DEMENȚĂ pe televiziunile Propagandei PSD! Dragnea și Firea, amenințări imbecile la adresa președintelui!
Demență pe televiziunile Propagandei PSD! Dragnea și Firea, amenințări imbecile la adresa președintelui! Dragnea a făcut turul complet al Propagandei TV. Țărănoiul a spus chiar că declarațiile președintelui sunt „atentat la siguranța națională”!
Dragnea, la Antena 3 și RTV
”Am luat decizia să reacționăm!”, a spus Liviu Dragnea la Antena 3, anunțând că PSD și Guvernul vor răspunde de fiecare dată de câte ori Iohannis va spune lucruri neadevărate.
”Merg pentru că Palatul Cotroceni nu e proprietatea privată a cuiva. Decizia de a nu merge pe calea scandalului. Noi nu avem niciun război cu președintele. Dar, am luat decizia să reacționăm. Nu mai putem sta să nu replicăm, să nu spunem adevărul şi să lăsăm să se multiplice niste minciuni, din dorinţa de a păstra o relaţie căreia nu-i văd un viitor. Nu renunțăm la niciunul dintre obiectivele din programul de guvernare. Este un limbaj sub nivelul unui preşedinte al României, dar este o decizie asumată şi fiecare va suporta consecinţele.”, a declarat Dragnea.
Firea
Îi solicit preşedintelui Iohannis ca, în loc să caute conflictul cu lumânarea, să lase Guvernul să-şi facă treaba. Este incredibil cum mistifică realitatea.
Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a reacţionat dur la declaraţiile preşedintelui Iohannis cu privire la execuţia bugetară, susţinând că "este incredibil cum mistifică realitatea şi cum, timp de un sfert de oră, a vorbit de petele negre din soare, făcându-se că nu vede lumina soarelui pe care o vedem cu toţii". Ea îi cere lui Iohannis ca, "în loc să caute conflictul cu lumânarea, să lase Guvernul să-şi facă treaba
"A fost incredibil. Timp de un sfert de oră domnul preşedinte Iohannis ne-a vorbit de petele negre din soare, făcându-se că nu vede lumina soarelui pe care o vedem cu toţii. Este incredibil cum mistifică realitatea domnul preşedinte. Ne spune că veniturile stau cel mai prost acum, când de fapt, în primele 4 luni ale anului ANAF a încasat cu 1 miliard de lei mai mult decât era programat în buget şi 8,1 miliarde mai mult decât anul trecut. Îi amintesc eu domnului preşedinte că din 2013 încoace, singurul an în care au scăzut veniturile la buget au fost în 2016, în măreaţa guvernare tehnocrată. La fel a fost şi fondurile europene: singurul an în care au scăzut încasările de la Uniunea Europeană a fost 2016, în guvernarea girată şi susţinută de domnul preşedinte”,arată Gabriela Firea, vicepreşedinte PSD, într-un comunicat de presă.
Ea a mai spus că Iohannis a făcut "o obsesie" din a-i cere demisia premierului Dăncilă, care "până acum s-a purtat foarte decent cu preşedintele".
"Văd că domnul Iohannis a făcut o obsesie din această cerere de demisie. Eu îi solicit ca în loc să caute conflictul cu lumânarea să lase Guvernul să-şi facă treaba. Oamenii nu mai vor ceartă şi ciondăneală între cei care le decid soarta pentru că asta îi afectează direct. Până acum doamna premier s-a purtat foarte decent cu domnul Iohannis. Cu ce îi ajută pe oameni faptul că preşedintele îi cere demisia doamnei prim-ministru?” a întrebat retoric Gabrilea Firea.
De asemenea, ea a susţinut că modul de exprimare al preşedintelui este cu mult sub rangul unui preşedinte al României.
" este un mod de exprimare cu mult sub rangul unui preşedinte al României. Eu nu îmi amintesc ca domnul Dragnea să fi vorbit în această manieră despre domnul Iohannis, chiar dacă sunt în tabere politice diferite. Pot să înţeleg resentimentele politice ale domnului Iohannis, dar asta nu-i poate scuza în niciun fel ieşirea în decor în ce priveşte limbajul public”, a mai spus Gabrilea Firea.
