Dialog ireal între o pacientă de 80 de ani și medic: „Nu mă vaccinez, am auzit la televizor că rămân sterilă”
Ies la iveală dialoguri șocante între sceptici și cadre medicale. Este cazul unei femei, în vârstă de 80 de ani, care și-a argumentat alegerea deciziei de a nu se vaccina, pentru că îi este teamă că va deveni sterilă. Cazul extrem poate fi o explicaţie a nivelului de înţelegere a unei părţi a societăţîi în ceea ce priveşte pandemia de COVID-19.
O femeie în vârstă de aproape 80 de ani, pozitivă la SARS-CoV-2, a venit la spital pentru a fi tratată. Medicul de gardă a întrebat-o de ce nu s-a vaccinat, iar aceasta a spus că a auzit la televizor că o să rămână sterilă.
Medicul spune că nu știe cum să mai dovedească ceea ce se întâmplă cu adevărat în spitale și a redat un dialog pe care l-a avut cu o pacientă de 80 de ani.
„Nu m-am vaccinat pentru că am auzit de la televizor că o să rămân sterilă”
„Efectiv nu știu ce să mai zic. Ni s-a spus să dăm imagini. Încep să cred că lumea este rea.
Nu poți să vii tu, persoană în vârstă de aproape 80 de ani, și să-mi spui: „Nu m-am vaccinat pentru că am auzit de la televizor că o să rămân sterilă”. Nu poți!”, a declarat șefa UPU de la Spitalul „Sf. Pantelimon” din Bucureşti, Fiorella Mitoiu
Doctorul Fiorella Mitroiu este cea care a făcut poza în care o asistentă îmbrăcată în combinezon se odihneşte într-o cutie, pe holul spitalului. Ea a spus că fotografia este reală şi medicii sunt epuizaţi.
„Noi nu avem cabinete pentru medici şi asistenţi. Pentru asistenţi, în toată UPU există o singură încăpere destinată lor, care este un vestiar, un loc unde practic ei se schimbă şi este undeva în afară. (…) Deja pacienţii sunt peste tot în UPU, sunt pe holuri, sunt în toate camerele posibile, toate zonele de aşa-zise urgenţe minore, urgenţe chirurgicale au fost transformat eîn zone pentru pacienţi COVID pozitivi. Pe holurile spitalului sunt pacienţi, sunt aduse paturi din spital şi sunt pacienţi cu necesar de oxigen, fiecare cu butelia lui sau pe scaune. Atunci când situaţia o permite, pacienţii stau efectiv pe scaun. Asta în condiţiile în care trebuie să ţineţi cont că spitalul nostru nu este un spital suport COVID. Totuşi, secţia de Medicală şi secţia de Cardiologie au fost desfiinţate şi practic tot etajul 4 este transformat într-o secţie pentru pacienţi pozitivi cu necesar de oxigen şi la etajul 5, jumătate din secţia de Ortopedie, a fost transformată în secţie de Terapie pentru pacienţii COVID pozitivi. Fotografia este făcută chiar de mine şi este o asistentă care nu dormea, pur şi simplu moţăia dimineaţa şi a găsit un loc unde să mai poată sta”, a spus dr. Fiorella Mitroiu.