De ce nu este bine să ținem niciodată pâinea la frigider: „Acest lucru grăbește practic uscarea sau mucegăirea”

De ce nu este bine să ținem niciodată pâinea la frigider: „Acest lucru grăbește practic uscarea sau mucegăirea”

Specialiștii nu recomandă să ținem pâinea la frigider, deoarece temperatura scăzută face ca amidonul să se recristalizeze, iar asta duce, de fapt, la uscarea pâinii.

Pâinea nu trebuie ținută în frigider FOTO: pixibay

Pâinea nu trebuie ținută în frigider FOTO: pixibay

Potrivit g4food.ro, prof. dr. Lisa Young, nutriționist și profesor la Universitatea New York susține că temperatura scăzută din frigider face ca amidonul să se recristalizeze. Astfel, pâinea va dezvolta o aromă și o textură identică cu ale uneia vechi. În plus, apare și mucegaiul.

Totuși, dacă învelești strâns pâinea în plastic și o pui la frigider, poți ajuta la încetinirea procesului de învechire. Congelarea pâinii este o opțiune pentru a preveni învechirea și dezvoltarea microbilor ce duc la alterare. Mai mult, atunci când dezgheți pâinea congelată, aceasta se va învechi mai repede decât dacă ar fi refrigerată.

„Nu păstrați niciodată pâinea în frigider. Moleculele de amidon din pâine se recristalizează foarte repede la temperaturi scăzute și fac ca pâinea să se învechească mult mai repede atunci când este refrigerată. Pâinile cumpărate din magazine trebuie păstrate într-o pungă de plastic etanșă, la temperatura camerei, mai degrabă decât în frigider. Pentru pâinile de panificație care sunt vândute de obicei într-o pungă de hârtie, scoateți-le din pungă când ajungeți acasă, înfășurați-le bine în folie alimentară și păstrați-le la temperatura camerei. Cutiile de pâine sunt excelente dacă doriți să păstrați o pâine pentru câteva zile. De îndată ce ați scos ce vă trebuie din pâine, închideți-o imediat înapoi în ambalajul etanș. Nu lăsați pâinea neacoperită în aer liber”, susțin specialiștii de la goodhousekeeping.com .

David Norman, de la brutăria și berăria populară din Austin, Easy Tiger, recomandă să „începeți prin a cumpăra pâini întregi, nu feliate, deoarece durata de valabilitate a unei pâini este redusă semnificativ odată ce este feliată”.

Tăiați ce doriți să mâncați și, dacă intenționați să terminați pâinea în următoarele două zile, așezați-o cu partea tăiată în jos pe masă. Spuneți că v-ați cumpărat pâinea în vrac? Cea mai bună modalitate de a opri procesul de recristalizare este să o păstrați în congelator: Înfășurați-o într-un recipient sau o pungă etanșă pentru a o depozita; apoi lăsați-o să se dezghețe complet înainte de a o scoate din nou din recipient”, a transmis David Norman, pentru www.huffpost.com .

Dacă pâinea s-a învechit, nu o aruncați pur și simplu. Puteți face pesmet pe care să-l folosiți la ciorbe și garnituri de grătar.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Mircea Geoană, desființat într-un editorial de un cunoscut jurnalist

2 Dispariția misterioasă a unui bancher a provocat o undă de șoc. Apoi a venit o factură de 11 milioane de dolari

3 Soția lui Gigi Mulțescu / „După al doilea vaccin, boala lui s-a accelerat“

4 Sprijinite de tancuri și acoperite de avioane de luptă cu bombe cu planare, trupele ucrainene au străpuns linia defensivă din Kursk într-un nou punct …

5 Motivul bizar pentru care o femeie din Hawaii vrea să se mute în România. Ce sfaturi îi dau străinii stabiliți în țară și românii