Dragnea, la Antena 3 și RTV
”Am luat decizia să reacționăm!”, a spus Liviu Dragnea la România TV anunțând că PSD și Guvernul vor răspunde de fiecare dată de câte ori Iohannis va spune lucruri neadevărate.
Liviu Dragnea a susţinut, astfel, că au crescut faţă de 2017 încasările la buget, producţia industrială, exporturile, în timp ce datoria guvernamentală este în scădere, iar România are cel mai mic şomaj înregistrat vreodată. "Indicele Robor- sigur că afectează pe toata lumea, dar, dacă ne uitam pe un grafic, din 2007 şi până în prezent suntem la un nivel foarte scăzut", a susţinut DragneaLiviu Dragnea a respins din nou solicitarea făcută "impetuos" de către președintele Iohannis privind o demisie a premierului Viorica Dăncilă.
"Cred că a avut mai multe obiective (preşedintele, prin declaraţia de azi - n.r.). Primul a fost să încerce să justifice cererea de demisie a doamnei Dăncilă de săptămâna trecută, legând-o de o serie de date, pentru a nu se mai spune că i-a cerut-o pentru vizita in Israel.
Au selectat câteva date cum le-a convenit, le-au îmbrăcat într-o formă incorectă ca să ceară din nou demisia dnei Dăncilă. Mie mi se pare grav, dincolo de glumă, faptul că președintele și-a făcut un obicei să transmită informații neadevărate pt a induce o stare de teamă în economie, populație, dar și o stare de neîncredere în exteriorul țării, ori așa ceva nu se face, e un atac la siguranța națională".
Este foarte greu să nu realizăm că este o implicare politică așa cum nu ar trebui să aibă un președinte apolitic. Eu am vorbit cu doamna prim-ministru în seara asta, mâine vor fi conferințe de presă, în așa fel încât aceste informații nereale să fie demontate, pentru că oamenii să nu mai fie speriați.
Doamna prim-ministru Dăncilă nu poate demisiona pentru că îl deranjează pe președintele Iohannis printr-un program de guvernare care produce efecte bune. Atât timp cât acest program de guvernare care generează creștere economică este pus în practică, doamna Dăncilă nu are de ce să-și dea demisia. Noi nu putem să schimbăm premierul de fiecare dată când este nemulțumit președintele, pentru că premierul nu este suficient e docil în relația cu președintele", a declarat Dragnea.
Întrebat dacă va merge la recepţia organizată la Cotroceni de Ziua Europei, Dragnea a spus că va merge pentru că Palatul Cotroceni nu este "proprietatea privată a cuiva".
Liderul PSD a mai spus că nici el şi nici Guvernul nu au un război cu preşedintele Iohannis, dar că nu mai pot lăsa "să se multiplice niste minciuni", din dorinţa de a păstra o relaţie căreia nu îi vede un viitor.
"Este decizia noastră de a marca Ziua Europei şi de a nu merge pe calea scandalului. Nici eu şi nici Guvernul nu avem niciun război cu preşedintele Iohannis, dar am decis să reacţionăm. Nu mai putem sta să nu replicăm, să nu spunem adevărul şi să lăsăm să se multiplice niste minciuni, din dorinţa de a păstra o relaţie căreia nu-i văd un viitor. (...) Este un limbaj sub nivelul unui preşedinte al României, dar este o decizie asumată şi fiecare va suporta consecinţele", a mai spus Liviu Dragnea.
Preşedintele Klaus Iohannis a spus, luni seară, că este imperioasă demisia premierului Vorica Dăncilă, pentru "a face loc unor oameni responsabili şi competenţi". "Este din ce în ce mai vizibil că Dragnea şi ai lui nu au nicio soluţie pentru o guvernare bună şi eficientă", a arătat preşedintele. El a mai spus, comentând execuţia bugetară pe primul trimestru al acestui an, că PSD că este incapabil să ţină ordine în finanţele publice, iar după trei prim-miniştri şi tot atâţia şefi la ANAF, cel mai vizibil efect este incertitudinea şi lipsa de predictibilitate.
