De ce nu trebuie consumată carnea roșie înainte de a face sex și ce sunt „gazele proteice”. Explicațiile specialiștilor

De ce nu trebuie consumată carnea roșie înainte de a face sex și ce sunt „gazele proteice”. Explicațiile specialiștilor

Atunci când mâncăm o cantitate excesivă de proteine, acestea încep rapid să fermenteze în intestin. „Gazele asociate cu carnea roșie sunt mai urât mirositoare din cauza substanțelor chimice pe care le produce în colon”, spune un medic nutriționist.

Proteine de evitat înainte de a face sex FOTO: Arhivă, Adevărul

Proteine de evitat înainte de a face sex FOTO: Arhivă, Adevărul

„Ceea ce mâncăm pe parcursul zilei poate influența mirosurile pe care le emitem mai târziu în acea noapte – în bine sau în rău. Seara se apropie, iar tu și partenerul tău sunteți pregătiți pentru momente romantice. În timp ce cercetările au arătat că anumite arome ne pot îmbunătăți viața sexuală, cum ar fi lavanda sau trandafirul, mirosul neplăcut al flatulenței poate ucide rapid starea de spirit”, scrie publicația Health Digest .

Denumit în rândul comunității de fitness și nutriție „pârțurile proteice”, dieteticianul înregistrat Danielle Crumble Smith, din Georgia, susține că unele persoane care consumă cantități mai mari de proteine constată că acest lucru „le face gazele să fie foarte urât mirositoare”.

Carnea roșie, în special, poate lucra împotriva noastră înainte de a face sex, spune Dr. William Chey, consilier al Fundației Internaționale pentru Tulburări Gastrointestinale Funcționale, pentru Cosmopolitan.

„Iată de ce acel cheeseburger suculent sau friptura fragedă pe care ai mâncat-o la cină poate produce niște gaze cu miros aparte în dormitor”, spune sursa citată.

De ce carnea roșie provoacă gaze urât mirositoare

Atunci când mâncăm o cantitate excesivă de proteine, acestea încep rapid să fermenteze în intestin.

„Gazele asociate cu carnea roșie sunt mai urât mirositoare din cauza substanțelor chimice pe care le produce în colon”, spune Dr. Chey.

Potrivit medicilor, aceste elemente chimice includ hidrogenul, metanul și, uneori, sulful, care, împreună, pot crește atât frecvența, cât și aroma gazelor noastre.

Persoanele cu un microbiom intestinal dezechilibrat pot fi deosebit de susceptibile la „pârțuri proteice”.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Mircea Geoană, desființat într-un editorial de un cunoscut jurnalist

2 Dispariția misterioasă a unui bancher a provocat o undă de șoc. Apoi a venit o factură de 11 milioane de dolari

3 Soția lui Gigi Mulțescu / „După al doilea vaccin, boala lui s-a accelerat“

4 Sprijinite de tancuri și acoperite de avioane de luptă cu bombe cu planare, trupele ucrainene au străpuns linia defensivă din Kursk într-un nou punct …

5 Motivul bizar pentru care o femeie din Hawaii vrea să se mute în România. Ce sfaturi îi dau străinii stabiliți în țară și românii