Diana Păun (Preşedinţie): Viitorul în medicină înseamnă digitalizare
Viitorul în medicină înseamnă digitalizare, iar acest lucru presupune economie de timp şi de efort, a declarat miercuri Diana Păun, consilier de stat în cadrul Administraţiei Prezidenţiale.
"Viitorul în medicină înseamnă digitalizare. Sunt atâtea soluţii inovatoare care pot duce la îmbunătăţirea stării de sănătate: că vorbim despre accesul la medicamente inovatoare, la dispozitive, la metode noi de diagnostic, că abordăm soluţii de organizare. Vedeţi problema de la nivelul DSP-urilor, faptul că ei nu au fost digitalizaţi a implicat un efort uman extraordinar de mare la începutul pandemiei. Or, digitalizarea ne oferă economie de timp, de efort şi ne poate oferi şi posibilitatea accesării rapide a unor date corecte. Un sistem informatic integrat, o platformă care să poată fi uşor accesată şi să poată oferi în timp real datele concrete existente în teritoriu reprezintă un avantaj enorm şi, după părerea mea, asta trebuie să reprezinte o prioritate", a spus Diana Păun, în cadrul Conferinţei ThinkHealth.
Ea a spus că România, fără să dispună de posibilităţile materiale ale altor state, s-a dovedit în perioada stării de urgenţă a fi una dintre ţările "cu capacitate instituţională de a gestiona riscurile asociate COVID".
"Fără să dispunem de posibilităţile materiale ale altor state membre, România s-a dovedit pe perioada stării de urgenţă a fi una dintre ţările cu capacitate instituţională de a gestiona riscurile asociate COVID şi a acţionat rapid pentru limitarea răspândirii pandemiei. Pentru că măsurile adoptate de autorităţi au fost adecvate şi au fost aplicate cu fermitate pentru că populaţia a răspuns şi pentru că sistemul sanitar s-a mobilizat exemplar", a susţinut Diana Păun. AGERPRES