Documentul privind execuția bugetară, la care făcea referire Klaus Iohannis, a fost publicat luni de Ministerul Finanțelor și arată că încasările bugetare pe primul trimestru sunt sub ținta asumată de Guvern
Veniturile fiscale ale bugetului general consolidat s-au realizat în proporție de 95,1% din cât a programat Guvernul pe primul trimestru, se arată într-un raport publicat luni de Ministerul Finanțelor. Documentul mai arată că în ceea ce privește TVA, gradul de realizare al programului de încasări trimestrial a fost de doar 91,4%. La accize, gradul de realizare a fost de doar 87,6%.
Acest document care arată nivelul încasărilor comparativ cu programul a fost publicat abia luni, 7 mai, deși pe 27 aprilie au fost publicate date referitoare la execuția bugetară. Însă, acele date erau doar comparații cu perioada similiară din 2017, nu și cu cât era programat. Președintele Klaus Iohannis a cerut din nou, luni, demisia premierului Viorica Dăncilă, după ce a acuzat că execuția bugetară pe primul trimestru este "total nesatisfăcătoare".
Notă: Data raportului, 7 mai, apare chiar în titlul documentului
Iohannis a acuzat luni o serie de nerealizări în execuția bugetară față de estimările bugetare, citând exemplul veniturilor din accize, care „reflectă cel mai fidel degringolada din finanțele publice”.
"Cu toate că au crescut prețurile, au reintrodus acciza pe carburant, totuși colectarea de către ANAF se află la 12 % sub program. Aceasta este performața PSD. Cu toate că românii plătesc prețurile mai mari pentru aproape tot, statul nu colectează veniturile cuvenite", a spus președintele.
Un alt exemplu - fondurile europene, unde la venituri "suntem cu 37% sub valoarea programată" iar "la cheltuieli cu 43% sub valoarea programată".
De asemenea, la veniturile din TVA, pilonul "nerealizarea față de program e de 9%", a arătat el.
Președintele PSD Liviu Dragnea l-a acuzat pe Klaus Iohannis că a prezentat "o lista întreagă de minciuni", contrazicând chiar chiar cifrele publicate de Ministerul Finanțelor. Dragnea a susținut luni seara, la Antena 3, că încasările au fost peste cât s-a programat.
La rândul său, primarul Capitalei, Gabriela Firea, a reacţionat la declaraţiile preşedintelui Iohannis cu privire la execuţia bugetară, susţinând că "este incredibil cum mistifică realitatea şi cum, timp de un sfert de oră, a vorbit de petele negre din soare, făcându-se că nu vede lumina soarelui pe care o vedem cu toţii".
Date din raportul privind execuția bugetară pe primul trimestrul, publicat luni, 7 mai, de Ministerul Finanțelor
Veniturile încasate din economia internă (fără fonduri de la Uniunea Europeană) au fost de 62.109,0 milioane lei, reprezentând 6,7% ca pondere în PIB şi un grad de încasare față de ținta estimată pentru trimestrul I de 99,0%.
Veniturile fiscale ale bugetului general consolidat s-au realizat în proporție de 95,1% şi au reprezentat 3,8% din PIB. Comparativ cu anul anterior veniturile fiscale s-au redus cu 1,5%, iar ca pondere în PIB sau redus cu 0,4 puncte procentuale de la 4,2% în primul trimestru al anului 2017 la 3,8% în trimestrul I 2018 în special ca urmare a diminuării încasărilor din impozitul pe venit determinate de reducerea cotei de impozitare de la 16% la 10% începând cu 1 ianuarie 2018.
Încasările din impozitul pe profit au fost în valoare de 3.689,1 milioane lei şi au reprezentat 0,4% din PIB, gradul de realizare fiind de 95,2%.
Încasările din impozitul pe venit au fost de 6.574,3 milioane lei reprezentând 0,7% ca procent în PIB şi au înregistrat un grad de realizare al programului trimestrial de încasări de 115,5%, grad de realizare datorat, în principal, încasărilor din luna ianuarie. Comparativ cu anul anterior, încasările din impozitul pe venit s-au redus cu 14,9% fiind influențate pozitiv de creșterile efectivului salariaților în economie cu 2,3%1, a câștigului salarial mediu brut cu 25,2%2 și negativ de reducerea cotei de impozitare de la 16% la 10% începând cu 1 ianuarie 2018.
