Degringoladă totală!/Priviți, Rusia transferă rachetele care apără Sankt Petersburg pentru a fi folosite în războiul împotriva Ucrainei

Degringoladă totală!/Priviți, Rusia transferă rachetele care apără Sankt Petersburg pentru a fi folosite în războiul împotriva Ucrainei

Sankt Petersburg este unul dintre cele mai importante locuri pentru apărarea aeriană a Rusiei. Cu toate acestea, imaginile din satelit arată că armata rusă transferă un număr mare de sisteme de apărare aeriană și rachete în Ucraina din această regiune.

Potrivit agenției de știri finlandeze Yle, imaginile arată că lansatoarele și rachetele au dispărut de la baza de la Zelenogorsk din istmul Karelian în timpul verii.

Yle notează că Sankt Petersburg este al doilea oraș ca importanță din Rusia și este, de obicei, înconjurat de 14 baze de apărare aeriană. Acum, mai multe dintre aceste baze sunt complet goale.

„Judecând după imagini, patru baze de apărare aeriană erau complet lipsite de echipament”, a declarat pentru publicație expertul militar și maiorul în retragere Marko Eklund, care monitorizează armata rusă de mai bine de 20 de ani. El a analizat fotografiile realizate de satelit la cererea jurnaliștilor Yle.

Rusia transfera rachetele care apara Sankt Petersburgul

FOTO / agenția de știri yle.fi

Potrivit lui Eklund, este puțin probabil ca devastarea bazelor să slăbească semnificativ apărarea Sankt Petersburgului. Pentru că echipamentul care a fost transferat în Ucraina era vechi. Deci Rusia nu are nevoie de el pentru a proteja orașul. Cu toate acestea, trupele ruse folosesc din ce în ce mai mult echipamente și rachete învechite în războiul împotriva Ucrainei. Pentru că armele moderne de înaltă precizie sunt deja insuficiente.

Yle notează că imaginile din satelit au fost realizate de companii private în numele publicației. Cele mai recente dintre ele au fost luate în august și septembrie. Cele mai evidente modificări ale acestora sunt vizibile în zona de sud-vest de Sankt Petersburg. Două baterii antiaeriene au dispărut de acolo. Toate lansatoarele au fost demontate de pe platformele din apropierea satului Kerstovo. O altă baterie se află la jumătate de kilometru spre nord-est. Armata rusă a luat și toate lansatoarele de aici. În ambele locuri au rămas doar radare.

Yle mai scrie că 25 de containere cu rachete, care ar putea conține câte 100 de rachete fiecare, au dispărut din regiune. Eklund a spus ziarului că aceste containere cu rachete au fost încărcate pe platformele de transport lângă Lacul Lagoda în luna mai.

Publicația notează că la începutul războiului împotriva Ucrainei, Rusia a folosit rachete și arme depozitate în regiunile cele mai apropiate de granița cu Ucraina. Aceste regiuni au fost, de asemenea, considerate că nu sunt la fel de importante pentru apărare ca Sankt Petersburg. Publicația finlandeză admite că, din moment ce vechile sisteme S-300 au fost dezafectate, este foarte posibil ca Rusia să fi decis să le folosească „la maximum” în războiul împotriva Ucrainei. Direcția Principală de Informații a Forțelor Armate ale Ucrainei a raportat anterior că Moscova ar avea suficiente astfel de rachete în ritmul actual de utilizare pentru încă trei ani.

„Aceste rachete vechi sunt folosite împotriva țintelor terestre, astfel încât să provoace cât mai multe daune civililor”, a spus maiorul Eklund.

Rachetele antiaeriene nu sunt concepute pentru a distruge ținte terestre, dar pot fi folosite în continuare pentru a face acest lucru. Ogivele lor sunt destul de mici. Pentru că este nevoie de o mică explozie pentru a distruge ținte aeriene. Cu toate acestea, Rusia folosește din ce în ce mai mult rachete de apărare aeriană, deoarece rămâne fără rachete balistice convenționale.

Sancțiunile împiedică deja Rusia să producă arme

Sancțiunile occidentale încep să împiedice capacitatea Rusiei de a produce arme moderne pentru războiul din Ucraina, a declarat principalul consilier militar al NATO pentru Reuters, adăugând că industria rusă ar putea încă produce „multe muniții”.

SUA, UE și alte țări au anunțat mai multe pachete de sancțiuni împotriva Rusiei în urma invaziei sale din 24 februarie a Ucrainei, care includeau interzicerea vânzării de tehnologie avansată.

„Sunt din ce în ce mai împiedicați de sancțiuni, deoarece unele dintre componentele de care au nevoie pentru sistemele lor de arme ar trebui să provină din industria occidentală”, a declarat Rob Bauer, amiral olandez și președinte al comitetului militar al NATO, într-un interviu.

Primele semne serioase ale penuriei au devenit vizibile în capacitatea Federației Ruse de a produce rachete de croazieră și arme mai avansate.


populare
astăzi

1 VIDEO Cine-o fi „năpârca cu ochelari care dă târcoale”, Ponta?

2 Oamenii lui Elon Musk au preluat controlul agenţiei de resurse umane a guvernului SUA!

3 Detalii neștiute despre viața fostului preşedinte al Germaniei, Horst Köhler: „Mama lui s-a născut la Brașov, iar mămăligă era mâncarea preferată din …

4 Cristian Gațu plătește scump faptul că și-a înșelat soția cu menajera. Unde locuiește, după ce a vândut vila din Corbeanca

5 Mesajul unui vlogger pentru nostalgicii după comunism: „Haideți aici! Veți vedea cum un președintele a schimbat democrația în comunism”