Demisie-ȘOC la VÂRFUL SUA! Este interesant, în PSD se vorbea că el este OMUL LOR de lângă Trump!
Michael Flynn a demisionat din funcţia de consilier pentru securitate naţională al lui Trump, după ce Departamentul de Justiţie a avertizat că poate fi şantajat de Rusia! Michael Flynn, aflat în centrul unei controverse privind discuţiile sale cu ambasadorul rus la Washington, a demisionat din funcţia de consilier pentru securitate naţională, au declarat două surse de la Casa Albă pentru CNN. Demisia lui Flynn este interesantă și pentru România. Flynn este unul dintre puținii cu care Dragnea își făcuse poză în excursia dubioasă din SUA iar acum două zile, marele ambasador al României în State, George Maior, anunța cu emfază că Flynn va vizita în această primăvară țara noastră! În PSD se răspândise zvonul că Flynn este omul lor de pe lângă Trump!
Decizia sa a venit imediat după ce presa a scris că Departamentul de Justiţie a avertizat administraţia Trump, luna trecută, că Flynn nu a spus adevărul autorităţilor în legătură cu discuţiile sale cu ambasadorul rus şi ar putea fi vulnerabil la şantaj din partea Moscovei.
Demisia lui Flynn vine la mai puţin de o lună de la învestirea în funcţie, ceea ce îl face unul dintre consilierii prezidenţiali de rang înalt cu cel mai scurt mandat din istorie.
Retragerea sa bruscă marchează primul semn de dezordine la vârful noii administraţii, care s-a confruntat cu o serie de controverse şi, potrivit presei, cu lupte interne.
Trump a rămas astfel fără unul dintre principalii săi consilieri, care l-a sfătuit în politică externă şi securitate naţională de la începutul lui 2016.
Înalţi oficiali de la Casa Albă au revizuit în week-end contactele lui Flynn şi dacă el şi ambasadorul rus au discutat posibilitatea de a ridica sancţiunile după învestirea lui Trump, ceea ce ar putea încălca o lege care le interzice cetăţenilor privaţi să se implice în politica externă.
Miercuri, Flynn a negat că a discutat despre sancţiuni cu ambasadorul rus, dar joi a revenit asupra acestei negări, prin intermediul unui purtător de cuvânt.
Consilierul “a spus că, deşi nu îşi aminteşte să fi discutat sancţiunile, nu poate fi sigur că subiectul nu a fost ridicat în discuţie”, a declarat purtătorul de cuvânt.
“Mai mulţi oficiali au subliniat că, deşi au fost discutate sancţiunile, nu au văzut dovezi că Flynn ar fi intenţionat să ofere o promisiune explicită de a lua măsuri după învestire”, scrie The Washington Post.
Casa Albă a anunţat luna trecută că Michel Flynn, consilier pe probleme de securitate naţională, a avut numai două discuţii telefonice cu Ambasadorul rus la Washington. Afirmaţia vine în condiţiile în care presa a scris că agenţi de contrainformaţii americani îi analizează comunicaţiile lui Flynn, relatează Reuters.
Secretarul de presă al Casei Albe, Sean Spicer, a declarat că Flynn a discutat telefonic o dată cu diplomatul rus – fără a preciza data – şi a abordat patru subiecte: o conferinţă privind Siria, accidentul de avion în care au murit membrii corului Armatei ruse, detalii pentru o discuţie telefonică Trump-Putin după învestitură şi i-a transmis urări de Sărbători.
Potrivit purtătorului de cuvânt, a doua discuţie a avut loc cu puţin înainte ca Trump să depună jurământul şi a avut ca obiectiv stabilirea detaliilor pentru o discuţie între liderul de la Kremlin şi noul lider de la Casa Albă.
Două surse apropiate dosarului au declarat în ianuarie pentru Reuters că momentul apelurilor ridică întrebarea dacă Flynn a încercat să îl liniştească pe ambasador în legătură cu aceste sancţiuni.
Alte trei surse citate de Reuters sub acoperirea anonimatului au declarat că Flynn a avut cinci discuţii telefonice cu diplomatul.
Se pare că investigaţia împotriva consilierului de securitate face parte dintr-o anchetă mai largă a comunităţii de informaţii şi a autorităţilor americane cu privire la activităţile demarate de Rusia în Statele Unite.
Aceste discuţii telefonice au fost înregistrate în timpul unor operaţiuni de monitorizare a diplomaţilor ruşi staţionaţi în SUA.
Locotenent-generalul în retragere Flynn, în vârstă de 57 de ani, şi-a început cariera în Forţele Terestre în 1981 şi a fost mobilizat în Afganistan şi Irak. Flynn a devenit directorul Agenţiei pentru Informaţii a Apărării (DIA) în 2012, în administraţia Obama, dar s-aretras cu un an înainte să-şi încheie mandatul şi a devenit un aprig critic al politicii externe a lui Obama.
*** George Maior acum două zile: Am promisiuni de la consilierul pentru securitate al lui Donald Trump [Michael Flynn], pe care îl cunosc foarte bine şi care a mai fost în România în 2014, de a veni în România. .Sperăm să realizăm acest lucru până în iunie
'Am promisiuni de la consilierul pentru securitate al lui Donald Trump [Michael Flynn], pe care îl cunosc foarte bine şi care a mai fost în România în 2014, de a veni în România pentru a înţelege mai bine complexitatea regiunii din punct de vedere al securităţii, dar şi modul în care România contribuie în mod semnificativ şi la conceptul american şi cel aliat de securitate şi stabilitate în zona Mării Negre .Sperăm să realizăm acest lucru până în iunie', a explicat Maior.
Discuţiile cu Mike Flynn au fost lungi şi amănunţite cu privire la toate componentele parteneriatului strategic , mai ales despre planificarea apărării în cazul României, nu doar referitoare la alocările bugetare de 2%, aşa cum cere tratatul NATO. Maior spune că Flynn vorbeşte de strategii nuanţate cu privire la ameninţările asimetrice, mai ales de combaterea terorismului.
În ceea ce priveşte o posibilă nouă abordare a Washingtonului în relaţie cu Rusia, diplomatul spune că nu există motive de anxietate.
'Trebuie să fim fermi în analiza noastră care este bazată pe elemente obiective , nu pe speculaţii sau o anumită concepţie subiectivă. Nu e doar a noastră, este vorba şi despre polonezi şi alţi aliaţi din zonă. Pe de o parte, toată lumea e de acord că un dialog raţional, de pe poziţii egale cu Rusia e în interesul tuturor. Pe de altă parte, aceste lucruri pe care le percepem ca negative şi care pun o anumită presiune asupra securităţii şi stabilităţii statelor din zona Europei Centrale şi de Est trebuie spusă viguros în dialogul cu Rusia,' a precizat diplomatul român.
Maior a mai explicat că administraţia Trump va revizui în următoarea perioadă politica cu privire la imigraţie şi cea legată de vize la nivel global în faţa ameninţării teroriste. 'Trebuie să ne adaptăm şi să ştim cum să dialogăm pe un asemenea fundal', a mai afirmat ambasadorul român.