Dezastrul de pe calea ferată Galați-Bârlad. Pe o lungime de 6,5 km terasamentul „a fost spălat” de viitură, iar pagubele sunt uriașe

Dezastrul de pe calea ferată Galați-Bârlad. Pe o lungime de 6,5 km terasamentul „a fost spălat” de viitură, iar pagubele sunt uriașe

Calea ferată Galați-Târgu Bujor-Bârlad este afectată pe o lungime de 6,5 km, în urma inundațiilor din ultimele zile, a anunțat marți, 17 septembrie, CFR. Pe acest sector circulau 23 de trenuri.

459933805 858973069702327 8522768327706152083 n jpg

Calea ferată Galați-Bârlad, ca după bombardament FOTO: Dumitru Tudose

Potrivit unui comunicat al companiei CFR SA, sectia de circulație Galați –Târgu Bujor - Bârlad este închiriată unei companii private. Transferoviar Călători a notificat Sucursala Regională CF Galați cu privire la zonele afectate, dar și Prefectura Galați pentru convocarea unei comisii mixte de constatare și evaluare a pagubelor produse, urmând ca ulterior să se stabilească valoarea acestora.

Calea ferată care face legătura între Galați și Bârlad , arată ca după bombardament, în urma viiturii și a puhoaielor de apă care au lovit aceste județe.

În prezent, circulația trenurilor pe sectorul Galați –Târgu Bujor - Bârlad este oprită. Pe această linie circulau 23 de trenuri, operate de Transferoviar Călători.

„Din primele evaluări constatate pe teren, în zonele în care s-au retras apele, linia de cale ferată a fost afectată pe o distanță cumulată de 6,5 km, unde terasamentul a fost spălat, ansamblul șină-traversă și instalațiile de comunicații TTR distruse în totalitate, iar toate clădirile de exploatare feroviară înregistrează pagube majore”, transmite CFR SA.

Compania Feroviară mai spune că, pentru refacerea liniei, este nevoie de o „lucrare de reparație capitală”.

Județul Galați a fost grav afectat de inundații, în urma ciclonului Boris.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Se întâmplă ceva cu Donald Trump?

2 Mircea Geoană, desființat într-un editorial de un cunoscut jurnalist

3 Sprijinite de tancuri și acoperite de avioane de luptă cu bombe cu planare, trupele ucrainene au străpuns linia defensivă din Kursk într-un nou punct …

4 Fraților, în ce țară trăim? Un român a construit un bloc, a vândut apartamente, dar nu a declarat nimic la ANAF

5 Lucrătura e gata / Vlad Gheorghe anunță excluderea din Partidul DREPT a cinci dintre cei zece deputați