Din DORITA României la VEDETA PUȘCĂRIEI! Dansatoare, damă de lux, turnătoare, senatoare

Din DORITA României la VEDETA PUȘCĂRIEI! Dansatoare, damă de lux, turnătoare, senatoare

Doina Tudor a fost reţinută după ce astăzi s-a prezentat joi la DNA. Senatoarea PNL a fost citată în dosarul privind favorizarea societăţii de asigurări Carpatica SA. Senatul a dat miercuri un aviz favorabil pentru pierderea imunităţii. Doina Tudor a părăsit sediul DNA în cătușe.

Senatul a dat miercuri un aviz favorabil pentru reținerea și arestarea preventivă a Doinei Tudor. Astfel, 61 de senatori au votat ”pentru”, iar 57 au votat ”împotrivă”.

În încercarea de a afla cine este penelista inculpată, am studiat biografia succintă a Doinei Tudor ( fostă Stăvăruș, născută în 1960 la București). Conform siteului oficial al Senatului, cariera doamnei demarează în anul 1994, timp de trei decenii viața acesteia fiind aparent, un mare gol. Documentele clasificate ale Epocii de Aur relevă că, senatoarea urmărită penal a avut o tinerețe palpitantă. Conspirată de Securitate sub numele de ALIS, senatoarea Doina Tudor nu și-a început cariera în Țara Minunilor, ci ca dansatoare exotică în trupa de fete vesele a afaceristului Viorel Păunescu. Dar și una dintre cele mai frumoase și, mai ales, dorite dintre trufandalele României de atunci.

Recrutată și abandonată  

Într-un comunicat al procurorilor DNA se arată că “ în perioada martie-mai 2013, inculpata Tudor Doina Anca l-a ajutat în mod direct pe inculpatul Tudor Daniel George să primească suma de 200.000 de euro (din suma totală de 300.000 de euro primită de inculpatul Tudor Daniel George), pentru ca, în schimb acesta, în calitate de preşedinte al Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor, să favorizeze o firmă de asigurări care făcuse obiectul unor activităţi de control”.

Dosarele Securității și mărturiile celor care făceau parte din cercul de prieteni în care se învârtea Doina Stăvăruș (pe stil nou Tudor), scot la iveală amănunte palpitante din tinerețea senatoarei. Înainte de 1989, penelista de astăzi a avut o activitate profesională interesantă, pe care s-a străduit să o ascundă în spatele unor titluri și funcții pompoase. Conform Consiliului Național de Studiere a Arhivelor Securității (CNSAS), “doamna Tudor (fostă STĂVĂRUȘ )  Doina Anca este titulara dosarului fond de rețea nr. R 70206 (cotă CNSAS). Domnia sa balerină la barul București, obiectiv aflat în proximitatea Comitetului Central al PCR, a fost recrutată pentru încadrarea informativă a colegilor de muncă și a diverșilor cetățeni străini ce frecventau barul; la data de 27.04.1982, a semnat un Angajament, fiindu-i atribuit numele conspirativ “ALIS” “. A fost exclusă din rețea după numai câteva luni, CNSAS identificând un nou dosar pe numele acesteia, ALIS fiind de această data urmărită în perioada 1986-1987 pentru “ relații neoficiale cu cetățeni străini”.

Popoviciu avea sensibilități la “Doine”

Surse din protipendada Epocii de Aur confirmă că, înainte de 1989, senatoarea Doina Stăvăruș făcea parte din grupul de distracții al cunoscutului afacerist Viorel Păunescu. La vremea aceea, echipa nimfelor care încântau privirile străinilor vizați de Securitate, dansând în ținute sumare (costume de baie acoperite cu paiete) la cluburile de noapte Melody, Atlantic, București sau la Complexul Internațional, era condusă de Vali Tănase. Frecventate intens de străini, de odraslele protipendadei comuniste și de alte persoane “ încadrate informativ” stabilimentele erau sub controlul atent al Securității. Excepție făcea discoteca de la parterul hotelului Nord (Gara de Nord), fieful interlopilor, bișnițarilor și al unor italieni dubioși. Această locație se afla sub controlul Miliției.

Martorii vremii povestesc că programul clubului de noapte din cadrul complexului Internațional Olimp se termina de obicei pe la ora 1 noaptea, după care, colegele dansatoarei ALIS erau aduse cu mașina de domnul Popescu pe terasa dicotecii Spiss din stațiunea Neptun. Aici, cu puțin înainte de căsătoria cu Doina Dincă (fiica celebrului prim-vice-premier al României până în 1989 Ion Dincă, zis și Te-leagă), afaceristul Puiu Popoviciu se întâlnea deseori cu domnișoara Stăvăruș. Un personaj important din cercul de relații ale tinerei Stăvăruș era chirurgul Marius Stoian, cunoscut și respectat mai ales pentru numărul chiuretajelor executate într-o perioadă în care avortul era interzis de comuniști. Stoian, figură boemă a epocii, era un obișnuit al clubului București, unde era adesea văzut în compania realizatorului de televiziune Tudor Vornicu (maior de Securitate) sau alături Nicu Ceaușescu. Soția medicului, Evelin (poate cea mai frumoasă dansatoare a trupei Păunescu) era cea mai apropiată prietenă a conspiratei ALIS. 

