
Despăgubiri pentru un drugtest fals pozitiv, care a lăsat un român fără permis aproape 3 ani. „Eu le-am spus că am luat un fasconal”
Un șofer care a rămas fără permisul de conducere timp de mai bine de trei ani după un ce aparatul drugtest a indicat în mod greșit prezența opiului în organism, a câştigat în instanţă despăgubiti în valoare de 3.000 de euro.
Şoferul se numeşte Florin Nae, iar problemele sale au început în ianuarie 2022, atunci când a fost oprit în trafic de un echipaj de poliţie în Bolintin Vale, în timp ce se îndrepta spre casă, împreună cu fiica şi mama sa.
Poliţiştii l-au testat atunci pentru consum de alcool şi substanţe interzise. Dacă la primul test totul a fost în regulă, la cel de-al doilea, drugtestul a indicat prezenţa de opiu în organism.
Bărbatul le-a spus că nu a consumat niciun fel de droguri, ci a luat un analgezic pentru durerea de cap pe care o avea, o pastilă de Fasconal, şi a fost de acord să facă şi o probă de sânge, ştiind că rezultatul înregistrat de aparat era greşit.
„Mi-au făcut drugtestul, care a ieşit 10 miligrame de opiu. Mi-a ieşit opiu. Eu le-am spus că am luat o pastilă de Fasconal, pentru că mă durea foarte rău capul. M-am dus de am dat sânge la Spitalul Bolintin Vale, domnul doctor a spus că nu i se pare că eu sunt drogat”, a povestit Nae Florin, citat de ObservatorNews.
Permisul de conducere i-a fost însă reţinut în aşteptarea rezultatelor de laborator . După patru luni de aşteptare au venit şi acestea şi au confirmat că bărbatul nu minţise atunci când declarase că nu a consumat droguri.
În ciuda acestui fapt, probleme lui nu s-au încheiat, pentru că, din cauza birocraţiei, nu şi-a primi înapoi t permisul de conducere. În această situaţie, sfătuit de prieteni şi apropiaţi, bărbatul a decis să angajeze un avocat şi să dea în judecată Poliţia Rutieră, care i-a îngrădit nejustificat dreptul de a conduce.
Magistraţii de la Tribunalul Bucureşti i-au dat câştig de cauză lui Florin Nae şi a hotărât că Poliţia Rutieră trebuie să îl despăgubească cu 3.000 de euro pentru neplăcerile produse.
Bărbatul consideră, însă, că suma este prea mică în raport cu cheltuielile pe care le-a avut în aceştia peste 3 ani în care a fost privat de dreptul de a conduce, astfel că este decis să facă recurs.
Sursa: adevarul.ro