Destinația flotei ruse a fost dezvăluită după plecarea de la Novorossiysk. Unde plănuiește Kremlinul să formeze o nouă bază militară

Destinația flotei ruse a fost dezvăluită după plecarea de la Novorossiysk. Unde plănuiește Kremlinul să formeze o nouă bază militară

Noi imagini par să arate că navele Flotei rusești din Marea Neagră au părăsit baza Novorossiysk, după ce Moscova și-a mutat navele mai la est în Marea Neagră, pentru a-și proteja flota de atacurile persistente ale Ucrainei.

Nave de război rusești care a plecat de la Novorossiisk FOTO: X

Nave de război rusești care a plecat de la Novorossiisk FOTO: X

Potrivit Newsweek , imaginile din 5 iunie 2024, indică un posibil „exod” al navelor Flotei Mării Negre de la baza din regiunea Krasnodar din sudul Rusiei.

Marina ucraineană a declarat că patru nave rusești se aflau în Marea Neagră, inclusiv un transportor de rachete Kalibr-cruise.

„Rusia a folosit orașul Sevastopol, ocupat în Crimeea, ca bază principală la Marea Neagră, dar atacurile constante ale rachetelor și dronelor ucrainene - și pierderile substanțiale ale marinei rusești - au forțat Moscova să își mute multe dintre activele sale mai la est, în Marea Neagră, inclusiv la baza Novorossiysk”, scrie publicația citată.

Totodată, serviciile de informații occidentale au evaluat că Rusia și-a restrâns activitatea în nord-vestul Mării Negre, unde Ucraina își poate amenința mai ușor flota.

Faptul că Kievul a vizat Sevastopolul a făcut din Novorossiysk un port „crucial” pentru adăpostirea „celor mai valoroase active” ale Flotei din Marea Neagră, a declarat Ministerul britanic al Apărării la începutul acestui an.

„În esență, am limitat flota rusă în golful Novorossiysk”, a declarat la sfârșitul lunii mai Vasyl Maliuk, șeful serviciului de securitate ucrainean SBU.

Rapoartele au mai sugerat că Kremlinul plănuiește o nouă bază militară în portul Ochamchire din Abhazia, o regiune separatistă a Georgiei. Acest lucru ar plasa activele rusești și mai departe de linia de coastă a Ucrainei.

Analistul naval H.I. Sutton a dezvăluit pe contul său X unde se îndreaptă grupul mare de nave de război rusești care a plecat de la Novorossiisk.

Potrivit imaginilor din satelit, zece nave au părăsit baza navală și au ancorat în golf, iar unele dintre ele au navigat în direcția Crimeei, ocupată temporar.

Împreună cu acestea, au plecat, de asemenea, într-o direcție necunoscută, două vânătoare de mine Aquamarine-M, proiect 266M, și o vânătoare de mine Alexandrite, proiect 12700.

Două fregate Proiect 11356R au rămas în Novorossiysk: Amiral Essen și Amiral Makarov.

În același timp, nava de informații din clasa Vishnya (Meridian), corveta din clasa Grisha (Proiect 1124 Albatros), nava de debarcare din clasa Dyugon și corveta din clasa Buyan au rămas la baza navală.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Mircea Geoană, desființat într-un editorial de un cunoscut jurnalist

2 Dispariția misterioasă a unui bancher a provocat o undă de șoc. Apoi a venit o factură de 11 milioane de dolari

3 Sprijinite de tancuri și acoperite de avioane de luptă cu bombe cu planare, trupele ucrainene au străpuns linia defensivă din Kursk într-un nou punct …

4 Soția lui Gigi Mulțescu / „După al doilea vaccin, boala lui s-a accelerat“

5 Motivul bizar pentru care o femeie din Hawaii vrea să se mute în România. Ce sfaturi îi dau străinii stabiliți în țară și românii