Încasările din impozitele şi taxele pe proprietate s-au realizat în proporție de 95,8%, dar comparativ cu încasările din trimestrul I 2017 au crescut cu 4,5%.
Încasările din taxa pe valoarea adăugată au fost de 13.287,4 milioane lei, respectiv 1,4% ca procent în PIB, gradul de realizare al programului de încasări trimestrial fiind de 91,4%. Comparativ cu anul anterior, încasările din taxa pe valoarea adăugată au crescut cu 2,2%, iar ca procent în PIB sau redus cu 0,1 puncte procentuale. În structură, încasările din operațiuni interne au crescut cu 9,32% (+ 1,3 miliarde lei), iar cele din importurile de bunuri au crescut cu 15,16% (+ 246,78 mil. lei) față de primul trimestru 2017. Nivelul veniturilor din taxa pe valoarea adăugată au fost influențate negativ și de creșterea rambursărilor de taxă în primul trimestru al anului 2018 cu 42,4% (un plus de 1,2 miliarde lei) comparativ cu primul trimestru al anului 2017.
Încasările din accize au fost în sumă de 5.847,2 milioane lei și au reprezentat 0,6% din PIB, gradul de realizare al programului de încasări stabilit pentru trimestrul I fiind de 87,6%. Încasările din accize au crescut comparativ cu cele înregistrate în primul trimestru ala anului 2017 cu 2,6% pe fondul evoluției comerțului cu amănuntul in cazul produselor alimentare bauturi și tutun dar și a evoluției comerțului cu amănuntul al carburanților pentru autovehicule, în magazine specializate care a crescut cu 8,2%3 și respectiv 3,7%.
Încasările din contribuţii de asigurări au reprezentat 2,4% din PIB şi au înregistrat un grad de realizare al programului de încasări de 105,6%.
Veniturile din contribuții sociale în primul trimestru al anului 2018 comparativ cu aceeași perioadă a anului 2017, sunt mai mari cu 31,1%. Începând cu luna februarie încasările din contribuțiile sociale au fost influențate pozitiv de condițiile legislative noi privind transferul contribuțiilor din sarcina angajatorului în sarcina angajatului, reglementate prin OUG nr. 79/2017. Trendul pozitiv al indicatorilor macroeconomici realizați, precum câștig salarial mediu brut și efectivul salariaților din economie, generează încasări superioare din contribuții sociale față de programul estimat în primul trimestru al anului 2018 cu 5,6%.
Comparativ cu aceeași perioadă a anului precedent, încasările din contribuții de asigurări au crescut cu 31,1% în condițiile în care efectivul salalariaților în economie a crescut cu 2,3%5 , iar câștigul salarial mediu brut cu 25,2%6 .
Începând cu luna februarie, încasările din contribuțiile sociale au fost influențate pozitiv de condițiile legislative noi privind transferul contribuțiilor din sarcina angajatorului în sarcina angajatului, reglementate prin OUG nr. 79/2017.
Sumele reprezentând contribuția la fondul de pensii administrat privat (Pilonul II) în primul trimestru au fost cu 24,3% mai mari comparativ cu primul trimestru al anului anterior.
Veniturile nefiscale au fost de 4.732,9 milioane lei (0,5% din PIB) şi au înregistrat un grad de realizare a programului trimestrial de 107,9%. Depășirea programului de încasări a fost determinată de încasările peste nivelul programat pentru primul trimestru a veniturilor din proprietate, la bugetul de stat.
Sumele primite de la Uniunea Europeană aferente proiectelor finanțate atât din cadrul financiar 2007-2013, cât și din noul cadru financiar 2014-2020, încasate în trimestrul I al anului 2018, au reprezentat 0,5% din PIB, prezentând un grad de realizare faţă de nivelul programului trimestrial de încasări de 63,1%.(Sursa: HotNews.ro )