Dieta verde - Cea mai simplă și rapidă dietă cu legume - Care sunt regulile
Pentru că vine vara, iar fructele și legumele sunt vedetele sezonului, specialiștii spun că este momentul perfect, pentru cei care vor să slăbească, să înceapă dieta verde. Aceasta reprezintă un tip de regim bazat pe consumul zilnic de legume verzi.
Dieta verde, perfectă pentru vară FOTO Arhivă
Dieta verde este una dintre cele mai simple diete de urmat, care poate ajuta mult la scăderea în greutate. De asemenea, ea vine la pachet și cu alte beneficii, precum îmbunătățirea digestiei și accelerarea metabolismului.
Medicii și nutriționiștii recomandă consumul frecvent de legume verzi, datorită proprietăților lor nutritive. Ele sunt bogate în vitamine, antioxidanți și minerale.
Regulile dietei verzi
Prima și cea mai simplă regulă este, evident, consumul a cât mai multe fructe și legume. Ele pot fi combinate cu cereale integrale.
Un plus al acestei diete este că nu trebuiesc măsurate porțiile. Cantitățile sunt după preferințe. Specialiștii recomandă chiar porții duble, atât timp cât meniul zilnic nu include pâine, paste și alte alimente bogate în calorii, notează CSID.
Cele mai recomandate sunt îndeosebi legumele cu frunze verzi, întrucât au cele mai multe proprietăți nutritive.
Printre cele mai populare legume verzi, recomandate în această dietă sunt: castraveții, broccoli, varza, spanacul, păstaile de fasole verde, prazul, avocado, mazarea, dovleceii, ardeii verzi sparanghelul, dar și plantele aromatice precum: pătrunjel, mărar, cimbru sau oregano.
La pregătirea mâncărurilor nu este deloc permisă folosirea grăsimilor. Dressingul la salate este exclus, dacă vorbim despre smântână, maioneză sau unt. Pentru a da gust și savoare sunt permise numai plantele aromatice proaspete.
Dieta nu este recomandată mai mult de trei zile consecutiv, însă poate fi repetată, la anumite intervale de timp.
Exemple de meniuri
Ziua 1
Mic dejun: o bucată de pâine integrală, un ou fiert, un castravete
Gustare: un iaurt
Prânz: cartofi la cuptor și salată de spanac
Gustare: salată verde cu ulei de măsline, suc de lămâie și brânză
Cină: pui sau curcan la grătar cu salată de rucola și rodie
Ziua 2
Mic dejun: fulgi de ovăz cu banană și lapte de migdale
Gustare: un măr verde și un morcov
Prânz: somon sau păstrăv la grătar și broccoli fiert
Gustare: o felie de pâine integrală, cremă de brânză și ardei verde
Cină: fasole verde, cartofi fierți și piept de pui la grătar
Ziua 3
Mic dejun: smmoothie verde (țelină apoi, spanac, măr verde, castravete)
Gustare: un iaurt
Prânz: salată de paste cu roșii cherry, spanac și tofu
Gustare: o felie de pâine integrală, brânză de capră și avocado
Cină: piept de pui la grătar, dalată de castraveți cu iaurt și mărar
Sursa: adevarul.ro