Deputatul Bogdan Diaconu a demisionat din PSD, calificând UDMR-ul drept "un focar de instabilitate". El va înfiinţa Partidul România Unită
Deputatul Bogdan Diaconu a anunţat, joi, că a demisionat din PSD din cauza prezenţei UDMR la guvernare alături de PSD şi a "acţiunilor anti-româneşti" pe care aceasta "grupare extremistă" le desfăşoară din interiorul Guvernului, precizând că va înfiinţa Partidul România Unită.
Deputatul Bogdan Diaconu (Imagine: David Nika/Mediafax Foto)
Diaconu a prezentat jurnaliştilor demisia sa din PSD, înaintată la Organizaţia Sectorului 4, în data de 20 august, şi în care precizează că aceasta reprezintă "un gest de protest faţă de cooptarea şi păstrarea UDMR în Executiv, în ciuda tuturor argumentelor care indică necesitatea excluderii UDMR nu doar de la guvernare, ci şi din viaţa publică a României".
Deputatul a mai scris în demisie că UDMR reprezintă un "focar de instabilitate, un factor de distrugere a bunei convieţuiri între etnii şi o ameninţare directă la adresa integrităţii statului român".
Diaconu a acuzat, totodată, PSD, în textul demisiei sale, de faptul că nu şi-a îndeplinit promisiunile şi a înşelat aşteptările alegătorilor.
El a arătat că va fonda un nou proiect politic, respectiv Partidul România Unită.
"Plec din PSD pentru a fonda un nou proiect politic bazat pe credinţa în valorile româneşti şi în puterea noastră ca naţiune. Îi chem pe toţi cei care doresc să salvăm România de marasmul ultimilor 25 de ani şi de continua trădare a partidelor de până acum să se alăture Partidului România Unită, formaţiunea care îi va uni pe români pentru a le apăra binele, spre deosebire de toţi cei care până acum i-au dezbinat ca să-i înşele şi să-i sărăcească", a spus Bogdan Diaconu .
El a arătat că acest partid nou va fi caracterizat din punct de vedere doctrinar prin naţional-democraţie, iar din punct de vedere programatic prin justiţie socială, protecţionism economic, eradicarea corupţiei, păstrarea şi apărarea identităţii naţionale.
Diaconu a menţionat că săptămâna viitoare va detalia programul noului partid, precum şi componenţa Comitetului de Iniţiativă care se ocupă deja de înfiinţarea formaţiunii.
El a spus că şi-au anunţat dorinţa de implicare în noul partid atât parlamentari, cât şi persoane din societatea civilă, dar mai ales "mii de cetăţeni români care s-au săturat să fie umiliţi în propria lor ţară".
Diaconu a arătat că a făcut toate eforturile pentru a convinge PSD mai întâi să nu accepte UDMR la guvernare, iar apoi măcar să aibă curajul de a scăpa de acest "cancer al politicii româneşti manevrat de la Budapesta, care este la rîndul ei dirijată de Moscova pentru a fărâmiţa statul român".
"Ajunge cu toleranţa pe care clasa politică românească şi societatea în ansamblu o manifestă faţă de acest pericol la integritatea statului român. Ajunge cu felul în care partidele extremiste maghiare, în frunte cu UDMR, se folosesc de banii şi pârghiile statului român pentru a-l distruge din interior!", a spus Diaconu.
El a mai arătat că UDMR "nu are ce căuta în politica românească" şi a spus că, în consecinţă, una din misiunile pe care şi le asumă este scoaterea formaţiunilor extremiste maghiare în afara legii, pentru "totdeauna".
"E timpul ca acelora care lucrează subteran sau făţiş împotriva Constituţiei şi a demnităţii acestui stat să le fie frică. Diplomaţia şi-a epuizat resursele. E timpul pentru acţiune. Românii vor dovedi încă o dată că toleranţa lor are limite şi că, atunci când acestea sunt depăşite, ei sunt gata să îşi ia soarta în propriile lor mâini", a spus Diaconu.
El a precizat, răspunzând unei întrebări adresate de jurnalişti, că va încerca să modifice cadrul legal în România, astfel încât niciun fel de formaţiune extresimtă să nu mai paotă funcţiona legal.
Diaconu a spus că în acest moment se află în faza de întocmire a documentelor necesare pentru a depune la tribunal cererea de înregistrare a Partidului România Unită,
El a adăugat că s-a demarat deja şi acţiunea de strângere de semnături şi că acum se scrie draftul de statut şi doctrina noii formaţiuni.
Diaconu a mai arătat că nu ia în calcul o eventuală colaborare cu PRM, care, în opinia sa, reprezintă o pagină închisă pe scena politică românească.
Bogdan Daconu are 35 de ani şi a fost ales deputat în 2012 în Bucureşti, în colegiul uninominal nr. 17, din partea PSD, iar între 2009 şi 2011 a fost vicepreşedinte al PC. Ca deputat, el a iniţiat o serie de propuneri legislative cum ar fi cea privind interzicerea manifestărilor şi organizaţiilor de tip extremist, cea referitoare la interzicerea steagurilor cu caracter etnic, cea privind interzicerea autonomiei teritoriale şi a oricăror forme de secesionism sau cea care se referă la combaterea faptelor, declaraţiilor şi acţiunilor de leznaţiune.
Sursa: mediafax.ro