Detalii despre nunta fiului celui mai bogat om din Asia. Codul vestimentar pe care trebuie să-l respecte invitații

Detalii despre nunta fiului celui mai bogat om din Asia. Codul vestimentar pe care trebuie să-l respecte invitații

La sfârșitul lunii în curs, Anant Ambani, fiul celui mai bogat om din Asia, Mukesh Ambani, și partenera sa, Radhika Merchant, își vor uni destinele în cadrul unei ceremonii somptuoase, conform CNN.

Anant Ambani și Radhika Merchant

Anant Ambani și Radhika Merchant s-au cunoscut în 2017. Foto: profimedia (Arhivă)

Petrecerile excentrice de dinainte de nuntă au stârnit deja interesul presei indiene, iar rețelele de socializare abundă de informații despre evenimentele ce vor urma.

O astfel de petrecere, care a ținut trei zile, a avut loc în luna martie, în orașul Jamnagar, situat în vestul Indiei. În jur de 1.200 de personalități celebre, printre care Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook, și Bill Gates, cofondatorul Microsoft. Un show de lumini sofisticat a luminat cerul de deasupra unui palat de sticlă special amenajat, unde invitații au petrecut toată noaptea pe muzica cunoscutei cântărețe Rihanna.

Ulterior, într-un weekend de la sfârșitul aceleiași luni, cei doi viitori soți au pornit într-o croazieră de patru zile, fiind însoțiți, de asemenea, de prieteni și familie. Au făcut mai multe opriri în Europa, iar atmosfera de sărbătoare a fost întreținută de Katy Perry, Backstreet Boys și vedeta de operă Andrea Bocelli.

Nunta din Mumbai este programată să aibă loc între 12 și 14 iulie la casa părinților lui Anant, Mukesh și Nita Ambani - o locuință cu 27 de etaje intitulată Antilia - precum și la Jio World Convention Centre, proprietatea familiei, o locație cu o capacitate de peste 16.000 de persoane.

Deși nu se cunosc foarte multe detalii, este de așteptat ca nunta să fie grandioasă.

Cine sunt Anant Ambani și Radhika Merchant

Potrivit Bloomberg Billionaires Index, Anant Ambani, în vârstă de 29 de ani, este fiul lui Mukesh Ambani, a cărui avere este apreciată la 118 miliarde de dolari. Tânărul se ocupă de extinderea sectorului energetic al conglomeratului familiei, Reliance Industries.

Cel mai mic dintre cei trei frați, Ambani a urmat cursurile Universității Brown. Fratele și sora acestuia sunt membri ai consiliului de administrație al Reliance și se ocupă de alte părți ale companiei. Tânărul a fost interesat de îngrijirea animalelor încă din copilărie.

De curând, a lansat și proiectul Vantara, un adăpost pentru animale de 3.000 de acri, care a fost explorat de invitați VIP în timpul petrecerii din Jamnagar.

Radhika Merchant, 29 de ani, este fiica magnatului din industria farmaceutică Viren Merchant și lucrează pentru compania acestuia, Encore Healthcare.

Tânăra, care a urmat cursurile Universității din New York, a mărturisit pentru Vogue că l-a întâlnit pe cel care urmează să-i devină soț prin intermediul unor prieteni comuni, în timpul unei plimbări cu mașina, în 2017.

Acea primă întâlnire a stârnit ceva deosebit între noi și nu a trecut mult timp până când am început să ne întâlnim", a spus ea.

Vorbind despre viitoarea sa soție, tânărul a dezvăluit în timpul unui discurs în Jamnagar: „Sunt 100% norocos. Parcă am cunoscut-o pe Radhika ieri, dar în fiecare zi mă îndrăgostesc din ce în ce mai mult".

Nunta

Conform tradiției hinduse, se pare că datele nunții au fost alese în funcție de zilele favorabile indicate în astrogramă.

Nunțile hinduse includ de obicei mai multe evenimente și au loc pe parcursul mai multor zile. Petrecerile implică de regulă o ceremonie haldi, în cadrul căreia invitații aplică pastă de turmeric pe brațele și pe fața miresei și a mirelui pentru noroc și protecție împotriva spiritelor rele.

Mai apoi are loc mehndi, un ritual în care un artist pictează modele complexe de henna pe mâinile miresei și ale invitaților. Noaptea dinaintea nunții este de obicei dedicată sangeet-ului, când invitații dansează și cântă.

Conform unei invitații la nuntă publicate de ANI, una dintre cele mai mari agenții de știri din India, petrecerile vor începe pe 12 iulie cu ceremonia „Shubh Vivaah" sau „nunta de bun augur". A doua zi are loc ceremonia „Shubh Aashirwad" sau „binecuvântarea divină", iar petrecerile se încheie pe 14 iulie cu „Mangal Utsav" sau recepția. Invitația a fost introdusă într-o cutie roșie decorată, cu o reprezentare a zeului hindus Vishnu pe partea din față, potrivit unui videoclip publicat de ANI.

