DIICOT: 11 persoane, trimise în judecată într-un dosar de trafic de persoane şi proxenetism în România şi Marea Britanie
Procurorii DIICOT - Biroul Teritorial Dâmboviţa au dispus trimiterea în judecată a 11 inculpaţi acuzaţi de constituire a unui grup infracţional organizat, proxenetism şi spălare de bani, infracţiunile având loc pe teritoriile României şi Marii Britanii.
Potrivit unui comunicat emis, marţi, de DIICOT, începând cu anul 2011 şi până în septembrie 2017, Ionel Anton a iniţiat şi constituit un grup infracţional organizat la care au aderat alţi inculpaţi, dar şi suspecţi cercetaţi în Marea Britanie, având ca scop organizarea unei laborioase activităţi infracţionale, acţionând în mod coordonat în vederea săvârşirii infracţiunilor de trafic de persoane, proxenetism şi spălare a banilor în România şi Marea Britanie.
Procurorii spun că tinerele racolate practicau prostituţia în Londra, fiind cazate în imobile închiriate de către membrii grupării, situate în diverse cartiere, între care Hendon, Colindale şi Ilford.
"Pentru fiecare prostituată, unul dintre membrii grupării a creat conturi pe site-uri de profil cu anunţuri prin care acestea îşi ofereau serviciile sexuale contra cost. Taxele de înregistrare a profilurilor erau achitate de regulă din conturi bancare ale liderului grupării, dar şi ale altor membri, deschise la unităţi bancare din Marea Britanie. Sumele de bani obţinute din proxenetism erau, de regulă, transferate în România prin societăţile de profil, folosindu-se intermediari sau persoane interpuse, dar şi personal de către membrii grupării care se deplasează frecvent pe ruta România - Marea Britanie", se precizează în comunicat.
Totodată, au fost cooptate în grup persoane care se ocupau de identificarea celor care erau dispuşi să primească bani expediaţi din Marea Britanie, sumele ajungând ulterior la liderul grupării.
Acesta şi-a achiziţionat mai multe bunuri imobile şi bunuri mobile în Bucureşti. Din cercetările efectuate a reieşit că Anton Ionel a fost ajutat în activitatea infracţională de spălare a banilor de către fratele său, Florin Anton, dar şi de părinţii săi, Ioana şi Gheorghe persoane care şi-au atribuit în proprietate bunuri achiziţionate de către liderul grupării din banii proveniţi din activităţile ilicite, cunoscând provenienţa acestor sume de bani. Un rol foarte important în coordonarea activităţii de spălare a banilor a avut-o de fapt fratele său, arată DIICOT.
De asemenea, anchetatorii spun că, pentru asigurarea loialităţii tinerelor faţă de membrii grupării, aceştia din urmă au iniţiat şi au menţinut aparente relaţii de iubire după metoda cunoscută 'lover-boy', interesul urmărit de către membrii grupului fiind acela de a exploata victimele o perioadă cât mai îndelungată de timp şi de a obţine sume cât mai mari de bani.
În cauză au fost instituite măsuri asigurătorii.
Dosarul a fost înaintat spre soluţionare Tribunalului Dâmboviţa. AGERPRES