DGPMB: 13 suspecţi au fost reţinuţi pentru viol, lipsire de libertate, lovire şi alte infracţiuni
Peste 300 de poliţişti au efectuat percheziţii în Bucureşti şi judeţele Hunedoara, Dolj, Timiş şi Constanţa, în urma cărora 13 persoane au fost reţinute pentru viol, lipsire de libertate, loviri sau alte violenţe.
Alte acuzaţii sunt contrafacerea unei mărci, punerea în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare, fals informatic, fals intelectual, uz de fals şi înşelăciune.
"În data de 6 aprilie 2022, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5, peste 300 de poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti (DGPMB), Inspectoratelor Judeţene de Poliţie Constanţa şi Hunedoara, cu sprijinul Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră şi Inspectoratului General al Poliţiei Române - Direcţia Operaţiuni Speciale şi Direcţia de Combatere a Crimei organizate, au pus în aplicare 19 mandate de percheziţie domiciliară în Bucureşti şi judeţele Hunedoara, Dolj, Timiş şi Constanţa, precum şi mai multe mandate de aducere", informează Biroul de presă al DGPMB.
Cercetările au fost declanşate în urma unei sesizări în care o femeie reclama că a fost agresată sexual şi lovită pe parcursul mai multor ore. În urma administrării probatoriului, a rezultat presupunerea rezonabilă că suspectul în cauză ar fi implicat şi în alte fapte de natură penală, din domeniul infracţionalităţii economico-financiare, în cauză, alături de Serviciul de Investigaţii Criminale al Poliţiei Sector 5, fiind delegat Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economico Financiare al Poliţiei Sector 5.
Au fost identificate şi indisponibilizate sume în euro şi lei - peste 100.000 euro şi aproximativ 35.000 lei.
În baza probelor existente la dosar, au fost puse în aplicare 19 mandate de percheziţie domiciliară, fiind identificate şi ridicate, în vederea continuării cercetărilor, peste 5.000 de articole de îmbrăcăminte, peste 700 de perechi de încălţăminte, 356 de parfumuri, 671 perechi ochelari de soare, aproximativ 80 de portofele, genţi şi curele şi mai multe ceasuri, toate susceptibil a fi contrafăcute şi purtând însemnele unor mărci protejate.
De asemenea, au fost identificate şi ridicate peste 35.000 de accesorii pentru îmbrăcăminte (nasturi, fermoare, capse, etichete, catarame) susceptibil a fi contrafăcute, toate purtând însemnele unor mărci protejate, precum şi peste 1.500 de metri bandă pentru geci, inscripţionată cu numele unei cunoscute mărci.
"În cadrul aceluiaşi dosar a rezultat că pe parcursul campaniei de vaccinare, un medic din Bucureşti ar fi introdus în aplicaţia electronică date ce nu corespund adevărului, respectiv că ar fi imunizat mai multe persoane cu un anumit tip de ser, fapt nereal", arată sursa citată. În urma percheziţiei domiciliare efectuate a fost identificată şi ridicată în vederea continuării cercetărilor suma de 660.000 lei şi 13.000 euro.
Au fost audiaţi 13 suspecţi, cu vârste cuprinse între 33 şi 56 de ani, şi s-a dispus măsura reţinerii acestora pe o perioadă de 24 ore.
Cercetările sunt continuate de către Serviciile Investigaţii Criminale şi, respectiv, de Investigare a Criminalităţii Economice Sector 5, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de viol, lipsire de libertate, loviri sau alte violenţe, contrafacerea unei mărci, punerea în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare, fals informatic, fals intelectual, uz de fals şi înşelăciune. AGERPRES