„Doina s-a iubit aproape un an și cu Brinki, varul lui Nicu Ceausescu. Barbatul a cunoscut-o la Barul International din Olimp, unde ea dansa in perioada estivala, si s-a indragostit imediat. A fost o dragoste la prima vedere, din ambele parti. El ii facea cadouri, ii aducea flori, o vedea ca pe o printesa. Din pacate, nu au putut ramane impreuna, intrucat familia Ceausescu nu ar fi fost de acord niciodata cu o asemenea relatie. Asa ca, la un moment dat s-au despartit si fiecare a luat-o pe drumuri diferite”, au dezvaluit persoane apropiate senatoarei Doina Tudor.

Moștenirea agentului Vili Donea

La începutul anilor ’70, echipa de control a Secției de Propagandă și Agitație a CC al PCR nota :

„Din observațiile făcute și discuțiile purtate a reieșit necesitatea îmbunătățirii călității artistice a programelor de bar și de a se face unele modificări la aparițiile de striptease. În primul rând, nicio dansatoare să nu mai apară complet goală, iar pe piept să se aplice paiete sau sutiene transparente. De asemenea, să nu se mai practice aparițiile de striptease în grup, ca la Barul roman, și striptease-ul să nu mai fie extins și la alte localuri” (Arhivele Naționale Istorice Centrale, fond CC al PCR – Secția de Propagandă și Agitație, dosar nr. 5/1968, f. 34-38).

Zeloșii activiști PCR se refereau la clubul de noapte Barul roman, situat la parterul unei vile din stațiunea Eforie Nord, condus de Vili Donea, cântăreț la Direcția a II-a a Securității. Intrat în vizorul conducerii de partid, agentul Vili s-a retras discret. Urmaș demna al agentului Vili, Viorel Păunescu a reorganizat viața de noapte conform morale socialiste, începând cu perioada 1975-1976, când a redeschis fostul bar „Atlantic”, botezat “Bucureşti”, în locaţia fostului Teatru Cărăbuş, foarte aproape de sediul CC al PCR. În perioada 1981-1983 Clubul București era socotit stabiliment de protocol zero. Martorii acelor vremuri spun că barul de noapte era veșnic plin (până la 700 de clienți zilnic), trupa de dansatoare numărând 30 de fete. Se consum whisky şi se fumau țigarete Kent, prezența în acest local certificând un anumit statut social. În lunile de vară, clubul se muta cu totul pe litoral, în stațiunea Olimp, în complexul Internațional. În cele din urmă, București (Atlantic) a intrat în vizorul Cabinetului 2 (Elena Ceaușescu), odată cu pasiunea prințișorului Nicușor pentru cântăreața de muzică ușoară Jeanina Matei.

“ Trecuseră câțiva ani, cu imagine excelentă și bilanț  de invidiat, după care, într-o dimineață, din dispozitia primului ministru Dăscălescu, m-am trezit cu o comisie de control economic și financiar, formată din 36 de persoane, care trebuia să constate ineficiența acestui gen de activitate. În urma controlului s-a constatat însă că unitatea era extrem de rentabilă! Se pare că era interesul Elenei Ceaușescu, deoarece Nicu Ceaușescu frecventa Barul București și avea o relație cu Jeanina Matei. Controlul s-a încheiat la ora 14, iar concluziile raportului aveau să fie cum nu se poate mai „pozitive”. Tovarășul Pană, care era primarul  Capitalei, i-a convocat la Primărie pe ministrul comerțului interior, Ana Mureșan, pe ministrul industriei ușoare, Fluxa, pe Dinică – președinte UCECOM, împreună cu o comisie de 40 de persoane, la care am fost chemat și eu. Ajuns la Primărie, am fost invitat în biroul primarului și prim-secretarului Capitalei, Pană, împreună cu viceprimarul Radu Constantin, care mi-au spus că barul nu mai poate funcționa, având în vedere că este la o distanță de numai 8 metri de sediul Comitetului Central, implicit de Cabinetul 1, că trebuie evacuat până la ora 18, că trebuie să-i dea o altă întrebuințare, de genul casă de modă, și mi s-a oferit funcția de director al trustului de alimentație București, pe care am refuzat-o. Am intrat în concediu fără plată, iar în locul Barului s-a făcut casă de modă.”, povestește într-un amplu interviu afaceristul Viorel Păunescu.   Eduard Ovidiu Ohanesian

432 Tudor (Stavarus) Doina Anca










Citește și:

populare
astăzi

1 Nu, nu este o fantomă ceea ce vedeți, este noul coșmar al Rusiei și Chinei...

2 Teorii ale conspirației după inundațiile catastrofale din Spania

3 Adevărul despre poziția misionarului

4 Sexul oral, vinovat de creșterea numărului cazurilor unui tip de cancer. Care este explicația

5 Foarte interesante amănunte...