Dezvăluiri. Soțul președintei CSM, omul de casă al Regimului PSD! TelDrum și alte conexiuni periculoase

Dezvăluiri. Soțul președintei CSM, omul de casă al Regimului PSD! TelDrum și alte conexiuni periculoase

Dezvăluiri. Soțul președintei CSM, omul de casă al Regimului PSD! TelDrum și alte conexiuni periculoase. Probabil cea mai surprinzatoare dezvaluire din primul episod al "Teleorman Leaks" se refera la legatura dintre Tel Drum si avocatul Gil Vasile, sotul presedintei CSM, Simona Marcu. In 2015, pe cand dna Marcu era judecatoare la ICCJ, dl Gil Vasile a incasat de la Tel Drum 15.200 de lei sub semnatura directorului executiv Petre Pitis.

Dna Marcu a refuzat sa comenteze informatia, in vreme ce sotul domniei sale a dat un comunicat sec in care a aratat ca: "Societatea Tel Drum a reprezentat un client ca oricare altul dintre sutele de clienti cu care am colaborat pe parcursul activitatii profesionale. Colaborarea a fost publica, iar raporturile financiare cu aceasta societate au fost declarate integral in raportarile fiscale periodice. De altfel, relatia avocat-client cu aceasta societate nu reprezinta un element de noutate pentru institutiile interesate, fiind cunoscuta cel mai probabil inca din stadiul incipient al cercetarilor, cu mai mult de un an in urma, ca rezultat al unor minime verificari".

Din chiar raspunsul dlui Vasile deducem ca nu a fost vorba despre o plata singulara intamplatoare pentru vreo consultatie scurta. Daca a fost vorba despre "raporturi financiare" reflectate in "raportari fiscale periodice", deducem ca a fost vorba despre o relatie mai indelungata.

Sigur ca acesta nu este singurul cuplu judecator - avocat si, legal, nu este vorba despre o incompatibilitate. Teoretic, raspunsul dlui Gil Vasile ar trebui sa fie multumitor. Practic insa, pe de-o parte, functia trecuta si prezenta a dnei Marcu face asocierea cu firma Tel Drum si implicit cu Liviu Dragnea extrem de sensibila, iar pe de alta parte, dl Vasile Gil este un personaj foarte interesant, un adevarat miracol al avocaturii din anumite puncte de vedere.

Originar din Teleorman, in 2003 dl Vasile Gil a intrat in Baroul Bucuresti si-a deschis un cabinet individual de avocatura si s-a specializat in consultanta, potrivit Rise Project. O activitate extrem de profitabila, daca ne uitam la declaratiile de avere ale sotiei sale, dna judecatoare Simona Marcu.

Dupa numai 5 ani de activitate a cabinetului, in 2008, dl Vasile Gil ajungea la un venit net anual de 425.855 lei, iar in 2014 atingea un varf de 601.685 de lei. In 2017, venitul net al dlui Vasile Gil a fost de 535.711 lei.

Am discutat cu mai multi avocati despre succesul profesional remarcabil al dlui Gil Vasile - avocat civilist, care lucreaza singur si castiga intre 400 si 600 de mii de lei net pe an. Raspunsul unanim a fost: EXCLUS!

De ce?

Venitul, in jur de 8.000 de euro pe luna, nu ar fi spectaculos pentru o casa de avocatura, cu onorarii pe masura anvergurii. Noi vorbim insa despre un avocat singur. Apoi, ca sa obtii asemenea venituri, ai nevoie de litigii foarte importante sau de tranzactii majore, cu componenta corporatista, spun avocatii cu care am vorbit.

In materie de litigii, cele in care apare mentionat numele dlui Vasile Gil pe portalul instantelor sunt absolut nesemnificative, fie de natura comerciala, fie contencios.

In privinta tranzactiilor comerciale mari, ele nu pot in mod obiectiv sa fie realizate de un singur avocat, spun specialistii consultati de Ziare.com. Orice tranzactie comerciala importanta presupune asa numitul "due diligence", adica evaluarea riscurilor.

Asta inseamna o puricare pana la ultimul detaliu a istoricului de afaceri al firmelor in cauza. La aceasta operatiune lucreaza minimum 5 avocati, fiecare specializat pe o anumita feliuta din ceea ce este activitatea unei firme. Firmele care au sub 10 avocati sunt adesea obligate sa se asocieze pentru a duce la bun sfarsit o tranzactie importanta.

Dar sa zicem ca dl Gil Vasile este o exceptie. Ca sa obtina un asemenea venit ar trebui sa factureze aproximativ 8 ore pe zi, ceea ce ar insemna sa munceasca efectiv cam 12 ore. In fiecare zi.

Straniu este ca de acest avocat atat de prolific, rezistent si cu o capacitate de munca nemaintalnita nu a auzit mai nimeni. M-am interesat printre avocatii de comercial. Nimeni nu stie cine e dl Gil Vasile care castiga atat de mult. Pe site-ul domniei saleexista doar o sigla si un telefon fix.

Am incercat si noi sa intelegem aceste chestiuni stranii de la dl Vasile Gil, dar de secretara domniei sale nu am trecut, dupa care nu a mai raspuns la telefon nici macar secretara.

O parte din misterul succesului dlui Gil Vasile il aflam din declaratia de interese a dnei Marcu.

