Dinamo dezlănțuit. „Câinii” au făcut scorul campionatului în fața unei echipe măcinate de probleme financiare

Dinamo dezlănțuit. „Câinii” au făcut scorul campionatului în fața unei echipe măcinate de probleme financiare

Dinamo Bucureşti a obţinut prima sa victorie din acest sezon al Superligii de fotbal, 4-1 (2-0) cu Petrolul Ploieşti, duminică seara, pe Stadionul ''Arcul de Triumf'' din Capitală, în etapa a doua.

Gicu Grozav, fără replică în fața lui Dinamo. Foto Facebook

Gicu Grozav, fără replică în fața lui Dinamo. Foto Facebook

Dinamo a deschis scorul prin atacantul malgaş Hakim Abdallah (12), găsit liber de Astrit Selmani. Cătălin Cîrjan (41) a majorat avantajul gazdelor, cu un şut din întoarcere, dintre patru petrolişti. Kosovarul Selmani (61) a punctat din centrarea bulgarului Gheorghi Milanov, ridicând scorul la 3-0.

Petrolul a redus din diferenţă prin fundaşul stânga Valentin Ţicu (82), cu şut frumos din unghi, după o pasă de la Sergiu Hanca. La faza imediat următoare, echipaa lui Zeliko Kopic a obţinut un penalty, la faultul ivorianului Tidiane Keita la Dennis Politic, iar căpitanul gazdelor a transformat lovitura de pedeapsă (86).

Dinamo, 6 goluri în două etape

După un îndelung chin, în care abia s-a salvat de la retrogradare la baraj, Dinamo arată o altă față în acest sezon. În prima etapă, ”câinii” au pierdut la CFR Cluj (3-2), după ce au condus cu 2-0, iar acum au făcut scorul campionatului, 4-1 cu Petrolul. În două partide, alb-roșii au punctat de 6 ori, în condițiile în care în stagiunea trecută reușiseră 22 de goluri în primele 30 de etape și încă 10 în cele 10 runde din play-out.

De partea cealaltă, Petrolul a fost victima perfectă. Cu mari probleme financiare, ”găzarii” sunt cu moralul la pământ, așteptând ca noii investitori din Turcia să rezolve problemele cu banii. Neplătiți de mai multe luni, jucătorii prahoveni s-au luat la bătaie în vestiar în urmă cu o săptămână.

Într-un alt meci al etapei a 2-a din Superliga, UTA Arad aa trecut cu 3-1 de Hermannstadt și s-a instalat temporar pe primul loc al clasamentului, la egalitate cu Universitatea Craiova.

FC Dinamo Bucureşti - FC Petrolul Ploieşti 4-1 (2-0)

Stadion Arcul de Triumf - Bucureşti

Au marcat: Hakim Abdallah (12), Cătălin Cîrjan (41), Astrit Selmani (61), Dennis Politic (86 - penalty), respectiv (82).

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Mircea Geoană, desființat într-un editorial de un cunoscut jurnalist

2 Dispariția misterioasă a unui bancher a provocat o undă de șoc. Apoi a venit o factură de 11 milioane de dolari

3 Soția lui Gigi Mulțescu / „După al doilea vaccin, boala lui s-a accelerat“

4 Sprijinite de tancuri și acoperite de avioane de luptă cu bombe cu planare, trupele ucrainene au străpuns linia defensivă din Kursk într-un nou punct …

5 Motivul bizar pentru care o femeie din Hawaii vrea să se mute în România. Ce sfaturi îi dau străinii stabiliți în țară și românii