Directorul FBI se îndoiește că rana de la urechea lui Trump a fost provocată de glonț: „există unele întrebări”

Directorul FBI se îndoiește că rana de la urechea lui Trump a fost provocată de glonț: „există unele întrebări”

Directorul FBI a pus la îndoială dacă Donald Trump a fost lovit de un glonț în timpul tentativei de asasinat asupra sa la un miting politic din Pennsylvania, transmite Daily Mail .

Directorul FBI pune la îndoială rana suferită de Trump la miting FOTO Arhivă

Directorul FBI pune la îndoială rana suferită de Trump la miting FOTO Arhivă

Christopher Wray informa Congresul despre tentativa de asasinat asupra lui Trump în Butler, miercuri, când a făcut aceste declarații.

"În ceea ce îl privește pe fostul președinte Trump, există unele întrebări dacă a fost vorba de un glonț sau de schije care i-au atins urechea", a spus Wray.

"Nu știu acum dacă acel glonț, pe lângă faptul că a cauzat zgârierea, ar fi putut ateriza undeva altundeva", a mai spus el

Wray se referea la eșecurile de securitate care au permis atacatorului, Thomas Matthew Crooks, să deschidă focul. Crooks, în vârstă de 20 de ani, a ucis un pompier, pe Corey Comperatore, de 50 de ani, și a rănit alte două persoane, inclusiv pe Trump, în timpul împușcăturilor.

Candidatul la președinție a oferit de atunci relatări detaliate despre momentul în care a fost împușcat și a fost văzut purtând un bandaj pe ureche.

"Când am căzut, gloanțele treceau pe deasupra capului meu și le auzi, este ca un zip, zip", a spus el.

Fostul președinte susține că echipa sa de Securitate Secretă "a crezut că s-a terminat când am căzut" din cauza "sângelui mult care curgea" după ce urechea sa a fost zgâriată.

El a adăugat că o întoarcere bruscă a capului pentru a privi un ecran este ceea ce l-a salvat de glonț.

Unele rapoarte inițiale din ziua împușcăturii au speculat că Trump ar fi fost lovit de o bucată de sticlă spartă când glonțul a lovit un ecran.

Această teorie a fost, însă, demontată când fotografiile au arătat că ambele ecrane de sticlă erau intacte după atac.

Atacatorul s-a inspirat din asasinarea lui Kennedy

Wray a detaliat și cum Crooks a cercetat asasinarea președintelui John F. Kennedy înainte de împușcătură.

Atacatorul a făcut o căutare pe Google cu o săptămână înainte despre "Cât de departe era Oswald de Kennedy?" conform lui Wray, care a spus că suspectul a manifestat un interes deosebit pentru figuri publice, dar nu a lăsat alte indicii clare despre un motiv ideologic.

Căutarea online din 6 iulie, recuperată de pe un laptop despre care FBI-ul spune că aparține lui Crooks, face referire la Lee Harvey Oswald, atacatorul care l-a ucis pe Kennedy dintr-o poziție de lunetist în Dallas pe 22 noiembrie 1963.

"Aceasta este o căutare care, evident, este semnificativă în ceea ce privește starea sa mentală. Aceeași zi pare să fie și ziua în care s-a înregistrat pentru mitingul lui Trump", a spus Wray Comitetului Judiciar al Camerei.

Act de terorism domestic

FBI investighează atacul asupra lui Trump ca un act de terorism domestic.

Investigația a aruncat biroul într-un vârtej politic cu luni înainte de alegerile prezidențiale, cu legiuitorii și publicul presând pentru detalii despre ce ar fi putut motiva acțiunile lui Crooks.

"Nu știm motivul. Aceasta este, evident, una dintre întrebările centrale ale investigației noastre și este foarte frustrant pentru noi că multe dintre locurile obișnuite unde am fi găsit indicii semnificative nu au furnizat informații despre motivul său", a spus Wray.

Trump cere demisia directorului FBI

Întrebările despre împușcătură au dominat sesiunea, dar alte subiecte au inclus eforturile de diversitate ale FBI, interferența electorală, revolta din 6 ianuarie 2021 la Capitoliu și dacă Wray a observat personal vreun declin cognitiv în întâlnirile cu Biden înainte de decizia sa de a se retrage din alegeri.

Răspunsul său că nu a observat nicio problemă cu starea mentală a președintelui l-a lăsat pe Trump neimpresionat, candidatul republican cerând demisia lui Wray.

"Am urmărit audierile Congresului de azi, când Christopher Wray a fost întrebat dacă a observat vreun declin cognitiv în multe dintre conversațiile sale cu Joe Biden," a scris Trump pe Truth Social miercuri.

"Wray ar trebui să demisioneze imediat de la FBI și să înceteze să vorbească frumos Congresului de fiecare dată când se duce acolo, ceea ce îi place să facă, pentru că oricine poate vedea că Joe Biden are probleme cognitive și fizic", a adăugat acesta.

FBI-ul nu a fost implicat în asigurarea securității pentru miting și a evitat astfel același nivel de control îndreptat asupra Securității Secrete pentru eșecurile care au precedat evenimentul.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Mircea Geoană, desființat într-un editorial de un cunoscut jurnalist

2 Dispariția misterioasă a unui bancher a provocat o undă de șoc. Apoi a venit o factură de 11 milioane de dolari

3 Sprijinite de tancuri și acoperite de avioane de luptă cu bombe cu planare, trupele ucrainene au străpuns linia defensivă din Kursk într-un nou punct …

4 Soția lui Gigi Mulțescu / „După al doilea vaccin, boala lui s-a accelerat“

5 Motivul bizar pentru care o femeie din Hawaii vrea să se mute în România. Ce sfaturi îi dau străinii stabiliți în țară și românii