Din septembrie 2013, dl avocat este fericitul titular al unui contract de consultanta cu Compania Nationala Imprimeriile Coresi, detinuta de Ministerul Culturii, in valoare de 62.590 euro pe an.La numai o luna dupa semnarea acestui contract, pe bani publici, societatea a intrat in insolventa.

Ultimul Raport de audit de pe site-ul Companiei se refera la anul 2015 si este dezastruos: "La data de 31.12.2015 compania inregistreaza un rezultat al exercitiului financiar negativ in suma de 4.501.608 lei. De asemenea, este de precizat faptul ca la 31.12.2015 compania inregistreaza o pierdere inregistrata ca rezultat reportat din anii anteriori in suma de 22.912.220 lei."

Ceea ce desigur nu a impiedicat continuarea contractului cu dl Gil Vasile fara intrerupere.

Dl avocat Vasile are si alti clienti controversati. De exemplu pe Hidro Salt B 92 SRL din Bucuresti, care a castigat contractul pentru amenajarea unei baze sportive la un centru scolar din subordinea Consiliului Judetean Vrancea. Adica al dlui Marian Oprisan.

Hidro Salt a obtinut lucrarea oferind cu aproape 127.000 de lei mai putin decat valoarea la care a fost estimata investitia, dupa cum scrie Ziarul de Vrancea.

Hidro Salt a obtinut contractul desi Primaria Focsani s-a mai fript o data cu acest constructor, care a mai castigat un contract subevaluat pentru ca apoi sa ceara inca 50% din valoarea initiala a lucrarii.

Patronii Hidro Salt, familia Baiculescu, clientii dlui Gil Vasile, spune aceeasi sursa deschisa, erau abonati la contracte cu Primaria Capitalei in mandatul lui Sorin Oprescu.

Daca dl Gil Vasile ar fi fost dispus sa stea de vorba cu Ziare.com, poate ca ar fi raspuns la cateva intrebari de maxim interes public, avand in vedere functia sotiei sale si componenta de bani publici, cu atat mai mult cu cat exista precedente ca o plata modica sa fie facuta doar pentru a instala confidentialitatea legala avocat-client, in spatele careia pot fi schimbate si tranzactionate orice fel de informatii:

1. Cum a ajuns Tel Drum la domnia sa? Sunand la telefonul fix de pe site?

2. Cati bani a incasat in total de la Tel Drum si in ce perioada?

3. Ii cunoaste personal pe dnii Dragea, Pitis si Gheorghias?

4. Cum se explica veniturile remarcabile ale domniei sale ca avocat singur in cabinet individual?

5. Cate ore factureaza in medie pe luna?

6. Ce servicii presteaza in schimbul a 5.000 de euro pe luna pentru compania in insoventa Impreimeriile Coresi?

Desigur ca dna judecatoare Simona Marcu nu are nicio raspundere legala pentru activitatea sotului domniei sale. Este teoretic posibil ca nici macar sa nu fi stiut ca sotul domnei sale a avut o relatie profesionala cu Tel Drum. Este cu siguranta o coincidenta ca in 2015 a fost plata, iar in 2016 dna Marcu devenea membru CSM dupa o candidatura surpriza, care a inlaturat-o practic pe dna Trestianu.

Pentru ce este responsabila insa dna Marcu, sotia dlui avocat Vasile, sunt propriile pozitii.

De cand este presedinte CSM, acest for a inceput sa respinga pe banda rulanta cererile de aparare a reputatiei magistratilor, unele chiar in legatura cu dl Dragnea. Cel mai recent caz este cel in care Dragnea ameninta procurorii DIICOT sa nu le treaca prin cap sa dea curs sesizarii impotriva Vioricai Dancila pentru ca "vor plati din greu". CSM, condus de dna Marcu, nu a vazut nimic rau aici.

Asa cum a socotit in cele din urma ca dl Toader nu a facut nimic grav cand a spus ca procurorii nu au dreptul sa ancheteze dosarul Belina, desi pana si CCR le-a recunoscut acest drept.

In 2017 dna Marcu a cerut anchetarea procurorului general, Augustin Lazar, pentru felul in care a comunicat in scandalul OUG 13. Dna Marcu a boicotat discutarea raportului de audit care ar fi dus la demiterea conducerii Inspectiei Judiciare, preferata de dl Toader, dar nu s-a opus ordonantei de urgenta prin care dnii Netejoru si Stan au fost repusi in functie si nici macar faptului ca avizul CSM a fost sfidat.

In plus, dna Marcu, presedinta CSM, sotie a avocatului platit de Tel Drum, considera ca modificarile la legile justitiei, demolate de Comisia de la Venetia, sunt benefice, scrie jurnalista Ioana Ene Dogioiu pe  Ziare.com .
 
 



populare
astăzi

1 „Curând începe un nou război uriaș”. Anunțul îngrijorător al comandantului român care a pătruns pe teritoriul Rusiei înaintea ucrainenilor

2 „Mergeți la pensie și nu mai încercați să păcăliți electoratul!” / O fostă consilieră devoalează jocurile lui Băsescu

3 VIDEO Hopaaa, ce avem noi aici?

4 „Multe dintre ele sunt femei de afaceri, au business-uri și funcții importante” / Prostituatele românce dintr-o mare capitală europeană, filmate de un v…

5 Ciudată poveste...