De ce nu au putut fi salvați cei 3 români din calea viiturii ucigașe, din Italia. „Probabil că a fost o sperietură foarte mare, care i-a paralizat” VIDEO

De ce nu au putut fi salvați cei 3 români din calea viiturii ucigașe, din Italia. „Probabil că a fost o sperietură foarte mare, care i-a paralizat” VIDEO

Bianca, Patrizia și Cristi au fost luați de viitură puternică în timp ce se aflau în localitatea Premariacco din provincia Udine. După două zile de căutări dramatice, cele două fete au fost găsite moarte. Cristian este în continuare căutat de autoritățile din Itallia.

Cei trei tineri români, luați de viitură în Italia Foto X

Cei trei tineri români, luați de viitură în Italia Foto X

Imaginea cu cei trei tineri români îmbrățișați în mijlocul viiturii, care au sperat până în ultima clipă că vor fi salvați, a îndurerat o lume întreagă.

Patrizia susținuse vineri, 31 mai 2024, un examen pentru examenul de „Modelare 3D” programat în iulie. Ulterior, ea și prietenii ei au mers la „Premariacco Beach”, o plajă populară de pe râul Natisone, pentru a se relaxa și a face fotografii.

Jurnalist român în Italia: „Probabil că a fost o sperietură foarte mare, care i-a paralizat”

Nu au știut că în zonă era emisă o alertă de ploi abundente. În doar câteva minute, porțiunea pe care se aflau cei trei a fost imediat acoperită de apă, astfel că tinerii nu au mai reușit să să se salveze din calea viiturii.

Din imagini se observă că apa le ajungea până la genunchi, dar au rămas încremeniți de spaimă și nu au mai avut puterea să meargă spre mal. Au fost luați de șuvoaie cu doar un minut înainte ca un elicopter de salvare să ajungă la ei.

„Probabil că a fost o sperietură foarte mare, care i-a paralizat. A început să vină apa. Au zis ce facem acum, pe unde o luăm? Ei nu s-au așteptat ca apa să crească așa repede. În 2-3 minute s-a ridicat apa până la genunchi, ca în șase minute să fie peste”, spune Crina Suceveanu, jurnalist în Italia, potrivit stirileprotv.

Cei trei au rămas îmbrățișați, în mijlocul viiturii FOTO: captura video

Cei trei au rămas îmbrățișați, în mijlocul viiturii FOTO: captura video

Din cauza spaimei și a torentului puternic, cei trei tineri nu au mai avut puterea să se agațe de corzile aruncate de pompieri cu ajutorul unei scări mobile.

T rupurile fără viață ale celor două tinere se aflau în zona din aval de mica plajă unde cei trei prieteni au fost luaţi de valuri, de-a lungul malurilor aflate la 700-1000 de metri distanţă, sub podul Orsaria.

Cadavrele a doi dintre cei trei tineri dispăruți au fost găsite în apele râului Natisone, după ce viitura i-a copleșit și i-a târât departe, sub podul roman, în Orsaria di Premariacco (Udine), a transmis La Repubblica.

Cristian Molnar, tânărul de 25 de ani care era împreună Bianca Doroş şi Patrizia Cormoş, este în continuare căutat de scafandri.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Mircea Geoană, desființat într-un editorial de un cunoscut jurnalist

2 Dispariția misterioasă a unui bancher a provocat o undă de șoc. Apoi a venit o factură de 11 milioane de dolari

3 Sprijinite de tancuri și acoperite de avioane de luptă cu bombe cu planare, trupele ucrainene au străpuns linia defensivă din Kursk într-un nou punct …

4 Soția lui Gigi Mulțescu / „După al doilea vaccin, boala lui s-a accelerat“

5 Motivul bizar pentru care o femeie din Hawaii vrea să se mute în România. Ce sfaturi îi dau străinii stabiliți în țară și românii