Descoperirea uluitoare legată de opera lui Mozart făcută într-o bibliotecă din Germania. Ce au găsit cercetătorii

Descoperirea uluitoare legată de opera lui Mozart făcută într-o bibliotecă din Germania. Ce au găsit cercetătorii

O melodie neștiută până la acest moment, compusă de Wolfgang Amadeus Mozart în perioada adolescenței, a fost găsită la o bibliotecă din Germania, conform The Guardian.

Wolfgang Amadeus Mozart

Wolfgang Amadeus Mozart a murit la 5 decembrie 1791. Foto: Arhivă

Melodia ar fi fost compusă la mijlocul sau la sfârșitul anilor 1760 și constă în șapte mișcări miniaturale pentru un trio de coarde, cu o durată de circa 12 minute, conform unor informații făcute publice joi de bibliotecile municipale din Leipzig.

Născut la 27 ianuarie 1756, Mozart s-a dovedit a fi un copil-minune care a început să compună piese de la o vârstă extrem de fragedă. El era îndrumat chiar de tatăl său, un talentat violonist.

Cercetătorii au dat de operă la biblioteca muzicală a orașului în timp ce pregăteau cea mai recentă ediție a catalogului Kochel, o lucrare despre universul muzical al celebrului compozitor.

Potrivit cercetătorilor, bucata muzicală descoperită nu a fost scrisă de compozitor, ci ar fi o copie realizată în jurul anului 1780.

Piesa a fost interpretată în cursul zilei de joi de un trio de coarde în cadrului evenimentului de prezentare a catalogului Kochel, care a avut loc în orașul austriac Salzburg.

Piesa, intitulată în catalog Ganz kleine Nachtmusik, va avea premiera în Germania sâmbătă, la Opera din Leipzig.

În Kochel, este precizat faptul că piesa ar fi fost scrisă „înainte de prima călătorie a lui Mozart în Italia”, conform bibliotecilor municipale.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „E moț de curcan” / Corina Bud și-a uitat lenjeria intimă acasă și a oferit un spectacol de zile mari, chiar pe scenă. În fața a zeci de mii de oa…

2 „Da, am primit propuneri indecente. Mi s-au oferit şi bani şi celebritate”

3 Așa o fi?

4 Foarte interesante amănunte...

5 Ucrainenii ar fi atacat o bază militară din Rusia unde se află temutele rachete Satan. Militarii au abandonat totul și au fugit