Dezvăluirile unui fost director FBI despre criminalii în serie deghizați în camionagii de cursă lungă: sute de omoruri violente rămase nerezolvate

Dezvăluirile unui fost director FBI despre criminalii în serie deghizați în camionagii de cursă lungă: sute de omoruri violente rămase nerezolvate

Într-o nouă carte, „Long Haul: Hunting the Highway Serial Killers”, fostul director adjunct al FBI Frank Figliuzzi dezvăluie în detaliu modul în care sute de camionagii criminali în serie vânează victime în locuri de popas, moteluri și restaurante de la marginea drumului, relatează Daily Mail.

Camion de cursă lungă FOTO SHUTTERSTOCK

Camion de cursă lungă FOTO SHUTTERSTOCK

Ei ucid și merg mai departe, aproape fără a lăsa urme. „Highway Serial Killings Initiative” (HSK) a FBI estimează că între 400 și 500 de camionagii ar putea fi implicați într-un uriaș număr de crime comise în ultimii 35 de ani.

Circa 850 de femei au dispărut sau au fost găsite moarte de-a lungul principalelor rute interstatale. Și totuși, doar o mână de ucigași au fost prinși.

HSK este condusă de Catherine DeVane, specializată în analiza comportamentală a criminalilor. Echipa ei caută corespondențe între crime și ucigași. Dovezile criminalistice sunt cruciale.

La fel este și identificarea „modus operandi”, tehnicile distinctive ale unui anume ucigaș.

Caracteristica unică a lui Robert Ben Rhoades, unul dintre primii „ucigași” camionagii din istorie, era un fetiș: rădea părul pubian al victimelor sale.

Se crede că Rhoades a ucis 50 de femei în decursul a 15 ani. El avea pregătită o temniță mobilă de tortură în camioneta sa, unde femeile erau ținute captive în cătușe.

Rhoades provoca agonie victimelor sale străpungându-le carnea cu cârlige de pescuit. Multe dintre ele erau prostituate. Nu și ultima sa victimă, Regina Walters, care avea doar 14 ani.

Ea fugea de familia sa disfuncțională din Pasadena, Texas, împreună cu iubitul ei Ricky, în 1990. Rhoades i-a luat de lângă Houston și l-a ucis rapid pe Ricky, împușcându-l în cap.

A ținut-o prizonieră pe Regina, violând-o în mod repetat, săptămâni în șir. A mers până acolo cu cruzimea încât să-l sune pe tatăl ei. „Am făcut niște schimbări. I-am tuns părul”, i-a spus el.

image

Cadavrul Reginei a fost descoperit la o fermă părăsită din Illinois. Fusese sugrumată.

Catherine DeVane împarte omuciderile camionagiilor în două categorii. Unii dintre ei vor „să controleze viața și moartea”, întrucât au nevoie să „simtă puterea de a controla rezultatul”.

Acest gen de ucigași își violează și torturează sexual victimele. Le place să provoace frică și durere.

Alții ucid pentru că nu se pot abține. „Nu vor să facă sex”, spune DeVane, ci doar să ucidă pe cineva.

Cele două categorii se pot însă suprapune.

În SUA, există un milion de camionagii.

Cea frecventă categorie este cea a bărbaților între 45 și 54 de ani, în timp ce 7% au 65 sau peste. Mai bine de 70% sunt albi; doar 12% sunt de culoare. Aproape 10% recunosc că beau zilnic, 20 % se descriu ca fiind băutori excesivi și mai mult de 25% recunosc că apelează la amfetamină și cocaină pentru a rămâne treji pe distanțe lungi.

Echipa HSK a făcut harta crimelor de-a lungul tuturor rutelor interstatale majore din SUA. Dar unul dintre ele iese în evidență.

image

Pe o hartă, apare un șir lung de puncte roșii, de la Wilmington, Carolina de Nord, până la Barstow, California. Punctele roșii trec prin Raleigh, Nashville, Memphis, Little Rock, Oklahoma City, Amarillo, Albuquerque și Flagstaff. Este autostrada I-40.

În toată America, doar 25 de foști camionagii sunt închiși pentru crimă. DeVane și HSK au jucat un rol esențial în arestarea și urmărirea penală a multora dintre ei.

„Strangulatorul Interstatal”

Printre ei, Dellmus Colvin, un bărbat de culoare cu capul ras, acum în vârstă de 64 de ani, supranumit „Strangulatorul Interstatal”. După arestarea sa în 2004, Colvin le-a spus detectivilor că nu a ținut o evidență a crimelor sale.

Nu și le putea aminti pe toate. Ulterior, a estimat că a ucis între 47 și 52 de femei, aproape toate lucrătoare sexuale.

Le-a înfășurat cadavrele în folii de plastic și bandă adezivă. Dar a negat că a avut relații sexuale cu cadavrele și a insistat că violul nu este motivul său principal. Pur și simplu îi plăcea să ucidă, a spus el.

