Decizia lui Ion Țiriac în cazul canotoarelor din barca de 8+1, după ce a promis o mașină medaliaților cu aur

Decizia lui Ion Țiriac în cazul canotoarelor din barca de 8+1, după ce a promis o mașină medaliaților cu aur

Ion Țiriac a promis că va premia cu o mașină fiecare sportiv român care obține o medalie de aur la Jocurile Olimpice. Dacă în cazul lui David Popovici și al canotorilor Andrei Cornea şi Marian Enache, victorioși la dublu vâsle nu sunt probleme, în cazul medaliei de aur câștigate de barca de 8+1 au existat semne de întrebare despre decizia miliardarului.

Echipajul de 8+1 al României, victorios la Jocurile Olimpice. Foto Profimedia

Echipajul de 8+1 al României, victorios la Jocurile Olimpice. Foto Profimedia

Aste pentru că nu mai puțin de 9 fete au pus umărul la succesul fabulos , după 20 ani, în proba-regină a canotajului la Jocurile Olimpice. Magdalena Rusu, Roxana Anghel, Ancuţa Bodnar, Maria Lehaci, Adriana Adam, Amalia Bereş, Ioana Vrînceanu, Simona Radiş și Victoria Petreanu au devenit campioane olimpice cu barca de 8+1 și fiecare va primi câte o mașină electrică în valoare de 50.000 de euro din partea lui Ion Țiriac, după cum a dezvăluit președinta ANS, Elisabeta Lipă.

Ion Țiriac trebuie să dea 12 mașini

Șefa sportului românesc a dezvăluit o discuție avută la Paris cu miliardarul de 85 de ani. „Nu falimentează domnul Ţiriac. Mi-a zis aşa: «Domnişoară, te rog frumos, ai un argint, ai două, hai, acum vină şi cu aur». Voiam acest aur, dar şi acest aur trebuie răsplătit, că e una sau nouă... asta e, fiecare sport e cu sensibilităţile lui”, a dezvăluit Elisabeta Lipă, potrivit as.ro.

Cum la cele 3 medalii olimpice de aur au contribuit 12 sportivi, Ion Țiriac va trebui să scoată din buzunar 600.000 de euro pentru a-și ține promisiunea. Deocamdată, pentru că mai avem speranțe la cea mai strălucitoare medalie.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 O americancă stabilită în România, în stare de șoc: „În România găsești peste tot, în SUA nu se întâmplă așa”

2 Cea mai bună dovadă că sfârșitul lumii este aproape...

3 Procurorii DNA l-au reținut pe șeful Poliției Rutiere Maramureș

4 VIDEO War fashion / Un cecen capturat de ucraineni în regiunea Kursk purta un hanorac în valoare de 2.300 de dolari

5 Putin s-a enervat, a cerut împingerea imediată a ucrainenilor din Kursk și l-a întrerupt pe guvernatorul regiunii care făcea bilanțul teritoriului oc…