Deputatul PC Ion Diniţă, a cărui firmă a avut contracte cu CJ Braşov, a fost audiat la DNA - surse
Deputatul PC Ion Diniţă, a cărui firmă de construcţii, SC Gotic SRL, a încheiat mai multe contracte cu Consiliul Judeţean Braşov şi cu primării din judeţ, a fost audiat şi el la DNA, luni, fiind lăsat apoi să plece, au declarat pentru MEDIAFAX surse judiciare.
Surse judiciare afirmă că deputatul PC Ion Diniţă , lider al filialei judeţene a PC, a fost audiat la DNA Braşov în paralel cu percheziţiile făcute de anchetatori la firma sa.
El a fost audiat de procurori înainte ca Aristotel Căncescu şi Mihai Pascu să fie aduşi la DNA Braşov.
Potrivit surselor citate, ancheta DNA vizează contracte încheiate între Consiliul Judeţean Braşov şi SC Gotic SRL, care îi are printre acţionari pe deputatul Ion Diniţă.
SC Gotic SA Braşov, înfiinţată în anul 1994, are ca obiect de activitate construcţii civile, lucrări de drumuri, reţele de apă şi canalizare, precum şi închirieri de utilaje.
Alături de deputatul Ion Diniţă, la Sc Gotic mai sunt acţionari şi Răzvan-Ioan Diniţă, în vârstă de 25 de ani, şi Valerica Diniţă. Împuternicit al firmei este Victor Bălăşoiu, conform datelor de la Registrul Comerţului.
Potrivit declaraţiei de interese depuse în 10 iunie 2014 de deputatul PC Ion Diniţă, SC Gotic SA a încheiat, începând cu 2007, o serie de contracte cu Consiliul Judeţean Braşov, precum şi cu primăriile mai multor oraşe şi comune din judeţ, precum şi cu Agenţia de Dezvoltare Durabilă a Judeţului Braşov şi cu CNADNR, prin Direcţia Regională de Drumuri Braşov.
Astfel, firma a încheiat 13 contracte cu Consiliul Judeţean Braşov, începând cu 2007.
Valoarea totală a contractelor încheiate de SC Gotic cu CJ Braşov şi cu primării din mai multe localităţi, între care Făgăraş, Sighişoara, Râşnov, Rupea, Cristian, este de peste 112 milioane de lei.
La ora transmiterii acestei ştiri, la DNA Braşov sunt audiaţi preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Aristotel Căncescu, şi vicepreşedintele CJ Mihai Pascu.
La intrarea în sediul DNA, Căncescu spunea că acţiunea procurorilor are substrat politic.
”Mi se pare ciudat să fiu vizat acum, în plină campanie electorală, în legătură cu un raport al Curţii de Conturi de acum doi ani”, afirma Căncescu, fără a face alte comentarii.
La rândul său, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Braşov Mihai Pascu (PC) declara, la intrarea în sediul DNA Braşov, că ancheta procurorilor vizează două contracte încheiate de CJ în 2008 şi 2009, înainte ca el să fie numit vicepreşedinte al instituţiei, în 2012.
Potrivit acestuia, unul dintre contracte vizează lucrări la un dum judeţean, iar celălalt construcţia unor terenuri de sport.
”Contractele au fost verificate de Curtea de Conturi, care a semnalat la terminarea raportului, în acest an, nişte probleme de care evident ştiam”, spunea Mihai Pascu.
Direcţia Naţională Anticorupţie arăta, într-un comunicat de presă transmis luni dimineaţă, că au loc percheziţii la 15 adrese din municipiul Braşov şi din localităţi învecinate, din care două la instituţii publice de interes local, trei la sediile unor societăţi comerciale şi zece la locuinţele unor persoane fizice, într-un dosar privind suspiciuni de corupţie.
Potrivit unor surse judiciare, cele două instituţii publice unde au avut loc percheziţii sunt sediul Consiliului Judeţean şi Direcţia Judeţeană de Urbanism.
Sursa: mediafax.ro