Detectivii l-au crezut. Frecvent în timpul interviurilor, el izbucnea în râs când își aducea aminte de crime.

Odată, a spus el, a primit un telefon de la mama sa în timp ce ucidea o femeie. Nimic din ceea ce făcut nu l-a tulburat vreodată. Îi plăcea să se uite în ochii victimelor sale în timp ce acestea mureau, a mărturisit el.

„Întotdeauna dorm bine noaptea”, a adăugat el.

Colvin a fost condamnat pentru șapte crime. El a spus anchetatorilor unde au fost îngropate multe alte victime, dar a refuzat să ofere informații despre omorurile comise în state care au pedeapsa cu moartea.

Cele mai multe dintre victimele lui Colvin și marea majoritate a femeilor ucise de camionagii sunt prostituate denumite codificat „șopârle”

Dr. Celia Williamson, profesor de asistență socială la Universitatea din Toledo, a petrecut 30 de ani studiind prostituția adulților și traficul sexual de minori în America.

„Prostituția de la popasurile camioanelor și de la nivelul străzii are propria sa cultură, propria sa limbă și propriile sale procese”, i-a spus ea lui Frank Figliuzzi. Termenii obișnuiți includ „trick”, un camionagiu care caută sex și „casă”, remorca sa.

Proxeneții și femeile mai vechi în meserie le învață pe fetele noi cum să se mențină în siguranță. Aceasta include să se ferească de camionagii cu reputație de violență. Dar înseamnă și să fie în permanență gata să fugă

„În timp ce se află în partea pasagerului, [prostituata] își pune piciorul drept lângă ușa mașinii, iar mâna dreaptă lângă mânerul ușii. Și își ține mâna stângă liberă, ca să-l lovească în față” la nevoie, a explicat expertul.

La un popas din Nashville, Tennessee , șoferul de cursă lungă Bruce D. Mendenhall stătea în cabina lui când un detectiv de la omucideri s-a apropiat.

Poliția vâna un criminal în serie. Cu câteva săptămâni în urmă, trupul gol al unei femei de 25 de ani, Samantha Winters, fusese găsit într-un tomberon.

Femeia a fost înfășurată în plastic și bandă adezivă, apoi împușcată în ceafă cu un pistol .22.

Recent, o altă victimă, Sara Nicole Hulbert, în vârstă de 25 de ani, fusese găsită moartă. Și ea a fost înfășurată în folie și împușcată în cap.

Aceste victime se află printre cele aproape 1.000 de femei despre care polițiștii suspectează că au fost ucise de șoferii de camion de cursă lungă. Și, în cele din urmă, s-au putut opri undeva în vânătoarea lor.

Detectivul de la Departamentul de Poliție din Nashville l-a întrebat pe Mendenhall doar atât: „Sunteți persoana pe care o căutăm?”

Mendenhall a ridicat din umeri. „Dacă spui tu”, a răspuns el.

Ceea ce a găsit poliția în interiorul cabinei camionului bărbatului de 56 de ani a produs șoc. Anchetatorii au numit-o „o cameră de ucidere”.

Arsenalul de instrumente de tortură includea „o pușcă, un baston, bandă adezivă, cătușe, mănuși de latex, jucării sexuale și o plasă de haine pline de sânge”, potrivit raportului poliției.

image

ADN-ul de pe haine se potrivea cu acela aparținând a cinci femei. Una era Carma Purpura, în vârstă de 31 de ani, mamă a doi copii care a fost văzută ultima oară la un popas din Indianapolis, Indiana, la aproape 300 de mile distanță.

În camion se aflau și telefonul mobil al Purpurei și cardul ei bancar.

Picături de sânge identificare în cabină au indicat că Mendenhall a ucis-o chiar acolo; totuși el a refuzat să spună unde a ascuns trupul. Rămășițele ei au fost găsite abia peste patru ani.

Mendenhall care trăia în Illinois e căsătorit și are două fiice. A fost arestat în 2007 și ulterior condamnat pentru uciderea a două femei.

El a fost, de asemenea, acuzat de uciderea lui Purpura – și este suspectat că a ucis cel puțin încă cinci femei. Două dintre ele, lucrătoarea sexuală Robin Bishop și autostopista Belinda Cartwright, au fost probabil călcate cu camionul.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Mircea Geoană, desființat într-un editorial de un cunoscut jurnalist

2 Dispariția misterioasă a unui bancher a provocat o undă de șoc. Apoi a venit o factură de 11 milioane de dolari

3 Soția lui Gigi Mulțescu / „După al doilea vaccin, boala lui s-a accelerat“

4 Sprijinite de tancuri și acoperite de avioane de luptă cu bombe cu planare, trupele ucrainene au străpuns linia defensivă din Kursk într-un nou punct …

5 Motivul bizar pentru care o femeie din Hawaii vrea să se mute în România. Ce sfaturi îi dau străinii stabiliți în țară și românii