Directoarea companiei din Budapesta conectată cu explozia pagerelor din Liban a primit amenințări, a dezvăluit mama acesteia

Directoarea companiei din Budapesta conectată cu explozia pagerelor din Liban a primit amenințări, a dezvăluit mama acesteia

Femeia a cărei companie a fost pusă în conexiune cu explozia a mii de pagere în Liban și Siria într-un atac presupus israelian asupra Hezbollah, săptămâna aceasta, a primit „amenințări” de natură neprecizată în zilele de după incident și a fost sfătuită de serviciile secrete maghiare „să nu stea de vorbă cu presa”, a declarat mama ei pentru Associated Press.

Cristiana Bársony-Arcidiacono FOTO X/Ian Fraser

Cristiana Bársony-Arcidiacono FOTO X/Ian Fraser

Beatrix Bársony-Arcidiacono a declarat prin telefon din Sicilia că fiica ei, Cristiana Bársony-Arcidiacono, „se află în prezent într-un loc sigur, protejat de serviciile secrete maghiare”, după ce compania din Budapesta pe care o conduce a fost numită în legătură cu dispozitivele folosite de luptătorii Hezbollah, care au explodat aproape simultan, într-un atac coordonat, marți.

Serviciul Special pentru Securitate Națională din Ungaria a contestat însă afirmația, precizând că tânăra Bársony-Arcidiacono nu se califică pentru o astfel de protecție, însă a recunoscut faptul că aceasta a fost intervievată „de mai multe ori” de când a fost lansată o anchetă, miercuri.

„Rezultatele investigației de până acum au arătat în mod limpede că așa-zisele pagere nu au fost niciodată prezente pe teritoriul maghiar și că nicio companie maghiară sau expert maghiar nu a fost implicat în fabricarea sau modificarea lor!” a transmis agenția pentru AP într-un e-mail.

Cristiana Bársony-Arcidiacono nu a mai apărut în public de la atacurile de marți și miercuri care au vizat pagere și dispozitive walkie-talkie, în Liban, ucigând cel puțin 37 de persoane și rănind peste 3.000, inclusiv civili. Hezbollah și guvernul libanez au învinuit Israelul, care nu a confirmat dar nici nu a negat implicarea.

Femeia este înregistrată ca directorul executiv al companiei BAC Consulting, cu sediul la Budapesta, despre care deținătorul taiwanez mărcii a declarat că ar fi responsabilă pentru fabricarea dispozitivelor.

Mama ei, însă, a declarat pentru AP că fiica ei „nu a fost implicată în niciun fel” în complotul prin care pagerele au fost piratate și modificate pentru a conține explozibili, și ea că „era doar un intermediar”.

„Eu sunt doar intermediarul. Cred că ați înțeles greșit”, a spus ea pentru NBC News.

„Aricolele nu au trecut prin Budapesta... Nu au fost produse în Ungaria”, a spus ea, făcând ecou unei declarații a guvernului ungar, la începutul săptămânii.

Sediul companiei BAC Consulting  din Budapesta FOTO PROFIMEDIA

Sediul companiei BAC Consulting din Budapesta FOTO PROFIMEDIA

O firmă din Taiwan, Gold Apollo, a declarat că a autorizat BAC Consulting să-i folosească numele pe pagerele care au explodat, dar că această companie maghiară era responsabilă de producția și designul acestora.

BAC Consulting împarte parterul unei clădiri modeste din Budapesta cu numeroase alte întreprinderi, dar nu are birouri fizice și folosește proprietatea din capitala Ungariei doar ca adresă oficială, potrivit unei femei care a ieșit din clădire la începutul acestei săptămâni și a refuzat să îi fie făcută publică identitatea.

Pe site-ul web al companiei apare informația că această este specializată în „mediu, dezvoltare și afaceri internaționale”. Registrul corporativ a enumerat 118 funcții oficiale, inclusiv producția de zahăr și petrol, vânzarea cu amănuntul de bijuterii și extracția de gaze naturale.

Compania a avut venituri de 725.000 USD în 2022 și de 593.000 USD în 2023, potrivit registrului companiei. Anul trecut, compania a cheltuit aproape 324.000 USD, sau aproximativ 55% din venituri, pe „echipamente”.

Site-ul companiei este offline de miercuri.

Cine este directoarea companiei BAC Consulting

Beatrix Bársony-Arcidiacono a spus că fiica ei s-a născut în Sicilia și a studiat la Universitatea din Catania înainte de a urma un doctorat. la Londra. Ea a lucrat la Paris și Viena înainte de a se muta la Budapesta în octombrie 2016 pentru a avea grijă de bunica ei.

În mai 2022, a constituit BAC Consulting.

Pe rețelele de socializare, tânăra Bársony-Arcidiacono se prezintă ca fiind consilier strategic și dezvoltator de afaceri care a lucrat pentru organizații internaționale importante, precum și pentru firme de capital de risc. Site-ul companiei mai menționează că are un doctorat în fizică.

În vârstă de 49 de ani, femeia a obținut un doctorat în fizica particulelor la University College London, în anii 2000, potrivit paginii sale LinkedIn.

Ea a efectuat un stagiu la Agenția Internațională pentru Energie Atomică, în 2008 și 2009, după cum a confirmat agenția, și a fost coautorul unei lucrări pentru o conferință UNESCO despre despre managementul apelor subterane.

Ea vorbește engleză, franceză, italiană și maghiară, potrivit rețelei sale de socializare, unde a făcut ocazional comentarii criticând Ucraina sau în sprijinul copiilor din Gaza.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „E moț de curcan” / Corina Bud și-a uitat lenjeria intimă acasă și a oferit un spectacol de zile mari, chiar pe scenă. În fața a zeci de mii de oa…

2 Semnale clare de alarmă că din SUA pleacă un val care ar putea lovi inclusiv Europa

3 „Gata, domnule comandant, mă dau bătut!” / Efectul de domino care a dus la destrămarea frontului din Donețk

4 Ce picanterii mai afli dacă răsfoiești un referat DNA

5 Abuzuri sexuale la Harrods / «Dă-mi puțin lapte din sânii tăi!». Regina fusese avertizată cu privire la „apucăturile” miliardarului Mohamed Al Fayed