De ce să nu ceri niciodată o mărire de salariu și să nu fii loial companiei. Sfaturi de la un director de Resurse Umane

De ce să nu ceri niciodată o mărire de salariu și să nu fii loial companiei. Sfaturi de la un director de Resurse Umane

Un fost director Microsoft dezvăluie care sunt cel mai des întâlnite greșeli ale angajaților și de ce nu trebuie să le faci niciodată.

Când ceri o mărire de salariu, pleci dintr-o poziție de slăbiciune, crede expertul FOTO Shutterstock

Când ceri o mărire de salariu, pleci dintr-o poziție de slăbiciune, crede expertul FOTO Shutterstock

Potrivit profilului său de LinkedIn, Chris Williams a fost timp de trei ani director de Resurse Umane, apoi vicepreședinte HR la Microsof, unde a fost responsabil pentru 32.000 de angajați, salarii de 2,2 miliarde de dolari pe an și a lucrat direct cu Bill Gates și Consiliul de administrație al companiei.

Într-un articol pentru Business Insider, acesta dezvăluie ce greșeli fac cei mai mulți angajați și explică de ce nu trebuie să le facem niciodată.

1. Nu oferi și nu aștepta loialitate din partea companiei

Nu sunt sigur că s-a întâmplat vreodată ca firmele să răsplătească cu adevărat loialitatea și, cu siguranță, nu este cazul în zilele noastre. Chiar și atunci când loialitatea este recunoscută, este de obicei la nivel de individ, iar cum oamenii își schimbă locul de muncă atât de des, acest tip de loialitate persistă rareori. Nu vă așteptați ca o companie să vă recompenseze vechimea printr-o mărire de salariu, să vă promoveze doar pe baza longevității în firmă sau să fie înțelegătoare când vine vorba de restructurări. Va face doar un calcul la rece și vă va întreba: «Ce ai făcut în ultima vreme?». Așa că nu vă așteptați la loialitate din partea companiei și nu fiți loiali. Garantat nu veți fi dezamăgiți“, a spus Chris Williams.

2. Nu cere o mărire de salariu

În momentul în care ceri o mărire de salariu, pornești dintr-o poziție de slăbiciune. Ceri o favoare pentru tine. Conversația pe care ar trebui să o aveți trebuie să fie despre un schimb de valori. Oferiți companiei această valoare, iar compania ar trebui să răspundă. Nu vorbiți despre valoarea de piață, despre salariile pentru joburi similare în alte companii. Nu cere o mărire pentru că ai o familie de întreținut . Calculați cât mai bine valoarea pe care o generați pentru companie, veniturile pe care le generați, economiile pe care le realizați și așa mai departe. Prezintă-i aceste rezultate șefului tău dintr-o poziție de forță, conștient de contribuția ta în firmă. Apoi discutați despre modul în care compania vă poate returna o parte echitabilă din acea valoare“, a explicat consultantul.

3. Nu face amenințări nejustificate

Nu faceți niciodată o amenințare pe care nu intenționați să o urmați pe deplin. Nu amenințați că plecați la un alt loc de muncă, dacă nu este o opțiune sigură. Nu amenințați cu procese dacă nu ați verificat ce înseamnă din punct de vedere legal, dacă nu aveți un avocat dispus să preia cazul, precum și onorariul pentru acesta. Nu vă amenințați șeful sau compania în niciun fel, decât dacă intenționați să fie ultimul lucru pe care îl faceți acolo. Așa că amenință că demisionezi sau luptă pentru drepturile tale doar dacă vrei acest lucru cu-adevărat. Și așteptați-vă la ce este mai rău“, a mai spus expertul.

4. Nu cere ajutor decât dacă ai epuizat toate soluțiile pentru rezolvarea unei probleme

Când apelezi la cineva pentru ajutor, fii bine pregătit. Acest lucru este valabil pentru orice fel de ajutor, fie că este ajutor pentru îndeplinirea sarcinilor, de ajutor în luarea unei decizii sau chiar ajutor din partea managerului pentru a rezolva o situație dificilă. Înțelege problema, documentează-te, schițează posibile rezolvări. Fă o cerere clară, nu o cerere vagă de ajutor. Nu sunt un mare fan al replicii pe care o folosesc mulți manageri: «Nu veni la mine cu probleme, vino la mine cu soluții». Pe de altă parte, toată pregătirea și documentarea nu numai că te ajută să fii mai clar atunci când ceri ajutor, dar, uneori, îți poate oferi chiar rezolvarea problemei, astfel că nu vei mai fi nevoit să ceri ajutor și vei lua o decizie pe cont propriu", a concluzionat Chris Williams.

Sursa: adevarul.ro


populare
astăzi

1 Observația lui Liviu Avram despre legătura dintre Ciucă și Georgescu în contextul noilor dezvăluiri

2 „Vreau să asigur organele de securitate de deplina mea sinceritate, loialitate” / „Domnul Șucu Dan Viorel a fost recompensat de organele de Securitate c…

3 Infarctul poate fi prevenit / 7 simptome care apar cu o lună înainte, descoperite de experții din SUA

4 De citit ce scrie, cu pragmatism, Ioana Dogioiu, despre candidatul prezidențial Nicușor Dan

5 BREAKING Luni va fi votat noul guvern!