Detaliile asasinării șefului programului nuclear iranian: O mitralieră controlată prin satelit a tras 13 gloanțe/Soția sa, care se afla la 25 cm de Fakhrizadeh, nu a fost atinsă de niciun glonț

Detaliile asasinării șefului programului nuclear iranian: O mitralieră controlată prin satelit a tras 13 gloanțe/Soția sa, care se afla la 25 cm de Fakhrizadeh, nu a fost atinsă de niciun glonț

O mitralieră controlată prin satelit cu asistența unei "inteligențe artificiale" a fost folosită pentru asasinarea fizicianului iranian considerat unul dintre părinții programului nuclear ar republicii islamice, a afirmat duminică comandantul adjunct al Gardienilor Revoluției, potrivit AFP.

Mohsen Fakhrizadeh, ucis în 27 noiembrie, circula pe o autostradă cu o echipă de securitate formată din 11 membri ai Gardienilor Revoluției când mitraliera a "focalizat" pe chipul său și a tras 13 gloanțe a precizat contra-amiralul Ali Fadavi, citat de agenția de presă Mehr.

Arma automată, atașată pe un "s-a concentrat pe fața martirului Fakhrizadeh de o asemenea manieră încât soția sa, care se afla la doar 25 de centimetri, nu a fost atinsă de niciun glonț", a adăugat el.

Dispozitivul era "controlat prin internet" via satelit și a folosit o "cameră sofisticată și o inteligență artificială" pentru identificarea țintei, a continuat Fadavi, precizând că șeful echipei de securitate a fost atins de patru gloanțe când "s-a aruncat" asupra lui pentru a-l proteja.

"Niciun terorist nu se afla la locul" atacului, a menționat el.

Agenția Mehr și presa iraniană nu au precizat dacă Fadavi a menționat moartea altor persoane în acest atac.

Autoritățile iraniene au acuzat Israelul și Mujahedinii Poporului, o grupare de opoziție interzisă în Iran, pentru acest atac.

Mai multe versiuni ale morții cercetătorului au fost oferite după atac. Ministrul Apărării Amir Hatami a afirmat într-o primă etapă că acesta a fost victima unui atac cu exploziv și a unui schimb de focuri, în timp ce agenția Fars afirma câteva zile mai târziu că a fost utilizată o "mitralieră automată telecomandată".

După moartea sa, Hatami l-a prezentat drept ministru adjunct și șeful Organizației pentru cercetare și invocare în materie de apărare, unde gestionat activități de "apărare antiatomică".
 


Citește și:

populare
astăzi

1 După chestia asta Geoană e out! Cine urmează?

2 „Na, că ți-am arătat și țâțele de bucurie”

3 Voi ați citit ce scrie Rareș Bogdan despre „documentul” cu Simion?

4 Hm! Pe asta o știați?

5 Judecați voi diferența dintre România și Kosovo...