Decizia armatei ucrainene de a nu se retrage de la Bahmut, aprobată și de generali americani de top

Decizia armatei ucrainene de a nu se retrage de la Bahmut, aprobată și de generali americani de top

Armata rusă a ajuns la a doua zi consecutivă în care pierde peste 1.000 de soldați și zeci de echipamente grele de luptă, în condițiile în care ucrainenii rezistă asalturilor trupelor inamice, mai ales în orașul Bahmut. Potrivit ultimei estimări ucrainene, armata rusă a pierdut în ultima zi 1.090 soldați, 8 tancuri, alte 7 blindate, 4 piese de artilerie, 2 sisteme antiaeriene și 4 diferite vehicule.

FOTO Profimedia

FOTO Profimedia

Ucraina a hotărât să lupte în continuare în devastatul oraș Bahmut deoarece bătălia de acolo imobilizează cele mai bune unități ale Rusiei și le degradează înainte de contraofensiva pe care ucrainenii o au planificată pentru această primăvară, planificată în primăvara ucraineană, a declarat principalul consilier al președintelui Volodimir Zelenski.

Această decizie de a menține cât mai mult timp posibil Bahmutul câștigă acum sprijin și din partea unor generali americani de top.

„Cred că, în acest moment, folosirea Bahmut pentru distrugerea rușilor este calea corectă de acțiune, având în vedere pierderile extraordinare pe care le au”, a declarat generalul în rezervă și fost director al CIA David Petraeus pentru Politico.eu.

Petraeus a adăugat că „trupele ruse din Bahmut nu sunt doar mercenari Wagner și foști criminali. Unele dintre cele mai bune trupe ale Rusiei sunt, de asemenea, acolo. Așadar, rușii angajează o cantitate enormă din resursele lor într-o ofensivă foarte costisitoare, al cărui rezultat este încă incert”.

„Evident, toate acestea se bazează puțin pe presupunerea că rușii nu au forte inepuizabile și cred că acesta este cazul chiar acum”, a spus el. „De exemplu, au literalmente o singură divizie care nu a fost deja angajată în luptă. Aceasta este o rezervă foarte mică pentru a exploata orice succes pe câmpul de luptă.”

Petraeus nu vede nicio șansă ca Rusia să-și poată transforma în curând populația națională semnificativ mai mare în avantajul său militar. „Următorul ciclu de recrutare programat al Rusiei nu începe până la 1 aprilie. Se pare că fac încă o dată „conscripție fantomă”, un fel de recrutare locală neoficială. Dar acest lucru nu a avut un succes deosebit în trecut”, a spus generalul. Deci, marea diferență în raporturile de morți – fie că este vorba de 7 la 1 sau de 5 la 1 – înseamnă că există pierderi serioase pe câmpul de luptă pentru Rusia. Potrivit lui Petraeus, pierderile Ucrainei sunt justificate de bilanțul mult mai mare pe care îl suportă armata rusă.

Acest bilanț este deosebit de mare datorită luptelor interne și lipsei de coordonare a Rusiei, potrivit lui Mark Hertling, un alt general american în retragere și fost comandant al Armatei SUA în Europa și al Armatei a șaptea a SUA. Potrivit lui Hertling, bătălia de la Bakhmut arată lipsa de unitate de comandă a forțelor ruse, cu diverși comandanți aparent având scopuri divergente tot timpul. „Soldații aruncați într-o luptă în care nu există „unitate de scop” suferă cel mai mult”, a scris el pe Twitter.

„Este în beneficiul Ucrainei să profite de avantajul pe care îl oferă apărarea (la Bahmut) pentru a provoca cât mai multe victime Rusiei, înainte ca Moscova să poată aduce mai multe forțe pentru o ofensivă de amploare în această primăvară”, a spus John Barranco, colonel în forțele pușcașilor marini americani. „Bahmut în sine nu va modifica în mod strategic cursul războiului în mod semnificativ pentru nicio parte, dar fiecare bucată de pământ ucrainean cedat dă Rusiei – o forță mai mare – oportunitatea de a pătrunde și de a avea avantajul defensiv” atunci când ucrainenii își lansează propria ofensivă de vară. a adăugat ofițerul.

Deci, deocamdată, Zelenski nu are de ales decât să le ceară luptătorilor săi îndrăzneți să apere Bahmut. Costul este mult mai mare pentru Rusia.

Sursa: adevarul.ro


populare
astăzi

1 Amănunte care dau fiori despre unul dintre cei mai puternici și enigmatici șmecheri ai planetei

2 Foarte interesante amănunte...

3 VIDEO „N-are cum. E mai mare” / Reacția lui Putin după ce a fost contrazis de primarul Moscovei într-o discuție despre salariu mediu

4 Unul dintre posibilii autori ai furtului tezaurului dacic, surprins pe camera de supraveghere. Se face apel pentru identificarea individului

5 Fostul șef al spionilor din România, despre Călin Georgescu și Donald Trump: „Cum se poate compara o broască oarecare cu un leu”