De ce nu este bine să dormi cu crini în cameră. Principalele pericole la care te expui
Dormitul cu flori în cameră poate părea o idee plăcută, dar nu neapărat și o alegere sănătoasă. Crinii, spre exemplu, pot avea anumite efecte negative asupra sănătății și somnului, potrivit Click!
Crini. FOTO Arhivă
Un motiv pentru care nu ar trebui să dormi cu crini în cameră este că aceștia pot produce un miros puternic, care poate fi deranjant pentru unele persoane, mai ales pentru cele cu sensibilitate olfactivă ridicată. Acest lucru poate duce la dificultăți de respirație sau la probleme respiratorii, cum ar fi astmul.
Provoacă tulburări de somn
Crinii pot provoca reacții alergice, cum ar fi iritația pielii, ochilor sau nasului. Toate acestea pot afecta somnul și pot duce la tulburări de somn, ceea ce poate afecta calitatea somnului și sănătatea în general.
Sursă de alergii
Mai mult, crinii produc polen, ceea ce poate fi o sursă de alergii pentru unele persoane. Polenul poate duce la congestie nazală, tuse sau strănuturi, toate acestea afectând calitatea somnului și putând duce la oboseală și lipsă de energie pe timpul zilei.
Citește în Click! despre toate motivele pentru care nu este bine să dormi cu crini în cameră.
Dincolo de avertismentele privind crinul, trebuie amintit că plantele de apartament reprezintă o metoda naturală şi sănătoasă de a curăţa impurităţile din aerul din locuinţă şi de a-l împrospăta.
Spre deosebire de aparatele care purifică aerul, plantele de apartament pot fi folosite şi ca elemente decorative şi au beneficii unice, ajutând la scurtarea perioadei de convalescenţă în caz de boală şi chiar la protejarea de undele electromagnetice emise de aparatura electronică şi electrocasnică.
Sursa: adevarul.ro