Directorul FBI nu știe dacă Trump a fost lovit de glonț sau de șrapnel în timpul tentativei de asasinat

Directorul FBI nu știe dacă Trump a fost lovit de glonț sau de șrapnel în timpul tentativei de asasinat

Christopher Wray, directorul FBI, a ridicat semne de întrebare cu privire la faptul dacă Donald Trump a fost de fapt împușcat de un glonț în timpul tentativei de asasinat împotriva fostului președinte de la începutul acestei luni sau dacă a fost în schimb lovit de șrapnel.

Christopher Wray, directorul FBI FOTO: Arhivă

Christopher Wray, directorul FBI FOTO: Arhivă

În timpul unei audieri care a avut loc miercuri la Washington, în fața comisiei judiciare a Camerei Reprezentanților, Wray le-a spus legislatorilor că nu este clar ce anume a provocat rănirea urechii lui Trump în timpul împușcăturii de la mitingul său de campanie din Butler, Pennsylvania, la începutul acestei luni, scrie theguardiaan.com.

Rafalele de focuri de armă trase de un trăgător aflat pe un acoperiș care avea vedere la scenă și la mulțime au ucis un participant la miting și au rănit alte persoane.

„Există unele îndoieli cu privire la faptul dacă este sau nu un glonț sau un șrapnel care i-a lovit urechea”, a declarat Wray. „În timp ce stau aici acum, nu știu dacă acel glonț, pe lângă faptul că a provocat zgârietura, ar fi putut ateriza și în altă parte”.

La scurt timp după împușcare, Trump a declarat într-o declarație pe Adevărul Social că a fost împușcat cu un glonț care i-a străpuns partea superioară a urechii drepte.

„Am știut imediat că ceva nu este în regulă, în sensul că am auzit un șuierat, împușcături și am simțit imediat glonțul sfâșiind pielea”, a scris fostul președinte. „A avut loc o sângerare abundentă, așa că mi-am dat seama atunci ce se întâmpla”.

După împușcături, Trump a publicat un memoriu despre recuperarea sa de la Ronny Jackson, fostul medic de la Casa Albă și actual reprezentant republican, însă fostul președinte nu a permis profesioniștilor din domeniul medical care l-au tratat să vorbească public despre starea sa.

Joi, Jackson a răspuns la mărturia lui Wray într-o postare pe X, numind comentariile lui Wray către legislatori „absolut iresponsabile” și „motivate politic” împotriva lui Trump.

Puțina credibilitate care i-ar mai fi putut rămâne a DISPĂRUT după ce a sugerat imprudent că Trump ar fi putut să nu fie lovit de un glonț ”, a spus Jackson.

„A fost un glonț”, a adăugat el. „Am văzut rana!”

De asemenea, Wray a declarat miercuri în fața parlamentarilor că trăgătorul care a încercat să-l asasineze pe Trump, iar apoi a fost împușcat mortal de lunetiști guvernamentali, a căutat pe internet informații despre asasinarea fostului președinte John F Kennedy în 1963.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Mircea Geoană, desființat într-un editorial de un cunoscut jurnalist

2 Dispariția misterioasă a unui bancher a provocat o undă de șoc. Apoi a venit o factură de 11 milioane de dolari

3 Sprijinite de tancuri și acoperite de avioane de luptă cu bombe cu planare, trupele ucrainene au străpuns linia defensivă din Kursk într-un nou punct …

4 Soția lui Gigi Mulțescu / „După al doilea vaccin, boala lui s-a accelerat“

5 Motivul bizar pentru care o femeie din Hawaii vrea să se mute în România. Ce sfaturi îi dau străinii stabiliți în țară și românii