Descoperire cutremurătoare la mormântul părintelui Arsenie Boca: „Dezgroparea s-a făcut în pripă, la lumina lunii”

Descoperire cutremurătoare la mormântul părintelui Arsenie Boca: „Dezgroparea s-a făcut în pripă, la lumina lunii”

Risc Seismic

Unul dintre cei mai iubiți duhovnici ai României a uimit lumea chiar și după moarte. Minunile părintelui Arsenie Boca nu au încetat să apară, chiar dacă acesta trecuse la cele veșnice. Preotul a fost dezgropat de 3 ori de comuniști, iar cei prezenți au fost cutremurați de ceea ce s-a descoperit în mormânt.

Mormântul părintelui Arsenie Boca se află la mănăstirea Prislop FOTO Adevărul

Mormântul părintelui Arsenie Boca se află la mănăstirea Prislop FOTO Adevărul

Un preot, care îl cunoscuse în tinerețe pe părintele cu har a povestit experința pe care a trăit-o la cea de-a treia dezgropare a lui Arsenie Boca.

„A ieşit ca un izvor de apă din mormântul părintelui Arsenie, care nu a putut fi oprit. Atunci s-a deschis mormântul şi s-a scos apa din mormânt cu găleţile şi s-a adunat în butoaie.

Capacul de pe sicriu a fost găsit într-o parte şi sfintele oase erau pline cu apă şi noroi. Au fost spălate şi aşezate într-un sicriu nou, de stejar, pe care eu l-am adus în spinare de la mănăstire până la mormânt. Trebuie să va mărturisesc că în noaptea aceea părintele Arsenie m-a chemat tainic şi pe mine, că să fiu de faţă, ca martor la dezgroparea lui care s-a făcut în pripă, la lumina lumânărilor şi a lunii”, a dezvăluit preotul Petru Vamvulescu, conform click.ro

Acesta a mărturisit și ce a făcut în momentul în care șuvoiul de apă a ieșit din groapă.

Citește articolul complet pe click.ro

Cine a fost părintele vizionar

Arsenie Boca (n. 29 septembrie 1910, Vaţa de Sus, Hunedoara - d. 28 noiembrie 1989, Mănăstirea Sinaia, Prahova) e considerat una dintre marile personalităţi ale ortodoxiei româneşti. A fost părinte ieromonah, teolog şi pictor de biserici, stareţ la Mănăstirea Brâncoveanu din Sâmbăta de Sus şi apoi la Mănăstirea Prislop. Odată cu instaurarea regimului comunist în anul 1945, Arsenie Boca a intrat în atenţia Securităţii ca opozant al regimului. Până la sfârşitul anilor 1950, stareţul a trecut prin calvarul anchetelor şi al arestărilor.

A fost închis la Securitatea din Braşov, apoi dus la Canal. A ajuns în închisoarile Jilava, Timişoara şi Oradea. După eliberarea din temniţele comuniste, Arsenie Boca nu şi-a mai putut relua activitatea de preot. Totuşi, Securitatea l-a urmărit aproape până în ultimele săptămâni dinaintea morţii sale, în 1989. Mănăstirea Prislop, unde Arsenie Boca a slujit în anii 1950 şi unde a fost înmormântat, a devenit unul dintre cele mai aglomerate locuri de pelerinaj din România.

Sursa: adevarul.ro

Risc Seismic


populare
astăzi

1 Greu de crezut așa ceva, dar...

2 Culisele picante din spatele așa-zisei crize dintre partidele „condamnate” să împartă un ciolan mai auster

3 VIDEO Singura întrebare care l-a făcut pe Putin să tușească...

4 DOCUMENT Pensiile rămân înghețate o perioadă, salariile bugetarilor la fel, dar pentru întreg anul viitor / Toate modificările importante

5 Observația lui Liviu Avram despre legătura dintre Ciucă și Georgescu în contextul noilor dezvăluiri