Directorul CNADNR: În 2018 vom avea centuri ocolitoare pentru Comarnic și Bușteni

Directorul CNADNR: În 2018 vom avea centuri ocolitoare pentru Comarnic și Bușteni

Centurile ocolitoare pentru Comarnic și Bușteni, care vor ajuta la decongestionarea traficului pe DN1, vor fi gata în 2018, potrivit directorului general al Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România, Cătălin Homor.

"În prezent avem în procedura de achiziție două variante ocolitoare, varianta ocolitoare Comarnic și varianta ocolitoare Bușteni. În septembrie vom avea finalizate procedurile de achiziție publică, vom avea un constructor pentru cele două variante ocolitoare. Urmează o perioadă de proiectare, se suprapune foarte bine cu sezonul rece în care oricum nu s-ar fi lucrat, și începând cu noul sezon de construcție, martie-aprilie, în funcție de vreme, se va începe lucrarea. Termenul de execuție este de 12 luni. În 2018 vom avea aceste centuri ocolitoare", a declarat Homor duminică, într-o emisiune la Digi 24.

Acesta a precizat că nu a fost abandonată niciun moment soluția autostrăzii, care va fi finalizată integral în 2021.

"Nu a fost abandonată soluția autostrăzii. În momentul de față Comarnic-Brașov e împărțită în cinci loturi. Primele loturi, loturile de extremă, loturile de capăt, au fost scoase la licitație pentru lucrări. La primul lot a fost anulată procedura de achiziție din diverse motive, lotul cinci se află în derulare și la sfârșitul lui august vom avea o finalizare, sper că și un constructor. Totul depinde de Comisia de evaluare.(...) În varianta optimistă în care Comisia de evaluare desemnează un câștigător, acesta va avea patru luni la dispoziție să realizeze proiectul și în aprilie, sfârșitul lui martie, să înceapă lucrările acolo, lotul cinci, Râșnov-Cristian. Nu e un sector foarte mare, dar e un început. Autostrada va fi finalizată integral în 2020-2021. Dacă cineva spune că știe să o facă mai repede este nerealist", a spus Homor.

El a subliniat că această autostradă se face în momentul de față cu finanțare de la bugetul de stat, iar costul exact se va ști după finalizarea studiului de fezabilitate.

AGERPRES


populare
astăzi

1 Amănunte care dau fiori despre unul dintre cei mai puternici și enigmatici șmecheri ai planetei

2 Foarte interesante amănunte...

3 VIDEO „N-are cum. E mai mare” / Reacția lui Putin după ce a fost contrazis de primarul Moscovei într-o discuție despre salariu mediu

4 Unul dintre posibilii autori ai furtului tezaurului dacic, surprins pe camera de supraveghere. Se face apel pentru identificarea individului

5 Fostul șef al spionilor din România, despre Călin Georgescu și Donald Trump: „Cum se poate compara o broască oarecare cu un leu”