștii membri ai conducerii sale au acționat corect și în conformitate cu legea. În prezent, Societatea nu anticipează că investigația va reprezenta o interferință semnificativă în ce privește desfășurarea operațiunilor sale curente", conform comunicatului.
Digi Communications a intrat marți pe piața românească de capital, sub simbolul DIGI, după ce săptămâna trecută a anunțat că prețul ofertei a fost stabilit la 40 lei per acțiune.
Tranzacțiile cu acțiuni Digi, în valoare 62,82 milioane de lei, realizate marți, în ziua listării la bursă a operatorului telecom, au urcat rulajul total la 143,7 milioane de lei (31,6 milioane de euro).
Potrivit președintelui BVB, Lucian Anghel, valoarea totală a capitalizării companiilor listate pe piața reglementată a Bursei de Valori București va depăși 20 de miliarde de euro odată cu listarea Digi.
Un număr de peste 23,9 milioane de acțiuni a fost inclus în oferta Digi, reprezentând 25,6% din numărul total de acțiuni emise de societate.
"Numărul exact de acțiuni oferite a fost determinat drept 21.744.108, un număr de 17.348.822 acțiuni oferite fiind alocat tranșei investitorilor instituționali și 4.348.822 celei de retail. În conformitate cu opțiunea de supra-alocare, acționarii vânzători pot vinde 2.174.411 acțiuni suplimentare deținute de aceștia pentru a acoperi pozițiile scurte rezultate din orice supra-alocări efectuate în legătură cu oferta sau tranzacțiile de stabilizare a prețului', conform unei informări transmisă Bursei de Valori București (BVB).
Ofertanții au încasat 815 milioane lei, deși intenționau să obțină 1,218 miliarde lei. Oferta a fost formată din două tranșe, cea a investitorilor instituționali și cea de retail.
AGERPRES