Decizia procurorilor în cazul accidentului de lângă Parcul Pantelimon, soldat cu moartea unui băiat de 9 ani și rănirea gravă a surorii sale

Decizia procurorilor în cazul accidentului de lângă Parcul Pantelimon, soldat cu moartea unui băiat de 9 ani și rănirea gravă a surorii sale

Procurorii au dispus extinderea acțiunii penale față de tânărul de 18 ani care i-a încredințat mașina băiatului de 16 ani, responsabil pentru accidentul de lângă Parcul Pantelimon, în urma căruia un băiat de 9 ani a murit și sora sa de 7 ani a rămas fără un picior.

O nouă decizie în accidentul din București în care un copil de 9 ani a murit FOTO Arhivă

O nouă decizie în accidentul din București în care un copil de 9 ani a murit FOTO Arhivă

Minorul nu avea permis de conducere și nici abilitățile necesare pentru a conduce în siguranță, în special în preajma pietonilor. Deși avea o vedere clară asupra tinerelor victime care se plimbau într-o parcare, adolescentul a fost distras de un apel video și de inhalarea de oxid de azot, care poate provoca euforie, amețeli și sedare ușoară, mai menționează sursa citată.

Tânărul de 18 ani care i-a încredințat mașina băiatului de 16 ani a fost, inițial, cercetat în stare de libertate, pentru „săvârșirea infracțiunii de încredințare a unui vehicul unei persoane despre care cunoaște că nu deține permis de conducere”.

Miercuri, 11 septembrie Parchetul de pe lângă Tribunalul București a dispus „extinderea acțiunii penale față de un inculpat major, cu privire la săvârșirea infracțiunilor de ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă.”

Procurorii care l-au inculpat pe tânărul, aflat pe scaunul din dreapta şoferului, susţin că acesta cunoştea faptul adolescentul că nu posedă permis de conducere şi că se află sub influenţa protoxidului de azot.

„Ca urmare a interesului public manifestat în legătură cu dosarul privind incidentul din parcarea Parcului Pantelimon din mun. București din data de 28.07.2024, soldat cu decesul unui minor și rănirea gravă a altuia și ca urmare a comunicatului din data de 30.08.2024, Compartimentul de informare și relații publice din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti aduce la cunoștința opiniei publice următoarele.

La data de 11.09.2024, Parchetul de pe lângă Tribunalul București a dispus extinderea acțiunii penale față de un inculpat major, cu privire la săvârșirea infracțiunilor de ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă. În sarcina acestuia s-a reținut că la data de 28.07.2024, la ora 19.30, i-a încredințat autoturismul inculpatului minor, despre care cunoștea faptul că nu posedă permis de conducere și că se află sub influența protoxidului de azot, în vederea conducerii pe aleea de acces a parcării parcului Pantelimon, situată paralel cu șos. Gării Cățelu, din mun. București, sector 3, în proximitatea intrării în parc, într-o zonă circulată și de pietoni, după care, aflânduse pe scaunul din partea dreapta-față, l-a însoțit pe acesta în timp ce a condus autoturismul pe o distanță de cca. 145 de metri, cel din urmă pierzând controlul asupra direcției de mers și astfel lovindu-i pe cei doi minori, cu consecința decesului minorului în vârstă de 9 ani și a vătămării corporale grave a minorei de 7 ani.

Acționând în acest fel, inculpatul major a prevăzut că acțiunile sale pot avea drept consecință uciderea sau rănirea gravă a unor persoane, însă a sperat fără temei că acest rezultat nu se va produce”, a transmis luni, Parchetul de pe lângă Tribunalul București.

Cercetările sunt continuate de către Parchetul de pe lângă Tribunalul București și Direcția Generală de Poliție a Municipiului București – Serviciul Omoruri și Brigada Rutieră.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cine erau Denisa și Delia, cele două tinere ucise la Constanța cu sânge rece. Concubina criminalului și fiul ei de 15 ani ar fi fost implicați

2 „Am plătit 10.000 de euro și am fost călcată în picioare” / Cum s-a transformat vacanța de vis într-un coșmar pentru o româncă

3 Cum a dus un plic de cafea la identificarea celui care l-a ucis pe omul de afaceri din Sibiu, Adrian Kreiner

4 Două femei ucise și abandonate în Constanța, după ce ar fi fost drogate. Criminalul le-a furat apoi mașinile și le-a pus la vânzare

5 Newsweek / Elena Lasconi a terminat Universitatea privată Ecologică, la Deva, cu medii de 5 și 6