Diana Șoșoacă i-a sunat, în direct, pe Marcel Ciolacu și Mircea Geoană. Ce le-a transmis

Diana Șoșoacă i-a sunat, în direct, pe Marcel Ciolacu și Mircea Geoană. Ce le-a transmis

Revoltată că a fost scoasă din cursa prezidențială de Curtea Constituțională, Diana Șoșoacă i-a sunat marți seară pe candidații la alegerile prezidențiale, în timp ce transmitea LIVE pe Facebook. Trei dintre candidați i-au răspuns la telefon.

Diana Șoșoacă a vorbit cu Ciolacu și cu Geoană Foto: Captură Video Facebook/Luis Lazarus

Diana Șoșoacă a vorbit cu Ciolacu și cu Geoană Foto: Captură Video Facebook/Luis Lazarus

Marcel Ciolacu, Mircea Geoană și Cristian Terheș au fost cei care i-au răspuns Dianei Șoșoacă la telefon. Liderul SOS le-a propus să se retragă din cursă pentru ca întreg procesul electoral să fie reluat.

În timpul LIVE-ului Diana Șoșoacă a afirmat că va formula plângeri penale împotriva tuturor candidaților la președinția României, „având în vedere complicitatea la infracțiunea aceasta prin care ei își mențin candidatura la prezidențiale”.

„Alegerile prezidențiale sunt fraudate de la înscriere oameni buni. Din acest moment toate alegerile și toți candidații la prezidențiale sunt complici la infracțiuni de înaltă trădare față de statul român. Vă acuz pe toți”, a precizat Diana Șoșoacă.

George Simion, Nicolae Ciucă și Elena Lasconi nu i-au răspuns la telefon

Momentele în care Diana Șoșoacă a avut discuții telefonice cu premierul Marcel Ciolacu, cu Mircea Geoană, și cu europarlamentarul Cristian Terheș, candidatul Partidului Național Conservator Român la alegerile prezidențiale, au fost transmise de eurodeputatul Luis Lazarus într-un LIVE pe Facebook.

George Simion, Nicolae Ciucă și Elena Lasconi nu i-au răspuns la apel. Dar a făcut-o Marcel Ciolacu!

Marcel Ciolacu: „Pe mine nu mă deranjează candidatura dumneavoastră”

Redăm, în continuare, o parte din discuțiile purtate telefonic de Șoșoacă cu Ciolacu:

Șoșoacă: Dacă într-adevăr este adevărat că nu aveți nicio legătură cu această acțiune împotriva mea la Curtea Constituțională…

Marcel Ciolacu: E foarte clar că eu sunt marele perdant la această acțiune.

Șoșoacă: Nu, marele perdant sunt eu, că nu candidez. (...) Să spunem că sunteți marele perdant, în acest context în care Curtea Consituțională a încălcat Constituția României pentru că nu putea să emită astfel de judecăți de evaluare...

Ciolacu: O să vin cu o schimbare legislativă, pentru că ce am văzut eu este că s-a creat un precedent, nu e prima oară când s-a luat o astfel de decizie, dar acum e un precedent mai emoțional…

Șoșoacă: Nu e emoțional, niciodată nu s-a luat un precedent de acest gen, nu există...

Ciolacu: În acest moment, din punctul meu de vedere, toată lumea trebuie să aibă și o cale de atac. Nu poate să fie o decizie definitivă…

Șoșoacă: Vedeți că intrați pe un teren minat…

Ciolacu: Eu n-am comentat și nu o să comentez niciodată o decizie a CCR-ului sau a unui magistrat. În schimb, normal că am văzut ce s-a întâmplat, și eu cred, normal, că cel în cauză trebuie măcar să fie secondat de către un avocat, deci trebuie să existe o cale de apărare. Eu consider și am dat la toți juriștii din partid să găsească o modificare legislativă astfel încât să fie această cale de atac.”.

Diana Șoșoacă i-a cerut apoi să se retragă din cursa pentru prezidențiale, alături de ceilalți candidați, și să se reia procedura.

După dumneavoastră, marele perdant sunt eu”, a spus premierul. „Repet, pe mine nu mă deranjează candidatura dumneavoastră. Nu mă deranjează candidatura nimănui”, a mai precizat acesta.

Marcel Ciolacu a afirmat că europarlamentara a făcut declarații antisemite. „Este și latura în care ați avut un atac antisemit evident (…). Eu nu vă acuz de nimic, eu vă spun ce am constatat ca și cetățean. Că ați făcut un atac antisemit care este prevăzut în atacul penal. Asta este părerea mea, am și eu dreptul de a avea o părere”,i-a mai spus premierul.

Mircea Geoană: „Mergem fiecare înainte să reprezentăm electoratul care vrea să ne voteze”

După Marcel Ciolacu i-a răspuns la telefon și Mircea Geoană, care nu și-a dat seama, inițial, că discuția sa cu Șoșoacă este redată live.

După ce aceastaa afirmat că „în acest moment, statul de drept este grav afectat, e aproape inexistent”, susținând și că „alegerile prezidențiale au fost deja fraudate”, Geoană i-a răspuns: „Interpretarea aceasta este una mai severă decât speța”.

Șoșoacă i-a propus apoi lui Geoană să se retragă din cursă, alături de ceilalți candidați, ca întreg procesul electoral să fie reluat.

De aceea, domnule Geoană, vă propun două chestiuni. Toți vă retrageți candidatura la prezidențiale astfel încât să se acorde tuturor șansa de a candida, și atunci vă arătați opoziția față de decizia Curții Constituționale care încalcă statul de drept și normele constituționale. Și doi, se anulează alegerile acestea, se schimbă legislația astfel încât să nu se mai întâmple astfel de derapaje la statul de drept, se reorganizează alegerile la care să avem cu toții dreptul de a candida”, a spus Șoșoacă.

Cu tot respectul pe care-l am pentru fiecare candidat la prezidențiale, și pentru fiecare cetățean al acestei țări, acestea sunt propuneri nerealiste”, a replicat Geoană.

După ce și-a dat seama că discuția este redată live pe Facebook, Geoană i-a atras atenția Dianei Șoșoacă că nu și-a dat acordul pentru acest lucru și a încercat să încheie dialogul.

Deci nu sunteți de acord să vă retrageți!”, a insistat Șoșoacă. „Eu cred că trebuie să mergem fiecare înainte să reprezentăm electoratul care vrea să ne voteze”, a continuat Geoană.

Întrebat de Șoșoacă: „Și electoratul meu ce face?!”, Mircea Geoană i-a răspuns: „Este o întrebare legitimă pe care o puneți și este dreptul dumneavoastră să comunicați public, să faceți tot ce depinde de dumneavoastră pentru a vă putea reprezenta publicul”.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Am fost sus acolo unde majoritatea oamenilor vor să ajungă. Nu e nimic acolo. E pustiu. Întoarceți-vă la lucrurile simple”

2 Când candidezi doar la prostie, nu la președinție...

3 VIDEO O simplă povestioară din Ucraina...

4 DOCUMENT Laura Vicol demisionează de la șefia Comisiei Juridice din Camera Deputaților, după scandalul Nordis

5 „Vorbim despre 100.000 de oameni uciși” / Disputa care amenință să distrugă relațiile dintre Ucraina și unul dintre cei mai mari aliați ai săi în lupta …