Descoperă magia din spatele fiecărei cești de espresso
Bună dimineața la cafea! Este salutul pe care îl auzi în fiecare zi la muncă sau când îți prepară partenerul cafeaua. Pregătirea cafelei de dimineață este o formă de artă, iar secretul nu stă doar în calitatea cafelei, ci și în modul în care o prepari (ibric sau espressor).
Dacă ești o persoană modernă, cu siguranță nu-ți mai faci cafeaua la ibric și alegi espressorul automat. Doar apeși pe un buton și cea mai aromată cafea este gata să fie savurată. Îți începi dimineața fără grija cafelei care a dat în foc sau cu gândul că trebuie să aștepți să se răcească pentru a o bea.
Dă gustul zilelor monotone și savurează o cafea tare, aromată! Sau poate preferi un cappuccino sau un latte macchiato? Espressorul te poate ajuta să prepari mai multe tipuri de cafea, deoarece are mai multe opțiuni. Poți alege un espressor care să macine și boabele de cafea sau unul pentru cafea măcinată.
În cazul în care ești mai pretențios, alege un espressor care are un sistem de personalizare a cafelei și acesta îți va prepara mereu tipul de cafea preferat, cantitatea de cafea, dar și temperatura ideală.
Espressor pentru capsule sau espressor manual
Espressorul pentru capsule este opțiunea potrivită pentru persoanele care își doresc fast-coffee. Doar alegi tipul de cafea preferat, alegi capsula și cu o simplă apăsare a butonului ai băutura mult dorită. Ai cantitatea potrivită de zahăr, cafea și lapte, într-o singură capsulă.
Dacă preferi cafeaua proaspăt măcinată, a cărei aromă se răspândește în toată bucătăria, alege un espressor manual care transformă boabele în cea mai fină cafea sau alege o cafea deja macinată. Acesta are presiunea de extragere a cafelei, abur puternic, temperatura potrivită, dar poți doza și cantitatea de cafea, în funcție de cât de tare obișnuiești s-o bei.
Cafetiera este un aparat de cafea ușor de folosit, pentru care ai nevoie doar de apă fierbinte și cafea măcinată. Există diferite tipuri de cafetiere, fiecare cu avantaje și dezavantaje, dar toate au ca scop trecerea apei calde prin cafeaua macinată pentru a obține astfel băutura preferată.
Unele cafetierele sunt electrice, altele manuale. Unele au caracteristici suplimentare, cum ar fi setarea orei, cronometru sau dispozitiv pentru spuma de lapte. În funcție de cantitatea pe care o prepari, poți alege un model cu o cană mai mare sau dacă o folosești doar pentru tine, alege un model cu un recipient pentru apă mai mic.
Dacă îți place cafeaua proaspăt măcinată, poți alege o râșnița de cafea electrică sau una manuală. Râșnita electrică este mai rapidă și ușor de utilizat, însă cea manuală îți oferă un control mai bun asupra felului în care vrei să macini cafeaua.
Există diferite tipuri de a măcina boabele de cafea, de la măcinat fin pentru espresso la măcinat grosier pentru aparatele de cafea cu filtru. Este important să alegeți mărimea corectă a măcinării pentru a obține cel mai bun gust și aromă din cafea.
Cafea boabe, macinată sau cafea instant
Răsfață-te zilnic și răsfață-i și pe cei dragi cu o gamă variată de arome proaspete, cafea boabe sau cafea proaspăt măcinată. Ai mai multe sortimente la dispoziție pentru un plus de energie în fiecare dimineață.
Cafeaua instant este o formă de cafea care se dizolvă rapid în apă caldă. Aceasta este realizată prin mai multe metode care elimină umiditatea și concentrează aroma și gustul.
Bucură-te de gustul intens al cafelei și de aroma sa puternică, fie că o bei la filtru, la ibric sau la espressor!