„Din plictiseală”. Explicația halucinantă dată de tânărul care a ucis o fată de 14 ani în Grădina Botanică din Craiova

„Din plictiseală”. Explicația halucinantă dată de tânărul care a ucis o fată de 14 ani în Grădina Botanică din Craiova

Agresorul care a omorât o fată de 14 ani și a rănit grav un adolescent anul trecut în Grădina Botanică din Craiova a declarat în fața judecătorilor că a atacat din plictiseală, cerând schimbarea încadrării juridice, însă instanța a respins cererea.

Criminalul din Craiova a declarat că a ucis din plictiseală FOTO Arhivă

Criminalul din Craiova a declarat că a ucis din plictiseală FOTO Arhivă

Declarația șocantă a fost făcută în contextul în care avocatul său a solicitat schimbarea încadrării juridice din omor calificat în omor simplu. Potrivit apărării, plictiseala agresorului ar fi fost cauzată de o tulburare de personalitate de care acesta suferă, transmite Digi24 .

În fața instanței, tânărul a mai susținut că intenția sa nu a fost de a ucide, ci doar de a speria victimele. În ciuda acestei declarații, instanța a respins cererea de schimbare a încadrării juridice, menținând încadrarea de omor calificat. Decizia judecătorilor vine pe fondul recursului făcut de avocații criminalului după condamnarea acestuia.

Agresorul, în vârstă de 17 ani, a fost condamnat inițial la 15 ani de închisoare , însă avocații săi au contestat sentința.

"E imoral. 15 ani e deja puțin. Nu a fost un om care s-a plictisit, asta e o porcărie", a declarat victima atacului.

"Eu l-am privit de câteva ori în ochi. Aroganță mai mult. Și îngrijorare că va trebui să stea acolo pentru că el și-a pus masca să nu fie găsit. Nu este o părere de rău" a spus și tatăl fetei care a murit în urma atacului.

Următoarea pronunțare a instanței este programată pentru data de 19 septembrie, când se va analiza din nou situația juridică a tânărului.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Când strugurii sunt acri... „Puștoaice de 18-19 ani, nu știu să scrie sau să citească” / Ion Țiriac e convins că totul s-a schimbat

2 O româncă nu a mai suportat viața în Germania și s-a întors acasă. „Nu vreau copiii mei să facă parte din acest sistem”

3 Țiriac, exploziv / a pus performanțele Serenei pe seama dopajului! Metoda Williams, descrisă detaliat

4 Tânăr din Maramures, găsit sfâșiat brutal de o ursoaică în zona montană „Piciorul Piercii”

5 Atac cibernetic fără precedent în România. Hackerii au spart site-urile unor instituții publice apoi le-au scos la vânzare