De citit/Soarta Imperiului

De citit/Soarta Imperiului

America se află sub asediu şi la răscruce de drumuri.

Nimic nu este veşnic, iar naţiunile nu fac excepţie. Motivele pentru căderea marilor naţiuni şi imperii sunt complexe, dar dacă vrei să anticipezi declinul şi destrămarea unei mari naţiuni, este suficient să observi că îşi anulează cultura şi îşi distruge economia prin abandonarea valorilor pe care s-a fondat şi prin iresponsabilitate fiscală.

Condiţii culturale şi economice nenaturale vor duce inevitabil la polarizare socială şi tulburări civile. Acest lucru generează o erodare a democraţiei, mai puţină libertate şi mai puţine oportunităţi economice.

Ca urmare a pandemiei, am asistat la o acumulare globală de putere şi centralizare în detrimentul libertăţii individuale. Actualele elite de la Washington şi de pe Coastă îşi impun cu forţa viziunile culturale asupra poporului american. Progresiştii, care controlează mass-media, mediul academic, sectorul corporatist şi aproape toate celelalte instituţii prezintă o viziune în care SUA ar fi iremediabil rasistă, rea şi opresivă. Conform acestei variante, orice reconstituire masivă a naţiunii pentru a merge înainte este fără rost.

O ţară fără memorie este un zombi. Ştergerea trecutului distruge viitorul. Cum extremiştii de stânga conduc dezbaterile politice, distrugând monumente, atacând libertatea de exprimare şi cenzurând tot ceea ce nemulţumeşte mulţimile de pe Twitter, America se îndreaptă spre o tiranie de tip comunist. O revizuire totală a istoriei americane şi o implementare în forţă a valorilor socialiste progresiste vor avea cu siguranţa loc în Statele Unite dacă tendinţa actuală continuă necontrolată.

Datorită politicilor sale centralizate şi economiei mixte, Europa se confruntă cu un declin economic întins pe mai multe zeci de ani. Statele Unite au evitat această soartă datorită tradiţiei sale de guvernare limitată, responsabilitate fiscală, capitalism şi antreprenoriat. Cu toate acestea, cheltuielile guvernamentale masive şi neproductive, beneficiile salariale în continuă creştere şi intervenţionismul financiar de tip quantitative easing care nu se mai opreşte, au devenit normă în ultimii ani - în mare parte prin consens bipartizan.

Statele Unite au o datorie de aproape 30 de trilioane de dolari. Ratele dobânzilor nu vor rămâne scăzute la nesfârşit, mai ales dacă inflaţia continuă să crească, ceea ce este practic o certitudine având în vedere planul Biden de a dubla sau de a tripla cheltuielile guvernamentale. Când ratele vor creşte, plata acestei datorii masive va fi mult mai costisitoare.

Lipsa de viziune a politicienilor îndreaptă economia americană spre "Teoria monetară modernă", un nume elegant pentru socialism.

După cum a demonstrat Europa, pachetele masive de mii de miliarde de dolari nu stimulează economia, ci o face sectorul privat. Guvernele nu pot canaliza capitalul în mod eficient. În schimb, acestea finanţează companii zombi, sectoare neproductive şi clientela politică. Datele confirmă acest lucru: potrivit Biroului de buget al Congresului, estimarea pentru creşterea reală medie a PIB-ului din 2020 până în 2030 este de 1,7 %, în timp ce rata şomajului este prognozată la o medie de 4,8 %, în ciuda pachetelor de stimulare de trilioane de dolari. În al doilea trimestru, după intervenţia masivă a guvernului, creşterea anuală a fost de 6,5 %, mult mai mică decât cea de 8,5 % aşteptată, în timp ce venitul personal disponibil real anual a scăzut cu 30,6 %, iar inflaţia continuă să crească.

În schimb, politicile pro-creştere şi pro-muncă ale administraţiei Trump au dus la o creştere a venitului mediu al unei familii cu 6,8% în 2019, care rămâne cea mai mare creştere anuală înregistrată vreodată. America a câştigat şapte milioane de noi locuri de muncă - de peste trei ori mai mult decât proiecţiile - în timpul unei perioade care ar fi trebuit să fie sfârşitul unui ciclu expansionist. Veniturile familiilor din clasa de mijloc au crescut cu aproape 6.000 de dolari - de peste cinci ori mai mult decât câştigurile înregistrate în timpul întregii administraţii anterioare. Veniturile medii ale locuinţelor au crescut în rândul hispanicilor (7,1%), al negrilor (7,9%), al asiaticilor (10,6%), al lucrătorilor născuţi în străinătate (8,5%), al albilor (5,7%) şi al tuturor americanilor născuţi în ţară (6,2%). Rata sărăciei a scăzut în timpul anilor Trump la un minim al ultimilor 17 ani. Datorită politicilor lui Trump, economia americană a început să se redreseze mult mai rapid ca în Europa, imediat ce multe dintre state au pus capăt restricţiilor generate de pandemie. Când administraţia Biden, cu ajutorul Federal Reserve, a început să inunde economia cu bani inutili şi inaccesibili, redresarea s-a oprit rapid.

Actuala administraţie intenţionează să continue cu cheltuieli inutile, cu un asalt asupra sectorului energetic, cu creşterea dimensiunii guvernului şi cu taxe mai mari, ceea ce va duce la un declin al competitivităţii, la stagflaţie şi la tragerea poporului american în mizerie. Republicanii permit această nebunie fiscală, după cum o demonstrează sprijinul pe care îl acordă proiectului de lege masiv şi inutil privind infrastructura.

Era americană pare să se apropie de un sfârşit ruşinos.

Recenta catastrofă din Afganistan este o consecinţă directă a stării de slăbiciune în care se află America din cauza atacurilor interne, care au produs un guvern ineficient şi incompetent. În curând, Statele Unite vor fi incapabile să se confrunte cu expansionismul chinez sau cu alte ameninţări autoritare.

Prin urmare, este un moment crucial pentru societatea americană. Depinde de conservatori şi de tradiţionalişti să fie suficient de inteligenţi şi de rapizi pentru a contracara transformarea culturală şi economică şi pentru a oferi o alternativă. Ceea ce nu se întâmplă încă - cel puţin nu într-un mod coerent sau convingător. Nikola Kehdi via AmericanMind.org/ Epoch Times


populare
astăzi

1 Informații care dau fiori...

2 ALERTĂ România, condamnată să-i plătească 85 de milioane de euro plus dobânzi fostului proprietar rus al rafinăriei RAFO Onești

3 VIDEO Priviți ce „drăcovenie” au scos americanii din „cutia cu maimuțe”

4 Dau și ceilalți? / O mare navă rusă s-a scufundat în Mediterană după o explozie la sala motoarelor / „Ursa Major” era „strategică” pentru Rusia

5 Băiatul lui Ștefan Bănică Jr. povestește cum a fost bătut și umilit: „Mi-a dat pumni în burtă, apoi se lua de mine: de ce plângi, ești fetiță?”