Dieta care te face să arăți mai tânăr în doar 8 săptămâni. Experimentul american făcut pe gemeni

Dieta care te face să arăți mai tânăr în doar 8 săptămâni. Experimentul american făcut pe gemeni

Un studiu efectuat pe 21 de perechi de gemeni a oferit un rezultat surprinzător: 8 săptămâni de dietă vegană ar putea ajuta la menținerea tinereții, deoarece a fost asociată cu o reducere a vârstei biologice detectată cu un test ADN.

Dieta vegană este recomandată FOTO: Stutterstock

Dieta vegană este recomandată FOTO: Stutterstock

Ceasul epigenetic specific și efectele predictive ale unei diete vegane, în comparație cu o dietă omnivoră, rămân neexplorate, în ciuda impactului potențial asupra rezultatelor legate de îmbătrânire.

Cercetătorii au efectuat studiu pe 21 de perechi de gemeni: unul dintre ei a urmat o dietă omnivoră timp de 8 săptămâni, mâncând între 170 și 225 grame de carne, un ou, o porție și jumătate de produse lactate în fiecare zi, în timp ce celălalt a urmat o dietă vegană, tot 8 săptămâni.

După cele 8 săptămâni, cercetătorii au observat o scădere a vârstei biologice la cei care au urmat dieta vegană, în ceea ce privește inima, ficatul și metabolismul. Mai mult, cei care au urmat o dietă vegană au slăbit în medie cu 2 kg mai mult decât cei care au urmat dieta omnivoră în primele patru săptămâni de studiu, potrivit bmcmedicine.biomedcentral.com.

Acest studiu sugerează că o dietă vegană pe termen scurt este asociată cu beneficii epigenetice pentru vârstă și cu un aport caloric redus.

Utilizarea probelor de biomarker epigenetic (EBP) evidențiază potențialul acestora pentru evaluarea impactului dietei și facilitarea strategiilor de nutriție personalizate pentru îmbătrânirea sănătoasă.

Cercetările viitoare ar trebui să exploreze efectele pe termen lung ale dietelor vegane asupra sănătății epigenetice și a bunăstării generale, luând în considerare importanța suplimentării adecvate a nutrienților.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Care este țara europeană cu cele mai urâte și mai depresive orașe, potrivit unui top realizat de un împătimit al călătoriilor

2 Demonstrație de forță rară a SUA în Europa. Avioane F-35, într-o misiune fulger, au exersat lovirea unor ținte care apar pentru foarte puțin timp

3 „Nu ar trebui să se plângă” / David Popovici, atacat de Monica Iagăr, fostă campioană europeană și reprezentantă AUR

4 E disperare mare în AUR, Simion și Piperea dau atacul la voturile pensionarilor

5 Atac mafiot în Halkidiki / Mai multe persoane au fost împușcate și înjunghiate într-un bar