Dezvăluiri-ȘOC din Dosarul Belina! Niște sclavi imbecili vor face pușcărie în locul lui Dragnea! FOTO
Dezvăluiri-ȘOC din Dosarul Belina! Niște sclavi imbecili vor face pușcărie în locul lui Dragnea! Corupția din Dosarul Belina se vede din satelit! Modul in care au fost ridicate mai multe constructii pe insula Belina este cercetat de procurorii Parchetului de pe langa Judecatoria Turnu Magurele. Este vorba despre locul unde presedintele PSD, Liviu Dragnea, se relaxa si isi aducea amicii pentru partide de pescuit, dezvălui jurnalistul Ionel Stoica pe Ziare.com .
Mai multe imagini descarcate de pe aplicatia Google Earth sunt probe in dosarul Belina, in care au fost trimisi in judecata fostul vicepremier Sevil Shhaideh, fost secretar de stat in cadrul MDRAP, Adrian Ionut Gadea, fost presedinte al CJ Teleorman si mai multi functionari.
Aceste imagini dezvaluie faptul ca acolo au fost ridicate mai multe constructii - vila, doua pontoane, foisor - destinate relaxarii si pescuitului.
Potrivit DNA, Liviu Dragnea ar fi fost principalul beneficiar al acestor amenajari, iar insula Belina era locul unde acesta venea alaturi de prieteni sau colegii de partid.
Ce s-a construit
Desi in acte firma Tel Drum era cea care inchiriase insula Belina, procurorii concluzioneaza ca politicianul se comporta "cel putin ca un adevarat posesor" al insulei.
Dupa ce au demarat ancheta in acest caz, procurorii au fost surprinsi cand au ajuns pe insula sa constate ca aici au fost ridicate mai multe constructii: doua pontoane acoperite, o cladire si un foisor, care se aflau intr-o zona care era partial imprejmuita, si o platforma beton si un pod suspendat.
Investigatia din satelit
Pentru a observa cand au fost ridicate aceste imobile, de-a lungul timpului, procurorii DNA au folosit aplicatia Google Earth.
Expertii care au analizat situatia din insula Belina au dezvaluit ca aceste constructii au fost edificate in perioada aprilie-mai 2016, adica pana a inceput ancheta.
Este vorba de doua platforme beton si un iaz in parcela denumita 3N la est de podul pietonal suspendat si un drum edificat la vest de barajul amplasat pe parcela 12CC, care desparte portiunea de apa in doua zone distincte.
La dosar au fost atasate si alte fotografii realizate cu Google Earth, privind situatia intregii zone.
S-a incercat colmatarea Bratului Pavel?
Practic, dincolo de modificarea categoriilor de folosinta a terenurilor, ancheta a dezvaluit doua tipuri de constructii in zona:
- unele, care au fost numite generic hidrotehnice, care au avut scopul sa scindeze bratul Pavel in mai multe terenuri acoperite cu luciu de apa, care sa serveasca astfel mai bine intereselor companiilor Tel Drum, ulterior Trident - firma folosita ca paravan, si care sa asigure alimentarea controlata cu apa in zona. Una din pistele anchetei a fost aceea ca prin aceste constructii s-ar fi favorizat colmatarea Bratului Pavel.
- altele, care sa asigure un refugiu de la cotidian, destinate relaxarii si turismului legat de pescuit.
Ancheta a dezvaluit ca toate constructiile sunt ilegale, nu au autorizatii, avize si prin construirea lor nu se respecta dispozitiile contractelor incheiate cu Administratia Nationala Apele Romane si preluate apoi de catre CJ Teleorman.
Cazul, declinat
In decembrie 2017, Consiliul Judetean Teleorman a comunicat la DNA ca, in perioada in care imobilele Insula Belina si Bratul Pavel s-au aflat in administrarea Consiliului Judetean Teleorman, nu au fost solicitate si nu s-au eliberat autorizatii de construire, certificate de urbanism si planuri urbanistice pe aceste amplasamente.
Concluzia a fost ca in acest caz rezulta indicii cu privire la savarsirea infractiunii de executare, fara autorizatie de construire, a unor lucrari. Cazul a fost separat de intreaga ancheta si declinat la Parchetul de pe langa Judecatoria Turnu Magurele.