Decesele cauzate de cancer într-o țară europeană vor crește cu 17 % în următorii cinci ani. Avertismentul specialiștilor

Decesele cauzate de cancer într-o țară europeană vor crește cu 17 % în următorii cinci ani. Avertismentul specialiștilor

Un studiu efectuat de „Cancer Research UK” arată că vor exista aproximativ 912.000 de decese cauzate de toate tipurile de cancer în Regatul Unit până în 2029. Specialiștii vorbesc de o creștere de 17 %.

Cancerul va crește în următorii cinci ani în Anglia FOTO: Arhivă

Cancerul va crește în următorii cinci ani în Anglia FOTO: Arhivă

Experții estimează, de asemenea, că noile diagnostice vor crește cu mai mult de o cincime în aceeași perioadă -aproximativ 2,2 milioane în total. Medicii au îndemnat guvernul să elaboreze o strategie pe termen lung pentru această boală, cu accent pe finanțarea cercetării, diagnosticarea precoce și prevenirea.

„Aceste cifre evidențiază impactul devastator pe care cancerul continuă să îl aibă asupra pacienților din Regatul Unit. În spatele fiecărei statistici îngrijorătoare se află o persoană care ar putea pierde momente prețioase alături de prietenii, familia și cei dragi pe care îi lasă în urmă”, susține Michelle Mitchell, de la Cancer Research UK, potrivit dailymail.

Experta a făcut apel la „acțiuni îndrăznețe” pentru a ajuta oamenii să trăiască mai mult și mai sănătos. „Decenii de cercetare au însemnat c ă supraviețuirea în caz de cancer s- a dublat în ultimii 50 de ani, dar acest progres încetinește”, spune Michelle Mitchell.

Potrivit specialiștilor, noile diagnostice vor crește cu mai mult de o cincime în aceeași perioadă - aproximativ 2,2 milioane în total. Ei au îndemnat guvernul să elaboreze o strategie pe termen lung pentru această boală.

Un purtător de cuvânt al Ministerului Sănătății și Asistenței Sociale a declarat: „Am moștenit un NHS distrus. Prea mulți bolnavi de cancer așteaptă prea mult timp pentru tratament și suntem hotărâți să schimbăm acest lucru”.

Peter Tomlinson, 81 de ani, din Worcestershire, spune că se teme că NHS nu este „pregătit” să se ocupe de această problemă. El a fost diagnosticat cu cancer de prostată în 2009, după ce soția sa Ali, care era și ea medic, a îndemnat medicii să efectueze o biopsie.

„Din păcate, soția sa a fost diagnosticată cu cancer pancreatic în 2013. În ciuda intervențiilor chirurgicale și a medicamentelor, ea a murit la vârsta de 72 de ani în toamna anului 2020”, spune Peter Tomlinson.

Se preconizează că decesele cauzate de cancer la bărbați vor crește cu 93% până în 2050.

„Am moștenit un NHS defect. Prea mulți pacienți cu cancer așteaptă prea mult timp pentru tratament, iar noi suntem hotărâți să schimbăm acest lucru. Vom îmbunătăți ratele de supraviețuire la cancer prin atingerea tuturor obiectivelor privind timpul de așteptare pentru cancer în termen de cinci ani și vom dubla numărul de RMN și CT, astfel încât niciun pacient să nu aștepte mai mult decât ar trebui”, avertizează un purtător de cuvânt al Departamentului de Sănătate și Asistență Socială a declarat.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cât este de adevărat mitul refolosirii mâncării la „all inclusive”. Dezvăluirile a doi bucătari cunoscuți pe litoral

2 Cum a murit Avram Iancu, eroul tragic al moților. „Nu avea asupra lui, decât o năframă zdrențuită, fluierul și jalba”

3 Volkswagen și prăbușirea Germaniei

4 De citit / Adevărata problemă a economiei chineze

5 Chinezii au dat chix cu primul drum construit în România: Cum arată acum șoseaua cu o bandă pe sens ce trebuia să fie gata de acum un an și jumătate