Directoarea şi educatoarele grădiniţei 'Micul Regat' din Constanţa, condamnate definitiv la închisoare cu suspendare

Directoarea şi educatoarele grădiniţei 'Micul Regat' din Constanţa, condamnate definitiv la închisoare cu suspendare

Directoarea grădiniţei 'Micul Regat' din Constanţa, Eliza Pufleanu, şi mai multe educatoare au fost condamnate, miercuri, definitiv, la închisoare cu suspendare de Curtea de Apel Constanţa, pentru purtare abuzivă şi complicitate la această infracţiune. Instanţa a decis şi majorarea daunelor morale la câte 10.000 euro către minorii afectaţi.

Potrivit minutei deciziei, judecătorii "condamnă pe inculpata Eliza Pufleanu la pedeapsa de 1 an şi 5 luni închisoare pentru complicitate la infracţiunea de purtare abuzivă în formă continuată" şi suspendă condiţionat executarea pedepsei cu un termen de încercare de 3 ani 5 luni (prin adăugare la intervalul de 2 ani a cuantumului pedepsei aplicate).

Instanţa a decis majorarea pedepsei aplicată inculpatei Cristina Manolache de la 1 an închisoare la 1 an şi 5 luni închisoare pentru purtare abuzivă în formă continuată, menţine suspendarea executării pedepsei şi stabileşte termenul de încercare de 3 ani şi 5 luni.

Pentru Cristina Alina Armă, Irina Petre, Vierescu Georgiana şi Hercuş Larissa Victoria au fost menţinute pedepsele anterioare, după ce judecătorii au respins apelurile acestora.

Curtea de Apel Constanţa a majorat cuantumul daunelor morale la câte 10.000 euro sau echivalentul în lei la data plăţii către părţile civile minore, prin reprezentanţi legali, obligând inculpatele la plata în solidar a acestora.

"Obligă în solidar pe inculpatele Hercuş Larissa Victoria, Vierescu Georgiana şi Pufleanu Eliza, precum şi pe partea responsabilă civilmente Centrul de Educaţie şi Dezvoltare Timpurie "Micul Regat" în solidar cu inculpatele la plata către partea civilă A. M., prin reprezentant legal A. D., a sumei de 10.000 euro sau echivalentul în lei la data plăţii, calculat la cursul BNR din ziua plăţii", se arată în minuta deciziei.

Magistraţii mai "obligă în solidar pe inculpatele Hercus Larissa Victoria, Vierescu Georgiana şi Pufleanu Eliza, precum şi pe partea responsabila civilmente Centrul de Educaţie şi Dezvoltare Timpurie "Micul Regat" în solidar cu inculpatele la plata către partea civilă D.R., prin reprezentant legal D. S., a sumei de 10.000 euro sau echivalentul în lei la data plăţii".

Curtea "obligă în solidar pe inculpatele Petre Irina, Manolache Cristina şi Pufleanu Eliza, precum şi pe partea responsabilă civilmente Centrul de Educaţie şi Dezvoltare Timpurie "Micul Regat" în solidar cu inculpatele la plata către partea civilă I. M., prin reprezentant legal I. S., a sumei de 10.000 euro sau echivalentul în lei la data plăţii, calculat la cursul BNR din ziua plăţii".

Potrivit deciziei, Irina Petre şi Eliza Pufleanu, precum şi grădiniţa, trebuie să plătească părţii civile Tega Caradima, prin reprezentant legal Laura Caradima, suma de 10.000 euro sau echivalentul în lei, şi pe Cristina Manolache şi Eliza Pufleanu, în solidar cu grădiniţa, la plata către partea civilă A. C., prin reprezentant legal O. M. C., a sumei de 10.000 euro sau echivalentul în lei la data plăţii.

Judecătorii au dispus, în primă instanţă, condamnarea celor cinci educatoare judecate pentru maltratarea copiilor pe care îi aveau în grijă la grădiniţa privată "Micul Regat" din Constanţa la închisoare cu suspendare cu termen de un an pentru trei dintre cadrele didactice şi un an şi jumătate pentru celelalte două, directoarea instituţiei fiind achitată.

Potrivit minutei judecătorilor Tribunalului Constanţa, educatoarele Cristina Alina Armă, Irina Petre şi Cristina Manolache au fost condamnate la un an de închisoare cu suspendare, iar Georgiana Vierescu şi Larissa Victoria Hercuş, la câte un an şi jumătate de închisoare cu suspendare, directoarea grădiniţei ''Micul Regat'', Eliza Pufleanu, fiind achitată.

Directoarea grădiniţei din Constanţa şi cele cinci educatoare au fost acuzate de rele tratamente aplicate minorilor şi purtare abuzivă, de către mai mulţi dintre părinţi, în cadrul unui denunţ depus în anul 2014 la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa şi înregistrat pe rolul Judecătoriei Constanţa.

Din septembrie 2014, în procesul respectiv au fost date peste 40 de termene. Iniţial, cauza a fost repartizată judecătorului Alexandru Bogdan Arhip, de la Judecătoria Constanţa, acesta fiind recuzat de tutorii copiilor, după ce a solicitat în repetate rânduri aducerea micuţilor în faţa instanţei

În octombrie 2016, magistratul a decis emiterea unor noi mandate de aducere, care urmau să fie puse în executare de o echipă specială din cadrul Jandarmeriei Române. Această măsură a fost luată pentru ca cei mici să fie aduşi în faţa instanţei de oriunde se află în ţară. Tot anul trecut, Alexandru Bogdan Arhip a mai decis amendarea Jandarmeriei din Constanţa cu suma de 2.000 de lei, pentru că nu a pus în executare mandatele emise la termenele anterioare.

AGERPRES


populare
astăzi

1 LIVE Alegeri parlamentare 2024 / PSD a câștigat alegerile cu peste 22%, AUR e pe doi cu 18%, urmat de PNL

2 Simple zvonuri?

3 Uite, asta este chestie gravă și concretă despre Călin Georgescu!

4 VIDEO Da, este surprinzătoarea președintă a POT, are două masterate şi a participat la tranzacţii imobiliare de sute de milioane de euro

5 ALERTĂ Avem distribuirea mandatelor în Parlament! PSD, PNL, UDMR și Minoritățile au majoritate și pot guverna fără USR, spun calculele partidelor!