
Diferența care șochează turiștii americani la benzinăriile europene
Porțiile mici de mâncare nu sunt singurul lucru care-i șochează pe turiștii americani care vin în Europa. În benzinăriile de pe vechiul continent, relația dintre vânzător și cumpărător se bazează pe încredere, spre deosebire de situația din SUA.
Ce fel de lucruri șochează turiștii americani când vizitează pentru prima dată Europa? Sunt porțiile mici de mâncare? Sau poate este elementul din băile europene care i-a obsedat pe americani? Probabil că sunt ambele și multe altele. Dar un alt lucru de adăugat la listă este legat de benzinării. Există o mare diferență care îi surprinde pe turiștii americani din Europa, arată publicația Explore .
TikToker-ița Misscaramaria a postat un videoclip viral în care explică că, în Irlanda, îți umpli rezervorul de benzină și apoi plătești pentru combustibil. Postarea a fost comentată de oameni din toată Europa, precum și din alte locuri precum Canada și Australia, spunând că este la fel și în țările lor. Îți pui benzină și apoi plătești. În SUA este invers: plătești și apoi faci plinul. (Europenii sunt adesea la fel de șocați când ajung în S.U.A., încearcă să-și pună benzină fără să plătească mai întâi și descoperă că nu iese nimic.)
Influencerița a întrebat, uimită, la benzinărie: „Și ce-i oprește pe cei care și-au făcut plinul să plece fără să plătească?” „Nimic. Dar avem încredere că nu vor face asta”, i s-a răspuns.
Ce este diferit la benzinăriile europene?
În Europa, întâi se umple rezervorul de benzină și apoi urmează plata, deși există mai multe modalități de plată. În multe locuri, puteți plăti la pompă introducând cardul înainte de a alimenta. Pentru a face acest lucru, veți avea nevoie de obicei de un card cu cip și PIN. Aceasta ar putea fi singura modalitate de a plăti la unele benzinării, mai ales noaptea. În rest, atâta timp cât benzinăria are vânzător, puteți plăti înăuntru după ce umpleți. În unele țări, un angajat vă va face plinul de benzina pentru dvs. și poate, de asemenea, să vă preia plata.
„Un lucru pe care poate îl anticipați deja dacă vă îndreptați spre Europa este prețul combustibilului. Nu putem nega că combustibilul este mult mai scump în cea mai mare parte a Europei decât în SUA. Un galon (3,7 litri) costă, în general, între 6 și 8 dolari, iar în Danemarca, Islanda și Țările de Jos benzina se vinde la peste 8 dolari per galon. (Prețul este afișat în litri în Europa pentru a nu speria americanii. Există aproximativ patru litri la un galon.) În multe țări europene, inclusiv Marea Britanie și Franța, supermarketurile vând combustibil și este adesea mai ieftin decât de la benzinăriile obișnuite”, se arată în articol.
Mai multe diferențe de transport în Europa
Există multe alte lucruri pe care turiștii americani le consideră șocante despre transportul în Europa. Un aspect menționat practic de fiecare american care pune piciorul pe continent este cât de bun este transportul public. Trenurile și autobuzele circulă regulat, sunt sigure și, de obicei, nu prea scumpe. De fapt, călătoria cu autobuzul poate fi o modalitate extrem de ieftină de a te deplasa prin Europa.
Un alt lucru care îi surprinde pe unii americani este câți oameni se deplasează cu bicicleta. Pe Reddit, un utilizatorul a scris despre șocul iubitei sale americane când a văzut șiruri de biciclete parcate în fața gării din Țările de Jos. Posibilitatea de a merge pe jos în orașele europene atrage, de asemenea, atenția multor americani, iar americanii sunt adesea surprinși de cât de mult merg pe jos când sunt în Europa. Adidașii sunt cu siguranță cei mai buni pantofi de împachetat pentru vacanța europeană.
În cele din urmă, să ne întoarcem la mașini pentru că europenii conduc. „Pur și simplu nu conduc aceleași tipuri de vehicule ca mulți oameni din SUA. Adesea, mașinile europene sunt mult mai mici decât sunt obișnuiți americanii. Dar nu vrei să conduci o camionetă enormă pe drumurile înguste ale Europei sau să umpli acea camionetă uriașă cu combustibilul scump al Europei. Când vă aflați în Europa, căutați mașini mici, plătiți pentru benzină după ce faceți plinul, mergeți cu bicicleta și redescoperiți plăcerea simplă de a merge pe jos”, concluzionează articolul citat.
Sursa: adevarul.ro