Delir propagandistic al Moscovei după vizita lui Ciolacu la Chișinău: Republica Moldova a fost prosperă doar în timpul URSS

Delir propagandistic al Moscovei după vizita lui Ciolacu la Chișinău: Republica Moldova a fost prosperă doar în timpul URSS

Vizita premierului român Marcel Ciolacu de la Chișinău a deranjat autoritățile de la Moscova. Purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a avut miercuri, un delir propagandistic, alocând subiectului o mare parte din briefingul său de presă.

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova FOTO: Profimedia

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova FOTO: Profimedia

Maria Zaharova, cunoscută pentru declarațiile sale agresive, a făcut un lung comentariu despre situația din Republica Moldova. Ea a reluat atacurile obişnuite la adresa conducerii proeuropene a ţării și asupra României.

„În paralel, continuă vizitele în Moldova ale politicienilor şi funcţionarilor occidentali care militează deschis pentru <opţiunea europeană>. La 4 octombrie anul acesta, la Chişinău, premierul român M. Ciolacu a îndemnat conducerea moldoveană să lucreze mai activ pentru ca cetăţenii <să înţeleagă clar că viitorul Moldovei este în UE>. Dar de ce a fost el timid? Ar fi trebuit să spună aşa: nu în UE, ci în România. Asta este ceea ce vor ei”, a spus Maria Zaharova, potrivit News.

Ea a ironizat și afirmația potrivit căreia Rusia „va duce ţara în izolare şi sărăcie”.

„Vedem cât de <prosperă> este Uniunea Europeană. Absurditatea unor astfel de afirmaţii este că, aşa cum arată istoria, ocupaţia românească din 1918-1940 a fost cea care a adus în Basarabia sărăcie, ruină, depopulare şi atacuri în masă. Dimpotrivă, apartenenţa la Imperiul Rus şi la URSS a fost marcată de prosperitatea Moldovei. Toate acestea sunt dovedite prin fapte, cifre şi date reale”, a mai spus Zaharova.

De asemenea, Maria Zaharova a anunţat că România fost notificată oficial că trebuie să închidă Consulatul General de la Rostov pe Don începând cu data de 14 octombrie.

„Partea română a primit o notificare oficială, potrivit căreia Consulatul General al României la Rostov pe Don îşi încetează activitatea începând cu data de 14 octombrie a.c. Funcţiile de prestare a serviciilor consulare în circumscripţia respectivă sunt transferate Ambasadei acestei ţări la Moscova”, a precizat Maria Zaharova.

Republica Moldova se pregăteşte de alegeri prezidenţiale și de un referendum pentru integrarea europeană la 20 octombrie.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Am fost sus acolo unde majoritatea oamenilor vor să ajungă. Nu e nimic acolo. E pustiu. Întoarceți-vă la lucrurile simple”

2 Cine sunt milionarii care au cumpărat sute de apartamente la Nordis. 152 de procese au fost deschise

3 VIDEO O simplă povestioară din Ucraina...

4 Așa o fi?

5 Lovitură de teatru! / Procurorii DIICOT au deschis un dosar penal după scandalul Nordis