Manish Malhotra, considerat unul dintre cei mai faimoși designeri din țară, a fost numit director de creație al nunții, colaborând cu Nita Ambani și cu numeroși furnizori pentru a pune în aplicare viziunea familiei.

Malhotra a declarat pentru sursa citată că s-a bazat pe „abordarea vizionară" a lui Nita, echipa sa creând teme și lucruri pentru nuntă care „întruchipează esența Indiei, reflectând în același timp personalitățile distincte ale cuplului".

Fiecare detaliu, de la decor și preparate culinare până la vestimentație și atmosferă; fiecare eveniment, de la emoționantul Sangeet până la ceremonialul nunții și marea recepție, este conceput pentru a introduce oaspeții într-o atmosferă de bucurie, dragoste și sărbătoare", a explicat el printr-un e-mail.

Ținutele purtate de miri

Este de așteptat ca mirele și mireasa să poarte ținute care să pună în valoare textilele indiene. Ținutele purtate de cuplu în cadrul evenimentelor dinaintea nunții au fost realizate de designeri indieni de top, precum Malhotra, Sabyasachi Mukherjee și Tarun Tahiliani.

Malhotra a creat două fuste (n.red lehenga) pe care Merchant le-a purtat la petrecerea de dinaintea nunții. Îmbrăcămintea aurie a fost împodobită cu 20.000 de cristale Swarovski și a necesitat experiența a peste 70 de artizani, în timp ce lehenga albastră de inspirație Art Deco a fost realizată în 5.700 de ore.

Look-ul lui Ambani a fost, de asemenea, îndrăzneț. La unul dintre evenimentele din Jamnagar, el a purtat un sherwani de culoarea fildeșului, un costum tradițional indian format din două piese, creat de Rohit Bal, cu o broșă personalizată de Lorraine Schwartz.

În plus, Merchant a purtat Versace în timpul petrecerilor din martie - o versiune roz personalizată a rochiei purtate anterior de Blake Lively la Met Gala 2022.

În timpul croazierei pe Marea Mediterană, Merchant a purtat o rochie în culorile alb și negru, concepută de Robert Wun, născut în Hong Kong, pe a cărei fustă din șifon era imprimată o scrisoare de dragoste de la logodnicul ei. În ton cu Merchant, Ambani a purtat, de asemenea, un costum negru personalizat conceput de Wun, încrustat cu bijuterii.

La nunta din iulie, Malhotra a declarat că echipa sa a lucrat mai multe luni pentru a realiza „piese rafinate”.

Invitații se așteaptă să poarte ținute „tradiționale indiene", care ar putea include un saree pentru femei și o kurta - pantaloni largi cu o tunică - pentru bărbați.

Invitații au fost rugați să poarte o ținută „indiană formală" a doua zi și „indiană chic" pentru recepția de duminică, conform invitației.

Malhotra a descris codul vestimentar „Indian chic" ca fiind ceva care „îmbină elementele tradiționale indiene cu stilul contemporan".

De ce este nevoie pentru a realiza o nuntă de asemenea amploare

Planificarea unui eveniment de o asemenea anvergură durează luni de zile și necesită implicarea a sute de persoane care să depună eforturi pentru ca acesta să aibă loc.

Orice fel de mega-proiect ca acesta necesită, de obicei, aproximativ nouă până la 12 luni de pregătiri și implicarea a aproape 40 până la 45 de agenții sau parteneri mari", a dezvăluit pentru sursa citată Mareesha Parikh, organizator de nunți din Mumbai și fondator al Swaaha Weddings, în cadrul unui apel telefonic.

Cu toate acestea, nunta celor doi tineri a dat naștere și unor critici. Pentru unii, opulența evenimentului se află în contrast cu sărăcia care afectează zeci de milioane de oameni din țară și atrage atenția asupra a ceea ce criticii spun că este o diferență tot mai mare între bogați și săraci.

Familia Ambani a făcut acte caritabile înainte de unele dintre petreceri. Marți, a organizat o nuntă în masă pentru 50 de cupluri „defavorizate" din oraș. Aceste cupluri au primit bijuterii, precum și articole de uz casnic și alimente pentru un an.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Mircea Geoană, desființat într-un editorial de un cunoscut jurnalist

2 Dispariția misterioasă a unui bancher a provocat o undă de șoc. Apoi a venit o factură de 11 milioane de dolari

3 Sprijinite de tancuri și acoperite de avioane de luptă cu bombe cu planare, trupele ucrainene au străpuns linia defensivă din Kursk într-un nou punct …

4 Soția lui Gigi Mulțescu / „După al doilea vaccin, boala lui s-a accelerat“

5 Motivul bizar pentru care o femeie din Hawaii vrea să se mute în România. Ce sfaturi îi dau străinii stabiliți în țară și românii