De ce pun bucătarii o felie de lămâie în borcanul de muștar. Trucul care merită încercat

De ce pun bucătarii o felie de lămâie în borcanul de muștar. Trucul care merită încercat

Muștarul , ca și ketchupul, este unul dintre cele mai folosite sosuri din lume, mai ales în țara noastră. Nu ți-ai imagina o porție de mititei fără acest sos galben în farfurie, sau un hotdog simplu, fără gustul care l-a consacrat.

Muștar. FOTO Shutterstock

Muștar. FOTO Shutterstock

Muștarul oferă un gust aparte mâncării și este din ce în ce mai folosit în diverse combinații culinare.

Cum păstrăm muștarul pentru mai mult timp

Totuși, cum îl păstrăm în cantitate mare, fără a se altera? Click! dezvăluie un truc cunoscut de majoritatea bucătarilor.

Experții în arta culinară utilizează o tehnică pe care ne îndeamnă să o folosim și noi, în propria bucătărie: o felie de lămâie adăugată în borcanul de muștar.

Efectul așteptat

Odată ce capacul borcanului cu muștar a fost deschis și muștarul intră în contact cu aerul, calitatea produsului va scădea iremediabil. Cu o bucată de lămâie deasupra muștarul își va păstra textura netedă și cremoasă, pentru că aciditatea acesteia nu permite muștarului să se usuce și să se întărească.

Citește totul despre acest truc în Click!

Sursa: adevarul.ro


populare
astăzi

1 Asta, pe care a făcut-o celebră canapeaua lui Căcărău, a ajuns să câștige 10.000 de euro pe lună din sinecuri la statul român

2 ALERTĂ Institutul Robert Lansing: Rețeaua Georgescu. Serviciile secrete militare ruse, în spatele tentativei de lovitură de stat din România

3 Potra nu vorbea în van când cerea „armatei” sale să iasă din casă! Tocmai au fost devoalate câteva sute de nume

4 Oana Zăvoranu o atacă la „supt” pe Dana Budeanu / Disputa politică s-a mutat în budoar?

5 Ponta, tot la „brațeta” lui Ghiță ai rămas? Câți „arginți” l-o fi costat poza asta?