Digul Lacului Morii s-a deschis după lucrări de amenajare care au durat opt luni

Digul Lacului Morii s-a deschis după lucrări de amenajare care au durat opt luni

Digul Lacului Morii s-a deschis miercuri, de Ziua Copilului, după lucrări de amenajare care au durat opt luni.

"Digul Lacului Morii este un loc care era de multe ori căutat de bucureşteni, doar că nu era amenajat corespunzător. Oamenii din sectorul 6 nu prea au şi nu prea aveau unde să se plimbe, să petreacă timp liber de calitate şi de aceea acesta este doar unul dintre proiectele pe care l-am demarat pentru ca oamenii din sectorul 6 să rămână în sectorul 6. (...) Sunt foarte mulţumit că am terminat la timp, pentru că totuşi are doi kilometri şi jumătate aproape această porţiune de dig pe care am amenajat-o pentru oameni", a declarat primarul Ciprian Ciucu.

Foto: (c) CRISTIAN NISTOR/AGERPRES FOTO


El a precizat că lucrările au costat aproximativ 10 milioane de lei şi a menţionat că, în afară de asfalt, amenajarea presupune pistă de alergare, iluminat public stradal, pergole, bănci, coşuri de gunoi, camere de luat vederi, maşinuţe electrice cu care Poliţia Locală va patrula pentru a preveni vandalismul şi cu care ADP va face curat şi va întreţine această porţiune.

"Insula Lacului Morii este practic punctul terminus al celor care vor să se plimbe pe această promenadă. Noi vom organiza un concurs internaţional de soluţii, dar nu doar pentru insulă, ci vorbim despre zona extinsă a Lacului Morii, care include Parcul Crângaşi, partea adiacentă digului, pentru că puţin mai încolo, unde se termină blocurile, de exemplu, este suficient teren ca să poată să apară terenuri de sport sau alte funcţionalităţi. De asemenea, insula, tot digul şi inclusiv partea sudică a lacului vor intra toate într-un concurs de soluţii la nivel internaţional care să includă - îmi doresc eu - inclusiv sporturi pe apă, sailing, caiac-canoe şi evenimente culturale, care de obicei o să fie probabil ţinute pe insulă", a spus Ciprian Ciucu.

Potrivit edilului sectorului 6, Colegiul Arhitecţilor finalizează tema de cercetare.

"Vor fi echipe de arhitecţi care vor gândi creativ toată această zonă şi după aceea, imediat ce se va termina concursul de soluţii, noi vom scoate lucrările la licitaţie. Trebuie să fie gata până la sfârşitul mandatului meu", a adăugat Ciprian Ciucu. AGERPRES


populare
astăzi

1 Declarație impertinentă a ambasadorului Ucrainei în Polonia: „Nu trimiteţi trupe, nu participaţi la reconstrucția postbelică”

2 SURSE Acționează „efectul Georgescu?” / Ponta ar avea șanse reale să fie ales președinte

3 ALERTĂ Ce mărfuri s-ar putea scumpi în România ca urmare a tarifelor lui Donald Trump

4 Ministrul american al finanțelor: „Nu ripostați la taxele americane, altfel va fi rău. Relaxați-vă și încasați lovitura”

5 „Da, eu sunt unul dintre emisari” / Cine este milionarul româno-american care spune că este trimisul lui Marcel Ciolacu să discute cu administrația Trum…