Demisii în serie în Ucraina, înainte de o nouă remaniere guvernamentală

Demisii în serie în Ucraina, înainte de o nouă remaniere guvernamentală

Cel puţin şase oficiali de rang înalt din Ucraina, inclusiv miniştri, au renunţat marţi, 10 septembrie, la funcţiile lor. Și un consilier prezidenţial a fost eliberat din funcţie anterior, conform declaraţiilor partidului aflat la putere.

Parlamentul Ucrainei FOTO: mil.in.ua

Parlamentul Ucrainei FOTO: mil.in.ua

Aceste schimbări au survenit înaintea unei remanieri guvernamentale de amploare, planificată după mai bine de doi ani şi jumătate de conflict militar, transmite AFP, citat de Agerpres.

Aşa cum am promis, poate avea loc o resetare majoră a guvernului în această săptămână. Peste 50% dintre membrii guvernului vor fi înlocuiţi", a scris pe Telegram David Arakhamia, liderul grupului parlamentar al partidului de guvernământ.

Noul ministru de externe al Ucrainei, Andrii Sîbiga, le-a cerut luni, 9 septembrie, aliaţilor Kievului să mizeze pe armele fabricate de producătorii ucraineni pentru a continua să susţină militar armata ţării sale, informează EFE.

Cea mai bună modalitate de a spori ajutorul militar acordat Ucrainei în acest moment este să cumpăraţi arme pentru luptătorii ucraineni de la producătorii ucraineni", a scris Sîbiga, care a fost numit recent şef al diplomaţiei ucrainene , într-un mesaj postat pe reţeaua de socializare X.

Amintim că fostul ministru de externe al Ucrainei, Dmitro Kuleba, şi-a prezentat demisia miercuri, 4 septembrie. Kuleba , în vârstă de 43 de ani, era ministru de externe din 2020 şi a condus diplomaţia ucraineană pe parcursul războiului cu Rusia, aminteşte EFE.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 S-a aflat motivul pentru care dentista din Brăila a fost ucisă. Rolul esențial jucat de telefonul ei

2 Volkswagen și prăbușirea Germaniei

3 De citit / Adevărata problemă a economiei chineze

4 Cum ajung românii să ofere „bani gratis” băncilor. Greșeala uriașă pe care o facem când economisim

5 Un episod șocant din copilăria lui Vladimir Putin, relatat de învățătoarea sa, explică multe...